S-MAX katkoo kaasun kierrosten noustessa

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
Elazi
Viestit: 12
Liittynyt: 23 Heinä 2007 14:31

S-MAX katkoo kaasun kierrosten noustessa

Viesti Kirjoittaja Elazi »

Vm. 2009, 2.2 TDCI 6-vaihteinen manuaali, ajettu ~290 tkm.

Pari viikkoa sitten tuli esiin ongelma, että kierrosten noustessa yli 2500-3000RPM auto vähän kuin röpöttää hetken ja lakkaa reagoimasta kaasupolkimeen. Mitään vikavaloja ei syty tauluun. Viimeistään kun vaihtaa vaihdetta, reagoimattomuus loppuu ja autolla voi taas ajaa. Tyhjäkäynnillä ja kylmänä kone ottaa kierroksia normaalisti. Lämpimänä myös tehot on tallella joka vaihteella noin tuohon 2500-3000 kierrokseen asti, vasta kun kierrokset nousee tämän yli, moottori katkaisee vedot eikä reagoi kaasupolkimeen mitenkään. Vika tulee esiin sekä lujaa kiihdyttämällä että pikkuhiljaa kierroksia nostamalla. Sen huomasin, että aika-ajoin ajotietokoneen kulutuslukemat näyttää todella hurjilta. 6-vaihteella tasakaasulla 25-30 l/100km on vähän turhan paljon, polttoainemittari ei hupene matka-ajossa noin lujaa eli en usko että todellinen kulutus on noin suurta.

Käytin yhdellä korjaamolla autoa, mutta sieltä ei selvää syytä saatu selville. Olivat testerin näytölle saaneet ilmoituksen matalasta polttoaineen paineesta, mutta tämä ei tosiaan tule mittaristoon näkyviin.

Tuleeko tämän foorumin asiantuntijoilla mieleen mikä vikaa voisi aiheuttaa? Polttoaineen suodatin on vaihdettu 4 päivää takaperin ja 2 tai 3 suutinta on vaihdettu viimeisen 2v aikana. Joten niissä en usko vikaa olevan. Eikö testerin pitäisi näyttää vikaa tiettyyn sylinteriin jos yksittäinen suutin (se mitä ei ole vaihdettu) olisi viallinen..?

Olen yrittänyt googlen avulla tehdä diagnosointia, alla lueteltuna liuta mahdollisuuksia. Pystyisikö jonkun näistä jo sulkea oireiden perusteella pois ja mistä tuota vikaa kannattaisi seuraavaksi etsiä?

- railipaineen anturin vaihto (tähän korjaamo ei löytänyt itse anturia vaan pitäisi koko rail-osa vaihtaa. osanumero 1427937 ja hintaa 750e...)
- polttoaineen paineensäädin (Fuel pressure regulator)
- imusarjan paineanturi (MAP)
- Kaasuläppä jumittaa
- Turbon alipainekellon säätäjän venttiili (...mikä?)
- johtosarja kulunut puhki
- PCM Päivitys
- EGR venttiili
- Polttoainepumppu