Focus ja Abs-merkkivalo

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
Nainen_tienposkessa

Focus ja Abs-merkkivalo

Viesti Kirjoittaja Nainen_tienposkessa »

Tämä ei tiedä mistään mitään ja kyseleekin ehkä viisaimmiltaan...
Autossani (Focus vm1999/2000 :D ) alkoi joku aika sitten palamaan kesken ajon kyseinen merkkivalo. Sitten se välillä sammui ja syttyi ja sammui ja syttyi... Nykyään palaa vaan kokoajan. Ongelmana on katsastus, aika ja raha. Eli olen luulevinani, että joku vempain on olemassa, joka lukee vikoja autoista...? Osaako se siis kertoa minulle valon palamisen syyn, jos saan sellaisen käyttööni? :lol:
Vai olisiko helpompi ja halvempi tapa ajaa auto vain katsastukseen ja kuunnella tuomio? :roll:
Jos tuo valo palaa, niin onko poikkeuksetta auto hylätty katsastuksesta? Kun minun mielestä jarrut pelaa kuitenkin... :)
Eli mitähän tämä nainen nyt tekisi, että saisi lain nimissä ajaa autollaan vielä 4 viikon kuluttuakin... :oops:
bleedinki
Viestit: 56
Liittynyt: 26 Maalis 2008 15:39

Re: Focus ja Abs-merkkivalo

Viesti Kirjoittaja bleedinki »

Ei taida kyllä katsastusmiehet tykätä, jos ABS-valo palaa. Luultavasti tuo vika johtuu vaikkapa viallisesta anturista jossakin pyörässä, tahi abs-ohjausboksista. Jarruthan pelaa kyllä, vaikka abs olisi kytkettynä kokonaan pois päältä, tällöin vain se abs ei toimi, eli jarrut menee lukkoon jarruttaessa. ABS-jarrullisessa autossa taas täytyy olla lukkiutumattomat jarrut, jos meinaa saada katsastuksesta läpi.

Varmaankin pirautus paikalliseen huoltoliikkeeseen valaisee vähän, missä mahtaisi olla ongelma ja paljonko se tulisi kustantamaan. Valitettavasti nuo ABS-jutut tuppaavat olemaan (monissa tapauksissa) hintavia, ellei sitten kyseessä ole jokin pieni vika, tyyliin "sulake palanut" tai "jarrunesteet vajuneet." Vika selviää varmasti nopsaan, kun vain korjaaja pääsee katselemaan ja kopistelemaan autoa.
Ford Escort 1.8 TD STW -96
Monteonisti
Viestit: 3129
Liittynyt: 04 Helmi 2005 22:45

Re: Focus ja Abs-merkkivalo

Viesti Kirjoittaja Monteonisti »

Epäilen johtoliitosta! 8)
Focus_2.0
Viestit: 735
Liittynyt: 20 Kesä 2006 16:21
Paikkakunta: Tampere

Re: Focus ja Abs-merkkivalo

Viesti Kirjoittaja Focus_2.0 »

Voi olla hapettunut liitin tai johtosarjassa häikkää. Toisaalta joissain Focuksissa on ollut ABS-anturiessa vikaa tai voi pahimmassa tapauksessa olla ABS-yksikkö joka maksaa..

En usko, että auto menee läpi katsastuksesta jos valo palaa. Tietty polttimon voi ottaa pois mutta tämä ei korjaa vikaa. Kannattaa kysäistä korjaamolta mitäs sanovat asiaan. Voi olla ihan pienikin juttu.
Ford Focus 1.5 Ecoboost Titanium STW -16
Ford Mondeo 1.8 110hv Trend 5d -04

Ex.
Ford Focus 2.0 Trend "RS-look" -01, Ford Focus 1.6 Trend -08, Ford Focus 1.6 Trend -04, Ford Sierra 2.0 Laser -85
Nainen_tienposkessa

Re: Focus ja Abs-merkkivalo

Viesti Kirjoittaja Nainen_tienposkessa »

No nytpä sain tuon ihme-laitteen käyttööni, eli vikalukijan maahantuoja luki ratin alta sillä laitteella vian, joka sanoi, että ABS hydrauliikkapumppu, virtapiirin toimintahäiriö. Ja koodi oli C1095. Eli missä tämmönen pumppu sijaitsee ja voiko semmosia korjata, vai pitääkö ostaa uusi. Ja lieköhän tuo selittyisi liitosvialla? Tietääkö kukaan?! :oops:
Monteonisti
Viestit: 3129
Liittynyt: 04 Helmi 2005 22:45

Re: Focus ja Abs-merkkivalo

Viesti Kirjoittaja Monteonisti »

Ensin pitäisi tarkistaa johtoliitokset ja varalta ruutata CRC:tä?
Joissain tuon pumpun voi irroittaa ja putsata, on kait systeemin alla? 8)
faitteri95

Re: Focus ja Abs-merkkivalo

Viesti Kirjoittaja faitteri95 »

Itsellä oli ihan sama vika kuin nimimerkillä "Nainen_tienposkessa" eli käytin tänään auton vikatesterissä (35€) ja sain tuon saman ilmoituksen C1095...eli vikaa abs:n hydraulipumpun virtapiirissä. Just joo...kyselin vähän mitähän mahtaa maksaa kyseinen pumppu...sanottiin että voi olla jotain 1000 € paikka. No tarina jatkuu....lueskelin netistä näitä focuksien abs-valo yms vikoja ja jossain mainittiin että joku oli repinyt kaikki sulakkeet pois ja laittanut takaisin..niin jopa pelitti taas...ei muutakuin kokeilemaan. Konehuoneen sulake rasia auki ja sieltä kannesta katsoin mitkä 2 sulaketta liittyy abs piiriin...otin ne pois ja laitoin takaisin ja baanalle kokeilemaan palaako valot vielä...pitäs kuulemma yli 20 km nopeuden ylittyessä syttyä...mutta eipäs syttynytkään enää ja kaikki toimii hienosti...oliskohan ollut jotain hapettumaa sulakkeissa who knows näitä foortin vikoja...pois ottaminen ja takaisinlaitto korjas vian ainakin toistaiseksi...toivottavasti lopullisesti.... :)
Avatar
ReiluReiska
Viestit: 530
Liittynyt: 15 Huhti 2010 08:35
Paikkakunta: HelsingStad :)
Viesti:

Re: Focus ja Abs-merkkivalo

Viesti Kirjoittaja ReiluReiska »

Korjaan linja-autoja työkseni ja EHKÄ näistä vinkeistä voisi olla apua myös henkilöauto puolella, sillä VEIKKAAN tekniikan olevan hyvin samankaltaista. Hyvin yleiset bussi ABS viat ovat seuraavat:

1. Anturi rikki
2. Anturin liitos hapettunut/huono (löysä) kosketus (pyörän lähellä)
3. Anturi kaukana (abs kehä lian peitossa tai pyöränlaakerissa klappia, jolloin työntää kauaksi)
4. Johto (sisäisesti) poikki (huono johdon tuenta, heilunut miljoona kertaa, päässyt hankaamaan johonkin)

Pyöränanturin johdon ottamalla auki liittimestä voi mitata vastuksen (resistanssin) ja varmaan jostain korjausoppaasta oikean arvon saa Focuksen kohdalla tietää? Jos vastusarvo poikkeaa voimakkaasti (yleensä hurjan suuri vastus) on anturi aika varmasti rikki.

Jos vastusarvo on kunnossa, niin voi laittaa yleismittarin vaihtosähköpuolelle ja kokeilla pyörittää rengasta. Tällöin anturin pitäisi muodostaa vaihtosähköä (pulssia) pyörän nopeuden mukaan. Vertailun vuoksi pitäisi pyörittää akselin toista rengasta suurinpiirtein samalla nopeudella ja tarkkailla onko suuria eroja. Jos pulssia tulee, mutta heikosti, niin voi vielä yrittää varmistaa että anturi on varmasti lähellä (puhdistaa myös ehkä ensin abs kehä) ja uusi yritys jos vaikka paranisi pulssi. Jos anturin pää on hankautunut puhki (lievästi suojakuori) ja vielä toimisikin, niin usein kuukausien(?) kuluessa vesi pääsee anturiin sisään ja tuhoaa sen hiljakseen. Anturin pään on siis oltava ehjä täysin ehjä.

Se että miksi ABS valo syttyy/sammuu voi viitata ehkä siihen että ABS signaali häiriintyy. Siihen voisi olla syynä hieman löysä pyöränlaakeri (etäisyys anturin ja kehän välillä vaihtelee), löysä ABS kehä tai anturi hieman liian kaukana (heikko signaali, toimii rajatapauksena). Joskus vesikeleillä lievästi hapettunut liitos myös häiriintyy helpommin (heikompi signaali) ja kuivana taas toimii paremmin.

Voi olla että jos ABS boxi oli jotenkin "kaatunut", niin sulakkeen pois ottaminen ehkä "buuttasi" systeemin alusta? Joskus busseissa vikakoodien poistaminen sai valon sammumaan normaalisti. Hyvin usein kaikenlaisia vikakoodeja tallentuu aivan liian herkästi muistiin vaikka on kyseessä on ehkä ollut oikeasti vain millisekuntteja kestänyt häiriö. Tai ehkä tallennetut vikakoodit Focuksessa poistuu sähköt katkaisemalla sulakkeen ottamalla pois (johon en kyllä oikein usko)?

Eiköhän nuo katsastusmiehet tiedä tuon lampun pois ottamis kikan, joten ei selittelyt paljoa auta jos on asiansa osaava katsastusmies. :)
lonewolf
Viestit: 70
Liittynyt: 08 Heinä 2009 02:28

Re: Focus ja Abs-merkkivalo

Viesti Kirjoittaja lonewolf »

.........
Mersing
Viestit: 9
Liittynyt: 16 Touko 2023 17:40

Re: Focus ja Abs-merkkivalo

Viesti Kirjoittaja Mersing »

Nainen_tienposkessa kirjoitti: 04 Syys 2008 12:33 No nytpä sain tuon ihme-laitteen käyttööni, eli vikalukijan maahantuoja luki ratin alta sillä laitteella vian, joka sanoi, että ABS hydrauliikkapumppu, virtapiirin toimintahäiriö. Ja koodi oli C1095. Eli missä tämmönen pumppu sijaitsee ja voiko semmosia korjata, vai pitääkö ostaa uusi. Ja lieköhän tuo selittyisi liitosvialla? Tietääkö kukaan?! :oops:
Kyllä sain katsastuksesta läpi, Mutta Ei abs valo pala ajaessa vaan paikallaan ollessa kun Vetää käsijarrun päälle
syttyy myös ABS valo. Miten on pitääkö sen syttyä käsijarrulla vai ei Tuota en tiedä ?
Vastaa Viestiin