Keskuslukitus

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
peter80
Viestit: 21
Liittynyt: 17 Loka 2006 10:46
Paikkakunta: Oulu

Keskuslukitus

Viesti Kirjoittaja peter80 »

Focuksesta meinaa jo näillä keleillä jäätyä keskuslukitus...ei kai se voi olla totta(vasta max -10 astetta ollut pakkasta)? Auttaisko kauko-ohjaus...hirvittää vääntää..joka aamu saa avaimen kanssa herkutella 10 min, jotta ovet aukeaa...Minulla on kaksi avainta, joista toinen on kulunut ja toinen on hyvässä kunnossa. Pitäs varmaan teettää uusi avain...(mutta vika ei ole siinä koska sama homma on molemmilla avaimilla)??Paljonkohan se maksaa...ajonestohan elektroniikkaa siinä avaimessa on. Käypikö se VDO kauko-ohjaus focukseen?
Pete
Avatar
TeRoK
Moderaattori
Viestit: 2021
Liittynyt: 03 Helmi 2005 22:00
Paikkakunta: Loimaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja TeRoK »

Tiivisteet kannattaa ja voidella vaikka pakkasnesteellä.
Sprinter 319 -15, s400 hybrid -10, Mustang GT cabr. -96
peter80
Viestit: 21
Liittynyt: 17 Loka 2006 10:46
Paikkakunta: Oulu

Lukkojen voitelu + VDO

Viesti Kirjoittaja peter80 »

Joo nuo olisi hyviä juttuja mitkä kannattaisi varmasti tehdäkkin. Ajattelin sijoittaa siihen VDO:n kauko-ohjattavaan laitteeseen sen n. 100€ mitä tossa kävin kyselemässä niin siihen hintaan sen saisi...samalla sitten kun sitä asentaa niin voi käydä läpi myös muidenkin ovien lukot kuin kuskin oven. Onko porukka laittanut sitä VDO:ta? Onko vaikea asentaa? Olisiko kellään niitä kytkentäohjeita...voisin opiskella jo ennalta :)..!! Tietenkin jos joku osaa asentaa focukseen sen täällä oulun seudulla niin ottakoon yhteyttä...tietysti pientä korvausta vastaan..Ainakin merkkiliike ottaa järettömän summan sen asennuksesta...en edes osaa kirjottaa niin isoa summaa tänne :)
Vaikuttaisi ihan hintaansa nähden laadukkaalta paketilta se??? Täällä muuten se VDO:n paketti merkkiliikkeessä 145€ ja ajelin noin kilometrin seuraavaan liikkeeseen nii hinta tipahti 105€ :)
janzamar
Viestit: 2668
Liittynyt: 07 Helmi 2005 14:26
Paikkakunta: porvoo

Viesti Kirjoittaja janzamar »

lapazu kirjoitti: Parafiini toimii myös oikein hyvin, eikä tee mitään sille kumille. Pakkasneste taitaa tehdä vähän pinnasta tahmean?
Tuo parafiinihan on itse asiassa varmaan paras mahdollinen tivareille.
Miten ihmeessä ei oo ittellä edes mielessä käynyt :) ..
työkoneitten kauhat kumminkin tuli aina laitettua pari-kolme kertaa talvessa
tuolla,kun lumia työnneltiin.
Apteekeista ainakin saa,öljynä ja paloina.
Ei tosiaan jäädy :wink:
ei sieltä mitään junia t...
Monteonisti
Viestit: 3129
Liittynyt: 04 Helmi 2005 22:45

Viesti Kirjoittaja Monteonisti »

VDO maksoi minulle tinkaamisen jälkeen 89€. Helppo asentaa jos saa selville että onko + vai - -ohjaus sekä onko yhdelle vai kahdelle piuhalle. Eskossa on + -ohjaus kahdelle piuhalle mutta tuosta ei tietoa. 8)
peter80
Viestit: 21
Liittynyt: 17 Loka 2006 10:46
Paikkakunta: Oulu

VDO

Viesti Kirjoittaja peter80 »

Minä sain sen 95€...oot pikkasen parempi tinkaamaan :) Saas nyt nähdä millon kerkeen sen asentamaan...ei se varmaa vaikia ole...Onko hyvin toiminut se laiteisto?
korgie
Viestit: 272
Liittynyt: 07 Maalis 2005 17:43
Paikkakunta: Kerava

Re: Keskuslukitus

Viesti Kirjoittaja korgie »

peter80 kirjoitti:Pitäs varmaan teettää uusi avain...(mutta vika ei ole siinä koska sama homma on molemmilla avaimilla)??Paljonkohan se maksaa...ajonestohan elektroniikkaa siinä avaimessa on.
Kannattaa kysellä, onko mahdollista teettää pelkästään se kärkiosa siihen avaimeen. Meillä duunissa oli tuossa taannoin yhdestä Renault Traficin avaimesta kärki poikki, ja uusi avain olisi maksanut lähemmäs 200e; mutta kun tuli sitten puheeksi että vanha avain on tallessa ja siitä on kärki poikki, niin huoltopäällikkö hoksasi että siihenhän voi teettää vain uuden kärjen ja laittaa sen vanhaan "kahvaan". Hintaa tuli parikymppiä.

Aika arvokasta on se elektroniikka mitä sen avaimen kahvaosan sisään on tungettu... :)
=)
peter80
Viestit: 21
Liittynyt: 17 Loka 2006 10:46
Paikkakunta: Oulu

Avain

Viesti Kirjoittaja peter80 »

Moi. Pitääpä käydä kysymässä paikallisessa liikkeessä. Joo, avain on tosi kallis teettää kokonaan uusiksi. 185€ maksaa :). Liikkeessä muuten sanottiin, että 99 mallin focuksissa kaikissa pitäisi olla kauko-ohjaus keskuslukituksessa...ihmetteli että miksi minulla ei sitä ole...meinasi, että kyllä se "boksi" siellä on, mutta veikkasi että koska se avain maksaa niin paljon niin edellinen omistaja ei ole raskinut teettää uutta vanhan rikkoutuessa vaan teettänyt noita "normaaleja" avaimia. käytiin sitten tarkistamassa, mitä tehtaalla on autoon asennettu....noh...ei siihen sitten jostain syystä edellinen omistaja ollut ottanut kauko-ohjausta. Nyt kuitenkin asia ratkaistu sillä VDO: laitteella. Mutta tuon avaimen kyllä käyn kysymässä...!
Pete
JHE
Viestit: 47
Liittynyt: 17 Helmi 2005 21:16
Paikkakunta: Iisalmi / Jyväskylä
Viesti:

Re: Avain

Viesti Kirjoittaja JHE »

peter80 kirjoitti:Joo, avain on tosi kallis teettää kokonaan uusiksi. 185€ maksaa :)
Niin mikä maksaa 185e?

Miten avain eroaa esim. -99 mondeon avaimesta, joka maksoi muistaakseni jotain 30-50e korkeintaan.

Fiestaan kysyin toista kauko-ohjain avainta. Maksaa kuulema n. 110-120e, mutta lupasi johonkin 100e:n paikkeille. Ajattelin kyllä tilata saksasta, pääsee noin 50e halvemmalla..
peter80
Viestit: 21
Liittynyt: 17 Loka 2006 10:46
Paikkakunta: Oulu

Avain

Viesti Kirjoittaja peter80 »

Nii sitä minä ittekin ihmettelin...mutta tiesin että kallis se on, joten en viitsinyt edes kysyä, että oletko tosissas. Nii, eli kysyin tuohon focukseeni avainta JOS siinä olisi ollut se kauko-ohajaus valmius...niin myyjä sanoi että 185€ se avain. Siinä sitten on ovien aukaisunapit ja peräkontin ja tietysti se ajonesto elektroniikka...toki nyt kun tässä mietin niin voi olla että tuo sisältää jo sen että se auto pitää viedä sinne korjaamolle ja tokätä töpseliin...ja sitä kautta ohjelmoida avain kuntoon. Itellä on vain sellainen tyyli että kun pitää mennä kysymään jotain ja kun hinnat alkaa olemaan sitä luokkaa niin enää kuule mitä se myyjä sanoo...tekis vaan mieli vetästä kuonoon pari kertaa!!! :)
Luigi81
Viestit: 74
Liittynyt: 23 Syys 2006 14:42
Paikkakunta: Tammela

Viesti Kirjoittaja Luigi81 »

Voi sen avaimen ohjelmoida itsekin ilman diagnoosilaitettakin...
peter80
Viestit: 21
Liittynyt: 17 Loka 2006 10:46
Paikkakunta: Oulu

Ohjelmointi

Viesti Kirjoittaja peter80 »

Joo niin voi. Mutta kai se siihen hintaan sitten kuului kun niin kallis oli... joka tapauksessa viikonloppuna asennan sen VDO:n siihen..nii eiköhän sitten homma pelitä. toivottavasti!! :)
Monteonisti
Viestit: 3129
Liittynyt: 04 Helmi 2005 22:45

Viesti Kirjoittaja Monteonisti »

VDO on pelittänyt loistavasti! :D
Tuli vaan mieleen että eikös riitä tavallinen avain ja sirusellainen avaimenperänä? Jos ei sa virtaa magneettirenkaasta niin nostaa tarvittaessa ylemmäs tai liimaa avaimen kylkeen sen sirun? :roll:
peter80
Viestit: 21
Liittynyt: 17 Loka 2006 10:46
Paikkakunta: Oulu

Avain

Viesti Kirjoittaja peter80 »

Moi. Kyllä minäkin sitä mietin että jos teettäs uuden avaimen ja jättäs sen sirullisen avaimenperäksi. Kuinka lähellä se pitää olla että se tunnistaa sen? Mutta toisaalta saan nyt sitten sen kauko-ohjauksen ja ei tarvitsen niin paljoa lukkoja rasittaa...ainut vain se virtalukko. Voisiko sen tehä niin että teetän uuden normaalin avaimen ja otan sen elektroniikan tuosta vanhasta ja laitan sen siihen uuteen?
Tapiiri
Viestit: 272
Liittynyt: 22 Helmi 2007 23:22

Viesti Kirjoittaja Tapiiri »

Mitenkäs tuo VDO:n asennus Focukseen onnistui? Tuleeko VDO:n boksi oven sisään vai jonnekin muualle? Ostin elämäni ensimmäisen Fordin viimeviikolla, -00 Focus, 1.8tdi. Kuskin ovesta avaamalla ei kaikki ovet aina aukea, pienellä viiveellä vasta, eli joku anturi hieman kohmeessa.
Niin ja mistä muuten ostit? Asun myös Oulussa..
peter80
Viestit: 21
Liittynyt: 17 Loka 2006 10:46
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja peter80 »

Hyvin asennus onnistui....ei siinä pitkään mene...boksi on nyt siellä kytkinpolkimen ja oven välissä olevan muovin takana...siellä oli tilaa sille ja se oli myös hyvä paikka sille, koska kaikki keskuslukituksen kaapelit menevät ihan siitä levyn alta..ostin sen siitä ad varaosasta...reilu 90€ kun oikein kovasti tinkasi... :)!! Hyvin se on pelannut ei ole mitään ongelmaa ollut...kovallakin pakkasella on ovet auenneet.. autosähköliikkeistä kannattaa käydä kyselemässä, sieltä saa ihan mallikohtaiset ohjeet asennukseen niin siinä ei mene kauaa kun sen laittaa!!
Tapiiri
Viestit: 272
Liittynyt: 22 Helmi 2007 23:22

Viesti Kirjoittaja Tapiiri »

Kytkitkö muuten takaluukun aukaisunkin kauko-ohjaimeen? Vai onko tuo VDO vain kaksikanavainen? Löytyisiköhän takaluukuin aukaisu-piuha sieltä helposti..
tomipee
Viestit: 115
Liittynyt: 04 Helmi 2007 20:43

Viesti Kirjoittaja tomipee »

Johtuuko tuo avaimen hinta tuosta avaimen mallista? Edelliseen mazdaani olisi avaimen teetättäminen suutarilla maksanut 8€
Onko noissa uusissa fordeissa samanlainen avain ku sierrassa?
Sierra
Larry

Keskuslukitus

Viesti Kirjoittaja Larry »

Kirjoittelen tässä uutena Fordin omistajana ja käytetyssä pelissä on muutama harmillinen vika..

Auto on -99 1.8TD Focus, ongelma on keskuslukituksen kanssa seuraavanlaisesti: jälkiasennettu Defan 800-sarjan hälytin avaa keskuslukituksen, mutta ei lukitse ovia. Omalla kauko-ohjaimella toimii täydellisesti :?:
Ongelma on päällä vain pakkasella, lämpimässä järjestelmä toimii oikein. Hälyn kytkennät olen käynyt läpi, ne on ok. Seuraavaksi pitäisi purkaa kuskin oven verhous ja katsoa onko johtoliitoksissa ongelmia.

Lisäksi tällä hetkellä pesurit ei pukkaa nestettä eteen eikä taakse, moottorit ei äännä. Onko näille oma sulake, ohjekirjan mukaan ei ole?

Ideoita raadilla?
korgie
Viestit: 272
Liittynyt: 07 Maalis 2005 17:43
Paikkakunta: Kerava

Viesti Kirjoittaja korgie »

tomipee kirjoitti:Johtuuko tuo avaimen hinta tuosta avaimen mallista? Edelliseen mazdaani olisi avaimen teetättäminen suutarilla maksanut 8€
Onko noissa uusissa fordeissa samanlainen avain ku sierrassa?
Siinä Mazdan avaimessa tuskin oli mitään ajonestolaitteen koodisirua. Nykyautojen avaimissa se koodisiru siellä on oltava ajonestolaitetta varten, vaikkei siinä avaimessa lukkojen kauko-ohjausta olisikaan. Jos suutari veistelee uuden avaimen josta tuo siru puuttuu, sillä avaimella saa kyllä oven auki, mutta auto ei käynnisty.
=)
tomipee
Viestit: 115
Liittynyt: 04 Helmi 2007 20:43

Viesti Kirjoittaja tomipee »

^Niinpä tietenkin. En osaa vielä ajatella tätä nykytekniikkaa :?
Sierra
peter80
Viestit: 21
Liittynyt: 17 Loka 2006 10:46
Paikkakunta: Oulu

takaluukku

Viesti Kirjoittaja peter80 »

Nii se VDO on tosiaan ihan "kaksikanavainen" eli siinä on kiinni ja auki painike vain...siinä fordin omassa on sitten myös se nappi millä saa sit kontinkin auki...kyllä se kontin piuha taisi muistaakseni siitä mennä. ja löytyyhän se helposti vaikka jotain muuta kautta menisikin...
Tapiiri
Viestit: 272
Liittynyt: 22 Helmi 2007 23:22

Viesti Kirjoittaja Tapiiri »

Tilasin nettikaupasta 3-kanavaisen kaukon, todella helppo asentaa ja peräluukkukin aukeaa kaukolla. Ja sisälsi 2 kauko-ohjainta. Valojen vilkuttelukin tuosta löytyisi, mutta en tiedä tuleeko sinne keskuslukon ohjainboksin viereen valmiiksi piuhaa jolla valoja saisi vilkuteltua, eli toistaiseksi jäi kytkemättä.
Onko tietoa tuleeko sinne valmiiksi piuha esim. vilkkuja varten? Minulla tuo boksi oli pelkääjän puolella..
ristari
Viestit: 5
Liittynyt: 11 Maalis 2007 21:45
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja ristari »

Muistatko piuhojen värejä... Aukaisu-sulkeminen-takaluukku???
Itellä sama projekti lähipäivinä!! Olisi hiukan apuja!
Avatar
tupu
Viestit: 374
Liittynyt: 17 Touko 2006 21:46
Paikkakunta: Kurikka

Viesti Kirjoittaja tupu »

Tapiiri kirjoitti:Tilasin nettikaupasta 3-kanavaisen kaukon, todella helppo asentaa ja peräluukkukin aukeaa kaukolla. Ja sisälsi 2 kauko-ohjainta. Valojen vilkuttelukin tuosta löytyisi, mutta en tiedä tuleeko sinne keskuslukon ohjainboksin viereen valmiiksi piuhaa jolla valoja saisi vilkuteltua, eli toistaiseksi jäi kytkemättä.
Onko tietoa tuleeko sinne valmiiksi piuha esim. vilkkuja varten? Minulla tuo boksi oli pelkääjän puolella..
Boksin vieressä olevan ylimääräisen liittimen, yhden johdon maadoittamalla, vilkut syttyy, löytää esim, virtakynällä kokeilemalla. sitten ohjaa kauko-ohjaimen vilkku johdolla relettä, joka maadoittaa kyseisen piuhan. :P
2.9i
Feel The Difference.
Vastaa Viestiin