taunus mk3 valot ja mittarit pimeenä

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
janzade
Viestit: 55
Liittynyt: 26 Maalis 2013 14:08

taunus mk3 valot ja mittarit pimeenä

Viesti Kirjoittaja janzade »

Eli ostin tommose sähkö vikase tanari ja pääyin kysyä ku oon näit topiccei lueskellu ja kaikis on aikalail samantyyppisiä vikoja ollu ni siks päätin kysyä. Eli vas puolel edes ja takana palaa parkit pelkästää ei muita valoi toimi. Ja hätä vilkut menee päälle mut ei eriksee vilkut. Ja tosiaa bensa ja lämpö mittari on pimeenä. Edellinen omistaja sano että joku piuha oli sulanu ja sen se vaihto ja jotenki paremmi toimi mut ei kuitenkaa tän paremmi. Oon kokeillu vaihtaa molemmat valo viikset, virtaluko pohja. Ja ne kaks sinine ja punane ns relee näköset mittaristo takana. Toine kai joku valo murkula ja toine kai ohjausyksikkö jollekki ja nää murkulat otin vuoden uudemmasta tanikasta jossa ne oli pikkase pienempiä ja vähä eri numeroita mut liittimet sopi mutta ei auttanu sekää. Ideoita alkuperäise vian korjaamisee tai neuvoi mihkä piuhoihi alan laittaa virtaa ja katkasijoita välii et saan valot ja mittarit toimii. Kyllä lampun osaan sytyttää hyppy virralla mutta vaikeemmaks menee jos se pitäis saada vilkkumaa ja jarruttaessa palamaa. Ja viel jos mittarit on pimeenä et vähä haiskahtaa oudolle :0
seppo1
Viestit: 266
Liittynyt: 25 Elo 2013 16:30

Re: taunus mk3 valot ja mittarit pimeenä

Viesti Kirjoittaja seppo1 »

janzade kirjoitti:Eli ostin tommose sähkö vikase tanari ja pääyin kysyä ku oon näit topiccei lueskellu ja kaikis on aikalail samantyyppisiä vikoja ollu ni siks päätin kysyä. Eli vas puolel edes ja takana palaa parkit pelkästää ei muita valoi toimi. Ja hätä vilkut menee päälle mut ei eriksee vilkut. Ja tosiaa bensa ja lämpö mittari on pimeenä. Edellinen omistaja sano että joku piuha oli sulanu ja sen se vaihto ja jotenki paremmi toimi mut ei kuitenkaa tän paremmi. Oon kokeillu vaihtaa molemmat valo viikset, virtaluko pohja. Ja ne kaks sinine ja punane ns relee näköset mittaristo takana. Toine kai joku valo murkula ja toine kai ohjausyksikkö jollekki ja nää murkulat otin vuoden uudemmasta tanikasta jossa ne oli pikkase pienempiä ja vähä eri numeroita mut liittimet sopi mutta ei auttanu sekää. Ideoita alkuperäise vian korjaamisee tai neuvoi mihkä piuhoihi alan laittaa virtaa ja katkasijoita välii et saan valot ja mittarit toimii. Kyllä lampun osaan sytyttää hyppy virralla mutta vaikeemmaks menee jos se pitäis saada vilkkumaa ja jarruttaessa palamaa. Ja viel jos mittarit on pimeenä et vähä haiskahtaa oudolle :0
Vaikuttaa, että sulanut enemmänkin kuin tämä yksi piuha. Varmaan olet kaikki sulakkeet tarkastanut, että ovat ehjiä. Mieluummin älä ala rakennella mitään ranetuksia, vaan käy läpi kaikki piuhat ja vaihda tarvittaessa uusiin. Saatat joutua purkamaan niitä johdotuksia enemmänkin, jotta kaikki viat varmasti löytyy.
janzade
Viestit: 55
Liittynyt: 26 Maalis 2013 14:08

Re: taunus mk3 valot ja mittarit pimeenä

Viesti Kirjoittaja janzade »

Noo mää ny aloin vähän niinku uudestaa noit johtoi tekee eikä ne sen vaikeampi ollu ku et sulakkeelle ei tullu virtaa vilkku piiriin ja ajo valo piiriin joten niihi kytkin suoraa 12 volttia erillisen katkasijan kautta... samalla ilmeni sellane outo asia mihin en oo törmänny et ku on noi virrat on pääl ni puola lämpenee nii et ei pysty kättä pitämään siinä kiinni? :0
Tessu
Viestit: 1741
Liittynyt: 26 Loka 2009 01:15

Re: taunus mk3 valot ja mittarit pimeenä

Viesti Kirjoittaja Tessu »

Puolahan lämpenee AINA jos virtoja pitää päällä eli virrat pois jos auto ei käy! tai jos on pakko pitää virtaa päällä niin puolasta johdot pois ettei poksahda kokonaan!
Jos siellä on tehty sitä sun tätä ja sulanu sieltä sun täältä niin on aika vaikea semmosen sitä kuntoon saada jolla ei ole tietoa tai kytkentäkaaviota...
janzade
Viestit: 55
Liittynyt: 26 Maalis 2013 14:08

Re: taunus mk3 valot ja mittarit pimeenä

Viesti Kirjoittaja janzade »

Ai ei mun ymmärtääkseni puolat ole niin lämmenny et ne paukahtaa paskaks no, onneks oli vara puola ja tietää tän ilmiön :0 joka tapaukses sain vian siihe tapaan korjattua et ajovalo piiriin (sulakkeeseen) ja vilkku piiriin ( sulakkeeseen) syötän suoraa 12 v erillisen katkasijan kautta ja putsasin sulake rasian ja sulakkeet. Näin sain toimii kaikki valot ja mittarit tänää taidetaa yrittää hakee leimaa ;)
seppo1
Viestit: 266
Liittynyt: 25 Elo 2013 16:30

Re: taunus mk3 valot ja mittarit pimeenä

Viesti Kirjoittaja seppo1 »

janzade kirjoitti:Ai ei mun ymmärtääkseni puolat ole niin lämmenny et ne paukahtaa paskaks no, onneks oli vara puola ja tietää tän ilmiön :0 joka tapaukses sain vian siihe tapaan korjattua et ajovalo piiriin (sulakkeeseen) ja vilkku piiriin ( sulakkeeseen) syötän suoraa 12 v erillisen katkasijan kautta ja putsasin sulake rasian ja sulakkeet. Näin sain toimii kaikki valot ja mittarit tänää taidetaa yrittää hakee leimaa ;)
No nää suorakytkennät selvittämättä ensin varsinaista vikaa joko onnistuu tai sitten ei. Sulla ainakin toistaiseksi näyttää homma toimivan, mutta muista että ne vanhat johdot saattaa aiheuttaa (en sano että varmasti aiheuttaa) ongelmia myöhemmin.
janzade
Viestit: 55
Liittynyt: 26 Maalis 2013 14:08

Re: taunus mk3 valot ja mittarit pimeenä

Viesti Kirjoittaja janzade »

joo tähä oftopiccina heittäisin sepon sanomisii, että kerran yhtee eskorttii piti kans vedellä vähä hyppy johtoi ja eräänä kauniina iltana frendi oli kyseisellä autolla känni kuskina ja sit se oli jo heittäny mut kotio ja sit soittaa omalta pihaltansa et. " mite tää sun paskas saa sammumaan ku mul on auton avaimet taskus ja auto viel käy" :lol: mut joo taunus toimii nätisti ja leima paapperis oven tiivisteet viel hakuses ja ovien saranoihi pitäis klappi saada pois.
Vastaa Viestiin