Onnistuuko -97 Scorpion lukkojen vaihto kotiasentajalta?

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
Luokyio
Viestit: 56
Liittynyt: 03 Helmi 2005 16:29
Paikkakunta: Savonlinna

Onnistuuko -97 Scorpion lukkojen vaihto kotiasentajalta?

Viesti Kirjoittaja Luokyio »

Morjes,

Scorpiossa oli ostettaessa hieman enemmänkin ongelmaa lukkojen kanssa. Kaukosäädin oli mykkänä, ja ainoastaan vänkärin ovi suostui avaamaan avaimella, ja sekin vain suuren taistelun tuloksena. Ostin uuden kaukosäätimen (172 € :twisted: ), ja nyt homma toimii ihan hyvin. Kuitenkin vähän hirvittää olla vain sähkön varassa. Jos autosta tai kaukosäätimestä loppuu akku, on sisällepääsy erittäin vaikeaa.

Fordilta saisi uuden setin avaimia ja kaikki lukot 120 euroon, joka sinänsä olisi ihan kohtuuhinta siitä, että kaikki lukot toimisi kunnolla. Ei vain ole mitään tietoa, kuinka ne vaihdetaan. Saako ne vaihdettua ihan kotityökaluin, kun ottaa ovipahvit irti? Entä virtalukko? Takakontti, kun on tuo sähköavaus (sedan-malli kyseessä), aiheuttaako lisätoimenpiteitä, vai onko vain yksinkertaisella liittimellä kiinni? Teetettynä maksaa varmasti mansikoita, mutta jos tämän onnistuisi omassa tallissa väkertämään.

Harmi, kun ei ole Haynesiä (eikä tietenkään Alfameriäkään) näihin olemassakaan.
1997 Scorpio 2.3i A
1996 Scorpio 2.0i
ex. 2003 Mondeo 1.8i Ghia Wagon, 1994 Escort 1.8i CLX, 1982 Sierra L
Stefa
Viestit: 58
Liittynyt: 08 Syys 2006 12:36

Re: Onnistuuko -97 Scorpion lukkojen vaihto kotiasentajalta?

Viesti Kirjoittaja Stefa »

Scorpparista en osaa sanoa, mutta -95 mondeoon olen tuon tempun tehnyt. Mitään vaikeaa hommassa ei ollut. Virtalukon purkuun olisi hyvä olla jonkinlaiset ohjeet, muut onnistunevat ihan maalaisjärjellä. Virtalukon kanssa luulisi esimerkiksi korjaamolta löytyvän konsultointiapua jollei opaskirjaa tai muita ohjeita löydy. Voisi veikata, että siellä on joku lukitusnasta muovien alla, tuo painuu sitten meisselillä painaessa sisään kunhan avain on oikeassa asennossa. Sitten vain avaimella vetää patruunan pois. Näin taisi olla ainakin mondeossa.

Mutta tosiaan sanoisin että vaihto onnistuu ihan ok.
Jos sitä ei voi virittää, myy se.
Vastaa Viestiin