Luulitko olevasi parempi kuski

Off-topic-keskustelu
Mk3Mondeo
Viestit: 916
Liittynyt: 22 Maalis 2018 17:12

Re: Luulitko olevasi parempi kuski

Viesti Kirjoittaja Mk3Mondeo »

MotorsHead kirjoitti: 05 Touko 2023 19:18 Pistänpä tähän paskaviestiketjuun vielä lisää.

Mulla kun on automaattivaihteinen, niin kyllähän se hankaloittaa ajoa eniten!!! Mukavuutta se lisää kyllä.
Laitan myös oman osana tähän ja olen myös opetellut ajamaan autoja joissa ei ole ollut minkäänlaisia avustimia tuulilasinpyyhkimiä lukuunottamatta.

Kerran on oma ja perheen henki ja terveys säästynyt kun talvikelillä 80km/h rajoitusalueella kolmion ja penkan takaa tuli vanha mersu jonka naiskuski pelästyi ja sammutti auton keskelle kaistaa. Runttasin jarrun pohjaan, matkustajat lensivät turvavöiden varaan ja odotin auton rajua tempomista talvisella asfaltilla varautuen ohjausliikkeillä pitämään auton tiellä ennen törmäystä.
Mutta mitään odotettua ei tapahtunut, auton hätäjarrutehostin aktivoitui ja aloitti jarrutuksen maksimivoimalla, ABS- piti pyörät liikkeessä säilyttäen ohjattavuuden ja ajonvakautus piti auton suorassa jolloin vauhti vaan hetkessä kuoli pois eikä törmäystä tullut. Kolmion takaa tulleen mersun kuskikin selvisi alusvaatteiden vaihdolla.
Molemmat Mercedekset säilyvät vahingoittumattomina.

Meillä on myös ollut Opel johon aiempi omistaja oli tehnyt keinukytkimellä ohitettavan luistoneston ohituksen driftausta ja kuminpolttoa varten. Samalla sähköinen ohjaustehostin lopetti toimintansa. Meistä sellainen kytkin ei ollut hyvä idea joten poistimme sen jolloin ABS, ajonvakautus, ohjaustehostin ja luistonesto toimivat kuten niiden pitääkin toimia.
Vastaa Viestiin