Focus -04 kolisee

Renkaat, vanteet, jouset, iskarit, jarrut, madallus, jne.
vuorentaru
Viestit: 2
Liittynyt: 18 Kesä 2023 16:40

Focus -04 kolisee

Viesti Kirjoittaja vuorentaru »

Alle puolen vuoden sisään laitettu molemmat etujouset plus isk.yläpää tuki ja laakerit sekä vakaajat. Lisäksi takapäästä jouset. Laaja kausihuolto 1kk sitten, öljyt, suodattimet ja muut härpäkkeet sekä peltitöitä eteen. Ilm.huolto. Katsastus hyväksytty 1kk sitten.

Nyt ajaessa kolisee. En saa paikallistettua ääntä tarkasti, mutta epäilen takapäätä. Ei ala heti, vaan hetken matkaa ajettua. Ääni ei kovene, mutta tihenee mitä kauemmin ajaa. Pysähdyksen jälkeen ei taas hetkeen kolise. Ei liity pelkkiin pomppuihin, käännöksiin eikä vauhtiin. Ei lopu jarruttamalla.

Että mikäköhän remppa nyt edessä? Arvauksia? Tietoa?
yritäedes
Viestit: 2151
Liittynyt: 02 Marras 2010 21:30

Re: Focus -04 kolisee

Viesti Kirjoittaja yritäedes »

Focuksessa kun on takana monivarsituenta, niin siellä on montakin mahdollisuutta kolinalle. Kyllä sinne täytyy päästä katsomaan ja tutkimaan, ei se muuten selviä. Alustan osat eivät ole hintavia, suurin kustannus tulee työstä.
Joitakin mahdollisuuksia:
- pakoputki, yksi kiinnikkeistä revennyt
- joku monista tukivarsien puslista, mutta pitäisi olla täysin lopussa että kolisee. Ja silloin tuntuu jo ajossa: auto kiemurtelee, kaarteessa tuntuu "nuljahdus" jne
- tunkki tms. irrallaan takakontissa :D
Turvallista matkaa!
Mondeo 2.0 TDCI Turnier 2009
Mondeo 2.0 TDCI HB 2003 -ex
Focus 1.6 Zetec-SE Wagon 1999 -ex
Sierra 2.0 OHC Sedan 1989 -ex
riikomi
Viestit: 985
Liittynyt: 22 Kesä 2005 12:39

Re: Focus -04 kolisee

Viesti Kirjoittaja riikomi »

Aluksi pitäisi varmistua kolinan sijainnista - siis ottaa joku kuskiksi ja mennä itse takapenkille tai konttiin kuuntelemaan.

Oireista päätellen ongelma liittyisi jonkun osan lämpenemiseen?
Tpt_
Viestit: 9
Liittynyt: 04 Touko 2022 19:43

Re: Focus -04 kolisee

Viesti Kirjoittaja Tpt_ »

Takaiskari?
Jos saat jonkun kaverin mukaan, käykää ajamassa kunnes kolisee ja tämänän jälkeen painelette perää käsin alas / heilutatte autoa ja kuuntelette. Huonokuntoisethelat yleensä narisevat, mutta eivät välttämättä kolise.
vuorentaru
Viestit: 2
Liittynyt: 18 Kesä 2023 16:40

Re: Focus -04 kolisee

Viesti Kirjoittaja vuorentaru »

Kiitos vastauksista.

Ääntä on edelleen vaikea paikantaa, vaikka oon istunut eessä ja takana ja peräkonttia on rymistelty. Ei kolise heiluttamalla, vain ajossa. Tyhjensin autosta myös jo aiemmin kaikki irtotavarat, joten ei ole tämäkään.

Edelleen kolina alkaa vasta noin vartin ajon jälkeen, eikä alettuaan pahene. On todella vaimeaa. Täytyy käyttää huomenna huollossa oman mielenrauhan takia.
Mk1escos
Viestit: 908
Liittynyt: 27 Joulu 2020 12:51

Re: Focus -04 kolisee

Viesti Kirjoittaja Mk1escos »

Tankissa oleva polttoainepumppu mahdollisesti menossa, alkaa humpata kun pumppu lämpenee, vaimeaa jumpsutusta pitää ja lopulta hiljenee sitten kokonaan.
Vastaa Viestiin