lämmöt Focuksessa...ovat nousussa ja laskussa

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
Sulo-Uolevi

lämmöt Focuksessa...ovat nousussa ja laskussa

Viesti Kirjoittaja Sulo-Uolevi »

Olen postannut tämän saman viestin suomi24, mutta sieltä ei juuri apuja herunut, joten koetetaan tänne myös...ja näin se meni

"[i]Onko jollakin vastaavasta kokemusta. -01 bensa Focus teki seuraavaa. Peräkärri perässä ja vetonopeus n. 80 km/h. Moottorista alkaa loppua puhti ja yhtäkkiä lämmöt nousee punaiselle. Auto vapaalle, jonka jälkeen lämmöt laskee (2 sek.) takaisin normaaliin ja matka jatkuu. Nämä tapahtumat olivat kosteassa kelissä, eli vesisateessa. Onko kysymyksessä sähkövika vai mikä? Nestettä löytyy ja muutenkin moottori kunnossa. Neuvoja?" [/i]

Kärrin vetämisestä asia tuskin johtui, ja jos moottori olisi todellakin ylikuumentunut, niin lämmöt ei noin nopeasti laskisi alas.
riikomi
Viestit: 991
Liittynyt: 22 Kesä 2005 12:39

Viesti Kirjoittaja riikomi »

Ei ole tuollaisesta kokemusta mutta moottorin lämpöanturi voisi olla mahdollinen syyllinen. Jos moottorisi on 1.4 tai 1.6 l, niin anturi on kakkos- ja kolmostulppien välissä ja se mittaa sylinterinkannen lämpötilaa (ei siis jäähd.nestettä).

Anturi on NTC-elementti, joten vian voisi aiheuttaa oikosulku anturissa tai sen johdoissa (= nollaresistanssi). Mikäli vika jää joskus "päälle", niin kokeile heilutella anturin johtoa. Tosin kun ECU luulee koneen ylikuumentuneen, se voi pistää moottorin limp-home -moodiin, jolloin kaksi pyttyä putoaa pois pelistä ja kierrokset rajataan 3000 rpm. Tällöin tilanne korjaantuu kytkemällä virrat pois ja päälle. Kannattaa toki käväistä luetuttamassa vikakoodit jollakin korjaamolla.

Anturi on helppo vaihtaa itsekin, palikan hinnasta ei tietoa.
focculingus
Viestit: 49
Liittynyt: 18 Heinä 2006 18:55

Viesti Kirjoittaja focculingus »

Oma samanlainen kärri teki syksyllä samaa vikaa eli nosteli lämpöjä ~10 kertaa edestakaisin normaalin ja punaisen välillä. Epäilen anturivikaa, kun lämmöt nousivat parissa sekunnissa punaiselle ja laskivat muutaman sekunnin jälkeen yhtänopeasti normaaliksi.
kd
Viestit: 155
Liittynyt: 27 Loka 2005 10:33
Paikkakunta: Uusimaa

Viesti Kirjoittaja kd »

Miksi siitä moottorista pitäisi puhti loppuu jos anturivika on kyseessä.
--=< Mondeo 1.8L Duratec 125hv Mk III 2002 >=--
vesa
Viestit: 71
Liittynyt: 04 Helmi 2005 20:13
Paikkakunta: nastola

Viesti Kirjoittaja vesa »

kd lue riikomin juttu tarkemmin . ECU luulee koneen ylikuumentuneen, se voi pistää moottorin limp-home -moodiin, jolloin kaksi pyttyä putoaa pois pelistä ja kierrokset rajataan 3000 rpm.
jonken
Viestit: 3
Liittynyt: 23 Touko 2007 23:07

Re: lämmöt Focuksessa...ovat nousussa ja laskussa

Viesti Kirjoittaja jonken »

Sulo-Uolevi kirjoitti:Olen postannut tämän saman viestin suomi24, mutta sieltä ei juuri apuja herunut, joten koetetaan tänne myös...ja näin se meni

"Onko jollakin vastaavasta kokemusta. -01 bensa Focus teki seuraavaa. Peräkärri perässä ja vetonopeus n. 80 km/h. Moottorista alkaa loppua puhti ja yhtäkkiä lämmöt nousee punaiselle. Auto vapaalle, jonka jälkeen lämmöt laskee (2 sek.) takaisin normaaliin ja matka jatkuu. Nämä tapahtumat olivat kosteassa kelissä, eli vesisateessa. Onko kysymyksessä sähkövika vai mikä? Nestettä löytyy ja muutenkin moottori kunnossa. Neuvoja?"

Kärrin vetämisestä asia tuskin johtui, ja jos moottori olisi todellakin ylikuumentunut, niin lämmöt ei noin nopeasti laskisi alas.
Löytykö tähän vikaan ratkaisua? Muijan focuksessa on just sama vika ja lämpöanturi sekä termostaatti vaihdettu mutta ei auta.. Apu olis tarpeen.
maakke
Viestit: 6
Liittynyt: 25 Touko 2007 20:07

Viesti Kirjoittaja maakke »

Onko siellä tehty jotain remontteja jäähdytysjärjestelmään? Luultavasti ilmaa. Yleistä ensimmäisissä 1.4/1.6 Focuksissa. Muutettu letkusarja/paisuntasäiliö löytyy varaosana. Tämä siis jos kaikki muut perusasiat kunnossa.
Monteonisti
Viestit: 3129
Liittynyt: 04 Helmi 2005 22:45

Viesti Kirjoittaja Monteonisti »

Tuossa on luultavasti kaksi lämpöanturia motin lämmölle?
Vanhoissa oli jopa kolme, siis neljäntenä imuilman anturi.
Tarkista molemmat ja pidä neste ylärajalla jos termari OK! 8)
jonken
Viestit: 3
Liittynyt: 23 Touko 2007 23:07

jep.

Viesti Kirjoittaja jonken »

Alunperin homma alkoi siitä kun termostaatinkotelo alkoi vuotamaan. Vaihdoin sitten termostaatin ja tiivisteet sen ympäriltä. Tämän jälkeen se on sitten temppuillut. Teki se toki tämän saman jutun jo kerran ennenkuin mä vaihdoin termostaatin. Kun me etsittiin Ford liikkeessä sitä toista lämpötila anturia niin ei vain löytynyt, ilmeisesti tässä on vain yksi anturi ja se on kannessa, tulpan vieressä. Yleensähän niitä on myös termostaattikotelon lähellä mutta ei tässä autossa. Jos siellä on vielä ilmaa niin onko mitään hyviä niksejä miten sen saa ilmattua?? Olis ollut vähän helpompaa jos olis löytynyt ilmausruuvi jostakin.. Minkälainen se uusi letkupaketti+paisuntasäiliö on, helpottaako se ilmausta?
Lisättäköön vielä se että lämmöt pomppaa ylös melkein ainoastaan moottoritievauhdeissa.
Vastaa Viestiin