Mondeo 2.5L V6 vm-99 Laturissako vika?

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
Arde
Viestit: 5
Liittynyt: 20 Helmi 2011 03:53

Mondeo 2.5L V6 vm-99 Laturissako vika?

Viesti Kirjoittaja Arde »

Mondeo 2.5L V6 vm-99 vaiva;aiemmin latausvalo syttyi kiihdyttäessä ja kierrosten noustessa sinne 5000 paikkeille.Tyhjäkäynti pysyi yleensä hyvin tasaisena mutta joinain päivinä aaltoili 1000-400 kierroksen välillä ja sammahteli satunnaisesti valoissa.
Viime lauantaina teki edelleen samaa mutta melko äkisti riitti että kun kierrokset nousevat 2000-3000 niin latausvalo syttyy ja välkkyy ajon aikana.
Sunnuntaina sama jatkui mutta 30 min ajon jälkeen alkoivat airbag-,käsijarruvalot ym palamaan kesken ajon ja kulku rupesi kunnolla hyytymään niin että ei juurikaan reagoinut kaasuun vaan tuntui tukehtuvan.
Sain ajettua n. 1 km matkan parkkipaikalleni erittäin keinuvassa ja pätkivässä kyydissä minkä jälkeen auto hyytyi totaalisesti ja pimeni.
Pellin alta tuli jonkun verran savua hetken aikaa.
Liekö laturista hiilet loppu vai koko laturi?
Onko kuinka kova homma vaihtaa pukkien päällä?
Oisko tietoa mistäpäin pääkaupunkiseudulta löytyisi sopivia kohtuuhintaisia latureita tai hiiliä,myykö esim motonet?Yritin katella mutta en löytänyt selkeitä vaihtoehtoja.
Jos olette vieneet korjaamoille niin onko minkäläisiä hintoja tullut koko projektille?
Avatar
rangleri
Viestit: 361
Liittynyt: 23 Syys 2008 21:38

Re: Mondeo 2.5L V6 vm-99 Laturissako vika?

Viesti Kirjoittaja rangleri »

Sellainenkin mahdollisuus on, että jokin apulaitehihnan pyörien/laitteiden laakereista on saattanut hirttää kiinni ja koko hihna on alkanut luistaa ja laturikin samalla pysähtyä. Tai voi olla että sen laturinkin laakerit ovat menneet. Jos tämän ensin vähän tutkimalla selvittäisi?
Mondeo mk1 2.0 4d -96
Arde
Viestit: 5
Liittynyt: 20 Helmi 2011 03:53

Re: Mondeo 2.5L V6 vm-99 Laturissako vika?

Viesti Kirjoittaja Arde »

Joo näin olisi tarkoitus tehdä kunhan pääsee sopivaan halliin missä auton saa ylös.
Latasin akun kotona täyteen ja sen jälkeen ajaminen taas onnistui mutta latausvalo syttyy kun kierrokset nousee yli 1500.
Epäilyttää vaan kuinka hankala ja aikaavievä projekti se laturin vaihto sitten on jos se tulee eteen.
Avatar
Foordson
Viestit: 1286
Liittynyt: 23 Huhti 2007 22:56

Re: Mondeo 2.5L V6 vm-99 Laturissako vika?

Viesti Kirjoittaja Foordson »

Onko laturissa vapaapyörä ? Sellainen tapaus on osunut kohdalla jossa vapaapyörä on pyörinyt tyhjää. Tyhjäkäynnillä latasi ok, mutta kierroksilla pyöri tyhjää jolloin laturi pysähtyi.
Avatar
ReiluReiska
Viestit: 530
Liittynyt: 15 Huhti 2010 08:35
Paikkakunta: HelsingStad :)
Viesti:

Re: Mondeo 2.5L V6 vm-99 Laturissako vika?

Viesti Kirjoittaja ReiluReiska »

Jäin aikoinaan edellisellä autolla tienpäälle. Moottoritiellä toimi ihan ok kaikki, mutta kun pysähdyin liikennevaloihin, niin auto sammui. Startti aavistuksen verran vouvasi ja samantien hiljeni. Luulin että oli akku mennyt tai kaikesta huolimatta laturi ei vain ladannut vaikkei punainen varoitusvalo syttynytkään ajossa.

Työkaveri tuli antamaan apuvirtaa ja saatiin auto taas starttaamaan. Pian käynnistyksen jälkeen nousikin savu kun laturin hihna luisti. Samantien sitten auto sammuksiin ja tutkimaan. Laturin hihnapyörän laakeri oli leikannut kiinni ja laturin remmi jaksoi niin hyvin pistää myös vastaan (ei luistanut) ettei startti jaksanut pyöriä kun minulla oli silloin melko vanha akku (ei kunnolla ampeerikapasiteettia enään).

Tuli vain mieleen olisiko mahdollista että sinullakin on laturin laakeri leikannut kiinni ja moottori hädintuskin jaksoi toimia loppuvaiheessa ajoa? Tai sitten laturin diodi(t) päästävät sähköä kumpaankin suuntaan jolloin EHKÄ jotain outoa lievää oikosulkua tulee järjestelmään sekoittaen koko sähköjärjestelmän, jolloin kaikenlainen sähköinen moottoriohjaus alkaa yskimään?

http://www.adita.fi hki tattarisuolta voi kysellä starteista ja latureista. Mainostavat myös olevansa erikoistuneet autosähköön ja valtuutettu ford huolto. Motonetistäkin löytyy ainakin focukseen, joten aika varmaan myös mondeoon. Suosittelen vaihtamaan varmuuden vuoksi myös laturin hihnan jos vähänkin epäilet sen kärsineen ettei sitten heikentyneenä napsahda poikki tulevaisuudessa kesken ajon yllättäen ja latausvalo syttyy (laturin hihnapyörä ei pyöri).
Arde
Viestit: 5
Liittynyt: 20 Helmi 2011 03:53

Re: Mondeo 2.5L V6 vm-99 Laturissako vika?

Viesti Kirjoittaja Arde »

En ole varma onko kyseisessä mallissa vapaapyörää,tuli päästyä vähän alle katselemaan mutta ei tullut irroiteltua kun on ei ollut sopivaa paikkaa.
Ahtaat on paikat ja vaihto ilmeisest erittäin hankalaa kotikonstein.

Laturi ilmeisesti on Fordin Motocraft 130A malli.

Voi olla että laturissa on jotain leikannut kiinni ainakin väliaikaisesti,ajaminen tuntui onnistuvan taas suht normaalisti kun latailin kotona akkua yön yli.
Pääsin ajamaan n. 50km kunnes akku lopussa ja samat oireet.

Tyhjäkäynnillä mitatessa välillä jonkin verran latailee mutta kerrosten noustessa yli 1500,latausvalo rupeaa himmeänä välkkymään ja yli 2000 rpm valo alkaa jo palaa kirkkaasti.

Soittelin Aditaan jossa sanoivat että Fordin alkuperäistä 110A laturia on hintaan 260€ ja hyllystä löytyy 130A mallia tarjouksessa 195€.
Jos vaihdattaa Aditassa niin arvioivat että hommaan menee 1-2 tuntia josta veloitus 150-200€.
Asentaja puhui myös jotain hihnan mahdollisesta vaihtamisesta ja se kustantaisi muutaman kympin lisää.
Avatar
mösjöö
Viestit: 939
Liittynyt: 31 Elo 2012 16:54
Paikkakunta: Turku

Re: Mondeo 2.5L V6 vm-99 Laturissako vika?

Viesti Kirjoittaja mösjöö »

Arde kirjoitti: Asentaja puhui myös jotain hihnan mahdollisesta vaihtamisesta ja se kustantaisi muutaman kympin lisää.
Kannattanee vaihtaa, ellei ole ihan just vaihdettu. Halvempi vaihtaa nyt samantien ja eihän se vanha ja löysä hihna hyvä ole.
Ei ole sellaista mekaanista ongelmaa, jota raaka voima ja tietämättömyys ei ratkaisisi
Arde
Viestit: 5
Liittynyt: 20 Helmi 2011 03:53

Re: Mondeo 2.5L V6 vm-99 Laturissako vika?

Viesti Kirjoittaja Arde »

Joo onhan tuota hihnan vaihtoa tullut harkittua.
Mietityttää vaan tuo kustannuspuoli kun ei ole turhan paljon ylimääräistä taskun pohjalla.Tosin hihnan hinta olisi ton vaihdon halvimpia osia.

Soittelin Aditaan toistamiseen aikoja kyselläkseni ja alkoivat nostaa aika ja kustannus-arvioitaan.
Arvoivat nyt että vaihtoon menisi vähintään 2-3 tuntia tai jopa enemmän ja maksaisi vähintään 175-255€+195€ laturista+mahdollinen hihnan vaihto.

Onko tosiaan tuo laturin vaihto V6 koneeseen niin hankala urakka että jopa merkkihuollon ammattilaisilla siihen menisi jopa 3 tuntia tai enemmän ja vieläpä otollisissa olosuhteissa,kunnon työkaluilla?
anon
Viestit: 677
Liittynyt: 21 Marras 2006 22:33
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mondeo 2.5L V6 vm-99 Laturissako vika?

Viesti Kirjoittaja anon »

Edellinen auto oli V6 mondeo ja siihen vaihdatin laturin aditassa, en voi suositella kysyistä paikkaa
kellekään.Niillä on ovala hintahissi, joka käänteessä hinta nousee.Lopullisen hinnan suuruutta
ihmetellessäni sanoivat , että näin paljon tämä työ maksaa mrkkikorjaamossakin.Tuntuu
siltä, että olisin päässyt merkkikorjaamossa halvemmalla ja pienemmällä vaivalla, kun jouduin käymää'n" korjaamolla" neljästi ennen kun saivat laturin lataamaan.
Mondeo -09 2.5T
:ford:
Vastaa Viestiin