Focuksen kattotelineiden malli? (salatiedettä)

Pellit, puskurit, maalaus, ruostevauriot, verhoilu, penkit jne.
kede
Uusi foorumilla
Viestit: 1
Liittynyt: 03 Touko 2024 12:13

Focuksen kattotelineiden malli? (salatiedettä)

Viesti Kirjoittaja kede »

Moi!

Mulla on v. 2013 farmarimallinen Focus 1.0 EcoBoost 125 hv Start/Stop.

Siinä ei siis ole minkäänlaisia kattokiskoja, eikä edes uria. On osoittautunut puolimahdottomaksi löytää siihen (järkevänhintaiset kattotelineet).

Tuntikausien selvittelyn pohjalta ainut malli, jonka uskaltaisi kokeilematta ostaa, on Fordin oma malli, osanumero 1727572.

Torissa pyörii kuitenkin paljon erilaisia Fordin kattotelineitä myytävänä. Kysymykseni onkin, onko tämä kyseisen mallin katon muoto oikeasti niin ronkeli, että siihen ei käy käytännössä mikään muu kuin tuo Fordin täsmämalli? Kokeilin jo yksiä Bilteman yleiskäyttöisiä telineitä, jotka oli tarkoitettu katoille, joissa ei ole kattokiskoja. Ei käynyt sinnepäinkään.

Tarve on vain pari kerta kesässä, joten tuollaiset 300 euron arvoiset merkkitelineet ei nappaisi. Onko kenelläkään näppituntumaa, miten nuo katon muodot on muuttuneet vuosien varrella, eli voisiko jotkut muutkin telineet käydä?
hke
Viestit: 314
Liittynyt: 28 Loka 2006 09:33

Re: Focuksen kattotelineiden malli? (salatiedettä)

Viesti Kirjoittaja hke »

Yleismallisia voi olla haastava saada sopimaan. Löytyykö Thulelta sopiva asennussarja? Ei varmaan tosin halpa. Mazda CX-3 löytyi mutta silti laitoin kattoon teipit ettei tullut naarmuja. Focus st farmari kiskoilla mutta eri juttu ja telineet 80% vuodesta katolla.
Focus_2.0
Viestit: 737
Liittynyt: 20 Kesä 2006 16:21
Paikkakunta: Tampere

Re: Focuksen kattotelineiden malli? (salatiedettä)

Viesti Kirjoittaja Focus_2.0 »

Kattokaiteettomaan Focus mk3 malliin kattotelineet tulee kiinni oven karmiin. Avaat oven niin siellä karmin yläreunassa on pyöreä kuminpalanen jossa reikä keskellä.

Thulelta esim. löytyy kattotelineet. Fordiltakin saat mutta uutena aika hintavat. Voit myös ostaa jonkun muun auton leveydeltään sopivat telineet ja vaihtaa pelkän jalkasarjan Focukseen sopivaan. Itse tosin ostin Torista muutamalla kympillä Thulen mk5 Mondeon kattotelineet jotka käy myös mk3 Focukseen. Ihan täydellisesti ei mukaile karmin linjaa mutta riittävän hyvin niin saa kiristettyä paikoilleen.
Ford Focus 1.5 Ecoboost Titanium STW -16
Ford Mondeo 1.8 110hv Trend 5d -04

Ex.
Ford Focus 2.0 Trend "RS-look" -01, Ford Focus 1.6 Trend -08, Ford Focus 1.6 Trend -04, Ford Sierra 2.0 Laser -85
Tessu
Viestit: 1741
Liittynyt: 26 Loka 2009 01:15

Re: Focuksen kattotelineiden malli? (salatiedettä)

Viesti Kirjoittaja Tessu »

Kuljetatko kesäälä katolla sitten jotain purjelautaa tms että telineet olisi tarpeen?
Aika harvalla enää telineitä katolla näkyy,itse pärjänny kun penkit kaataa mutta auto onkin vanha Sierra jossa tilaa on.
Moni on vaan mulle sanonu että katolle laittaminen on aina niin ja näin,isä kuskasi kyllä tuolla Sierralla millon mitäkin telineillä.
Toivottavasti oikeat osat löytyy niin alkaa homma toimimaan.
Vastaa Viestiin