lataus vika?

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
kimi
Viestit: 36
Liittynyt: 02 Maalis 2005 10:09
Paikkakunta: hyvinkää

lataus vika?

Viesti Kirjoittaja kimi »

osaisiko joku helpottaa oloa ?:)
olis tommonen ongelma kun on 91v mallia oleva ford transit johon tuli semmoinen vika että ei startannut enään vain yhtäkkiä ja akut oli tyhjänä ,no akut on vuoden vanhat laatuakut joten niissä ei oikein voi vika olla,no lisäksi enään ei syty akun latasu valo kun virran laittaa päälle? ennen syttyi ja sammui kun käynnisti ja painoin vähän kaasua.
ja akut ottaa latausta ja taas käynnistyy jos lataa laturilla akkuihin virtaa mutta menevät sitten taas tyhjäksi. laturin avasin ja vaihoin hhilet jotka oli kyllä aika lopussa mutta tämä ei auttanut asiaan? eli onko laturi hajalla vai joku piuha irti vai mitä? koska jos laturi olisi rikki eikö lataus valo palaisi sitten koko ajan? laturi on semmosta mallia että siinä on perässä akseli jossa kiinni joku mötikkä, mikä ilmeisesti liitttyy ohjaus tai jarrutehostimen johkin ilma tai neste juttuihin? auto siis diesel:)
mutta kuulin että laturissa pitäs olla joku heräte virta piuhakin kai? en löytänyt mitään muuta kuin ne kaksi paksua johtoa eli plussa mikä menee suoraan akkuun ja toinen ilmeisesti sitten vaan maa. mutta onko joku piuha mikä siitä on nyt sitten päässyt poikkeamaan mitä en huomaa vai mikä vikana? en tiiä osasinko yhtään selittää mut pitäs kuntoon saada ja tuo sähköpuoli ei niin oikein luonnistu hyvin:) mutta jos joku voi auttaa olen todella kiitollinen. eli mistä johtuu että lataus valo ei yhtäkkiä syty enään ollenkaan ja hiilet ei ole vikana ?

kimi
näin se kai meni?
Avatar
tupu
Viestit: 374
Liittynyt: 17 Touko 2006 21:46
Paikkakunta: Kurikka

Viesti Kirjoittaja tupu »

Joko herätinvirtapiuha irti laturista, (ohut johto) tai latausvalon lamppu rikki.
Meneekö laturille 1ohut ja 1-2paksumpi johto? maajohtoa laturille ei mene.
2.9i
Feel The Difference.
kinkero
Viestit: 48
Liittynyt: 07 Marras 2006 23:26

Viesti Kirjoittaja kinkero »

Mulla oli samanlainen vika sierrassa. Kuukausien pähkäilyn jälkeen, tajusin vasta että hihnat luistavat. :oops: Olivat niin kovettuneet, että vaikka olivat tiukalla ei ollut tarpeeksi pitoa. Kovettuneena ne eivät myöskään ulise, joten aika vaiketa huomata. Ei varmaankaan ole sinulla vika siinä, mutta ainahan se kokeilun arvoista, ennen kuin lähtee isompiin operaatioihin. :)
kimi
Viestit: 36
Liittynyt: 02 Maalis 2005 10:09
Paikkakunta: hyvinkää

kiitoksia

Viesti Kirjoittaja kimi »

joo siis hiilet ostin uudet ja ei mitään eroa,voiko pelkkä lataus valon palaminen aiheuttaa sen että auto ei lataa enään?
ja kuulin tosiaan myös tosta heräte virta piuhasta mutta en löydä siitä kuin kaksi isoa johtoa toinen menee ainakin suoraan akun plussaan ja toinen johkni? mutta myös yhtä iso?

kimi
näin se kai meni?
Avatar
henu
Viestit: 676
Liittynyt: 04 Helmi 2005 19:27
Paikkakunta: kuopio

Viesti Kirjoittaja henu »

Sierrassa meni joskus laturi silleen et vaikka hiilet vaihto ni ei ladannu tarpeeks...latas sen verran vaan et lataus valo ei syttyny
Seppo
Viestit: 169
Liittynyt: 24 Maalis 2007 18:32
Paikkakunta: LPR

Viesti Kirjoittaja Seppo »

Sille latauksen merkkivalolle pitäisi mennä oma normaalipaksuinen eli melko ohut johto. Eihän se merkkivalo muuten tiedä milloin sen pitää palaa. Sen lisäksi pitää mennä akun plussaan paksu johto. Maadoitus voi hoitua laturin kiinnityksien kautta tai voi olla varmistettu myös paksulla piuhalla mikä menee auton runkoon tai moottoriin. Laturin kiinnityksessä saattaa olla muoviholkkeja tai ruoste eristää kiinnitysraudat toisistaan.
Herätevirtapiuha kuulostaa tasavirtalaturilta minkä itse näin viimeeksi B-mallin kadetissa.
Volttimittarin saa alle 10€ ja sillä voi tarkistaa latausjännitteen. Tarkista siis hihna ja latausjännite sekä akulta, että laturin päästä. Jos mittaat erikseen laturin rungosta akun miinukseen ja laturilta sen paksun akulle menevän piuhan päästä päähän niin saat selville onko niissä jännitehäviöitä jossain liitoksessa.
Jos laturilla on jännitettä esim 14,6 ja akulla 13,8 niin piuhoihin häviää 0,8 volttia. Tuon vielä hyväksyisin, mutta en paljoa isompaa häviötä.
--
Mondeo STW -01
Vastaa Viestiin