Vika vai ominaisuus

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
Huoppari
Viestit: 7
Liittynyt: 10 Maalis 2014 22:19

Vika vai ominaisuus

Viesti Kirjoittaja Huoppari »

Mondeo mk3 ssa teheny nyt pariin otteeseen niin että aamulla ku oon ollu lähösä liikenteeseen ni kaikki ikkunat ollu sepposen selällään :shock: toisella kertaa oli satanu vielä yöllä 10cm lunta joten olihan sitä sisälläki ihan riittävästi :evil:
Akun käytin irti , johtuskohan tuo sekoilu siitä ja molemmilla kerroilla en ollu lukinnu autoa ( menee vissiin takalukkoon ja häly päälle jos painaa lukitus nappia 2 kertaa )
Polkuauto
Viestit: 30
Liittynyt: 14 Touko 2012 21:02

Re: Vika vai ominaisuus

Viesti Kirjoittaja Polkuauto »

siinä kaukosäätimessä on joku näppäinyhdistelmä joka avaa ikkunat, tähän hätään en muista mikä se oli. olisiko tälläinen mahdollista?
Avatar
terae
Ylläpitäjä
Viestit: 206
Liittynyt: 21 Huhti 2013 20:08
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Vika vai ominaisuus

Viesti Kirjoittaja terae »

Jos painaa ovien avausnappia pitkään pohjaan niin se avaa ikkunat joissakin malleissa, vastaavasti pitkä sulkupainallus sulkee ikkunat. Joskus on tietysti myös mahdollista että väylä saa tällaisen komennon vahingossa jostain voimakkaasta radiosignaalin häiriöstä joka osuu sopivasti kohdilleen, mutta se vaatis sitä että melko lähellä on ollut jokin voimakas radiohäiriölähde. Vanhemmissa autoissa näitä kaukosäädinten koodisarjojakin on aika rajallinen määrä, joten erilaiset vikatilat on tietysti mahdollisia ulkoisesta lähteestä. Esimerkiksi kerran avasin faijan auton oven duunipaikan parkissa 2000-luvun alkupuolella ja jonku vierasparkissa olleen auton ovet aukenivat samalla kertaa (aivan eri merkin auto). Huolestuisin vasta jos näin pääsee tapahtumaan usein, mutta voihan olla että olet esimerkiksi epähuomiossa painanut avausnapin taskussa pohjaan poistuessasi autolta ja kun et ole enää nähnyt autoa mutta radiosignaali on päässyt sinne asti.
Focus ST "Mandariini"
"Anyone who keeps learning stays young. The greatest thing in life is to keep your mind young." -- Henry Ford
Avatar
KajS
Viestit: 970
Liittynyt: 08 Syys 2005 15:10
Paikkakunta: Suomen Louisiana

Re: Vika vai ominaisuus

Viesti Kirjoittaja KajS »

Jos ikkunat aukeaa omia aikojaan, joku on "kertonut" GEM-moduulille, että avataan ne. Aivan kuten terae kuvasi äsken, pitämällä avausnappia pohjassa.

Vähän OT: mulla oli aluksi mondeossa GEM, joka osasi tuon ikkunoiden avauksen. Sen GEMin vikaannuttua ja jätettyä sisävalot pimeiksi sain toisen GEMmin, joka ei osaa tuota ikkunoiden avausta.

Lähtisin tähän pulmaan etsimään ratkaisua juuri akun miinuskenkä irti-kuvitteelinen nortti-miinuskenkä kiinni. Ja sitten opettaisin ikkunat uudelleen (löytyy ohjekirjasta). Vastaus saattaa löytyä myös ovien lukkojen johdotuksista ja kytkimistä, siis ovipahveja purkamaan ja töpseleihin PRF:ää (6-68 tai 7-78) tai muuta elektroniikkasprayta. Vihoviimeisenä mörkööntyisin GEM-moduulista, joka ohjaa lukkoja, ikkunoita, sisävaloja, etu- ja takalasilämppäreitä...
"Hot funk, cool punk, even if it's old junk
It's still rock and roll to me"

Autot:
Ford Mondeo Turnier '05 110cid/110hp
Dodge Ram Van B250 '86 225cid/???hp

Support Tommy Castro The Living Rhythm and Blues Legend!

Ich bin ein Speedhunter
Huoppari
Viestit: 7
Liittynyt: 10 Maalis 2014 22:19

Re: Vika vai ominaisuus

Viesti Kirjoittaja Huoppari »

Katotaan vieläkö ne aukeaa itestään jos lukitten ja varsinki laitan avaimet pöyälle enkä taskuun mitä epäilen syyksi ku testailin kaukosäädintä niin oven avaus nappi pohjassa pari sekunttia aukaisee myös kaikki ikkunat ja lukitus nappi sulkee.
Huoppari
Viestit: 7
Liittynyt: 10 Maalis 2014 22:19

Re: Vika vai ominaisuus

Viesti Kirjoittaja Huoppari »

Juu eipä auo ikkunoita jos avain ei ole taskussa ja pyöri hikipäissään soffalla :oops:
Poltsu
Viestit: 8
Liittynyt: 12 Elo 2023 23:10

Re: Vika vai ominaisuus

Viesti Kirjoittaja Poltsu »

Meillä sama ongelma -07 mondeossa. Välillä kun avainta pitää vain kädessä niin avaa kaikki ikkunat. Onkohan avaimessa jotain häikkää..? Kaikki muut toiminnot autossa toimii normaalisti.
Taunusautomaatti
Viestit: 2019
Liittynyt: 29 Tammi 2021 22:31

Re: Vika vai ominaisuus

Viesti Kirjoittaja Taunusautomaatti »

itellä teki kerran tuon pihassa, avain ollut taskussa ja nappi vissiin painunut pitkään.
Ohjelmoin sitten tuon automaattisen ikkunoiden avaamis toiminnon pois.
Muistaakseni ohjekirjassa on ohje tuohon automaattisen avaamisen disaplointiin. Sen jälkeen ei aukea vaikka kuinka painelisi.

Se on ajateltu auttavan kuumissa maissa kun saa yhdellä napin painalluksella kaikki akkunat auki.
Vastaa Viestiin