Miten sadetunnistimen pitäisi toimia?

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
polarbeer3d
Viestit: 22
Liittynyt: 25 Heinä 2012 12:42

Miten sadetunnistimen pitäisi toimia?

Viesti Kirjoittaja polarbeer3d »

Hei!

Perheemme Fordin (C-max 1.6 EcoBoost 150 hv Start/Stop Titanium vuosimallia 2011) pitäisi olla varustettu sadetunnistimella, ja tuulilasissa myös jonkinlainen anturi näyttäisi olevan hieman taustapeilin alapuolella. Ratin oikealla puolella olevassa pyyhkimien viiksessä on muistaakseni neljä asentoa:
- pyyhkijät pois (viiksi perus- eli ala-asennossa)
- sadetunnistin päällä (viikseä käännetään perusasennosta yksi pykälä ylöspäin) + viiksessä olevalla säätörullalla säädetään tunnistimen herkkyys?
- pyyhintä vakionopeudella 1 (viikseä käännetään perusasennosta kaksi pykälää ylöspäin)
- pyyhintä vakionopeudella 2 (viikeseä käännetään perusasennosta kolme pykälää ylöspäin)

Emme ole kuitenkaan olleet tyytyväisiä sadetunnistimen toimintaan. Tuntuu ettei sen toiminnassa ole oikein logiikkaa tai ainakaan sadetunnistus ei tunnu toimivan kovin luotettavasti. Tänään kotona parkkiruudussa pistin auton käyntiin ja viiksen sadetunnistin asentoon. Kyllähän pyyhkijät lähtivät aina pyyhkimään kun tunnistimen päälle suihkutti sumutinpullosta vettä. Liikenteessä sateen sattuessa sadetunnistin ei kuitenkaan ole toiminut mielestämme kovin luotettavasti. Vanhemman Fordimme säädettävä tihkukytkin sen sijaan on toiminut loogisesti ja luotettavasti.

Minkälaisia kokemuksia muilla on Fordin sadetunnistimista? Ovatko sadetunnistimet aivan leluja vai yksilössämme vain jotain vikaa? :?:
ahintikka
Viestit: 87
Liittynyt: 25 Huhti 2005 08:50

Re: Miten sadetunnistimen pitäisi toimia?

Viesti Kirjoittaja ahintikka »

Omakohtainen kokemus muutaman auton kohdalta on se että parempikin voisi olla.
Toleranssi, miten paljon vettä ikkunaan tarvitaan, on liian suuri.
Pääsääntöisesti toimii niin ettei tartte käsin koskea vaikka välillä näkyvyys menee heikoksi. Välillä joutuu laittamaan käsin pyyhkijät päälle kun ei enää näe.
Freeze
Viestit: 804
Liittynyt: 06 Huhti 2015 11:59

Re: Miten sadetunnistimen pitäisi toimia?

Viesti Kirjoittaja Freeze »

Tämän vuotisessa Focuksessa toimii pääosin luotettavasti, joskus harvemmin tulee outo uinahtaminen vaikka vesisateen määrä ei vähenisi - pyyhintätiheys saattaa pudota kolmannekseen normaalista, palaten sitten seuraavalla pyyhkäisyllä normaaliksi.
Exä: Ford Focus EcoBlue 1,5 TDCi Titanium A8 2018, 120 hv Kuva
Nyxä: Kia Niro EV Business Premium 64.8 kWh 2023, 207 hv Kuva
Vastaa Viestiin