Mondeo (vm. 2015) hiljainen jurina liikkeelle lähdettäessä

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
Nakkimakkara
Viestit: 3
Liittynyt: 20 Maalis 2023 08:21

Mondeo (vm. 2015) hiljainen jurina liikkeelle lähdettäessä

Viesti Kirjoittaja Nakkimakkara »

Kyseessä on reilut 100 tkm ajettu automaattivaihteinen Mondeo. Viime syksynä kiinnitin huomiota hiljaiseen jurinaan liikkeelle lähtiessä - oletan, että ääntä ei ole kuulunut aiemmin. Kyseessä siis aivan kävelyvauhtiakin hitaampi vauhti. Aivan kuin jurina olisi hieman äänekkäämpää oikealle kääntyessä liikkeelle lähdettäessä.

Ääni ei kuulu aina, mutta melko usein. Jurina myös lakkaa välittömästi, kun vauhti saavuttaa kävelyvauhdin (kestää siis sekunnin tai pari). Ääni kuuluu sisälle, jos muuta "taustamelua" ei ole. Juriseva ääni muistuttaa resononointia tms., mutta en oikein keksi mikä senkään aiheuttaisi. Auto toimii muuten normaalisti.

Mikähän tuon voisi aiheuttaa? Kannattaako tehdä mitään, jos "vaiva" ei tuosta muutu/pahene?
Renee
Viestit: 5411
Liittynyt: 09 Tammi 2014 18:51

Re: Mondeo (vm. 2015) hiljainen jurina liikkeelle lähdettäessä

Viesti Kirjoittaja Renee »

Jarrut liikkeelle lähtiessä jurinaa voi aiheuttaa. Ajaessa ei mitään ääntä kuuluu pyöränlaakereista. Automaatti oletko.öljyjä vaihdellut koska. Nämä tuli mieleen.
Volvo 850 1995 farmari 2.432 bensa manuaali
Mondeo 2015 1.5 bensa ecobooster manuaali
Nakkimakkara
Viestit: 3
Liittynyt: 20 Maalis 2023 08:21

Re: Mondeo (vm. 2015) hiljainen jurina liikkeelle lähdettäessä

Viesti Kirjoittaja Nakkimakkara »

Renee kirjoitti: 21 Maalis 2023 08:07 Jarrut liikkeelle lähtiessä jurinaa voi aiheuttaa. Ajaessa ei mitään ääntä kuuluu pyöränlaakereista. Automaatti oletko.öljyjä vaihdellut koska. Nämä tuli mieleen.
Kiitos vastauksesta! Automaattivaihteinen menopeli tosiaan kyseessä. Huollot on tehty huolto-ohjelman mukaan - ehkä noita öljyjä ei ole tullut vielä vaihdettua. Ajaessa ei tosiaan ääntä kuulu yhtään - ja ei myöskään, jos liikkeelle lähtee "reippaammin". Lähinnä kun liikkeelle lähtee olemattomalla kaasulla, tuo jurina ilmenee toisinaan. Täytyy vähän seurailla tilannetta. Koska ääni on sen verran hiljainen, eikä ilmene aina säännöllisesti, huoltomiestäkään ei oikein kehtaa vaivata.
saksoboy
Viestit: 1054
Liittynyt: 23 Kesä 2011 06:21

Re: Mondeo (vm. 2015) hiljainen jurina liikkeelle lähdettäessä

Viesti Kirjoittaja saksoboy »

voi olla että on kykinkin joka hitaasti liikkeelle lähtiessä hieman jurruttaa. Meillä rouvan kulkineessa getragin 6DCT450 tai 6DCT451 joka hieman jurruttaa jos todella rauhallisesti lähtee liikkeelle sekä jurrutus lakkaa heti kun auto pääsee pieneenkin vauhtiin.
Nakkimakkara kirjoitti: 21 Maalis 2023 10:09 Kiitos vastauksesta! Automaattivaihteinen menopeli tosiaan kyseessä. Huollot on tehty huolto-ohjelman mukaan - ehkä noita öljyjä ei ole tullut vielä vaihdettua. Ajaessa ei tosiaan ääntä kuulu yhtään - ja ei myöskään, jos liikkeelle lähtee "reippaammin". Lähinnä kun liikkeelle lähtee olemattomalla kaasulla, tuo jurina ilmenee toisinaan. Täytyy vähän seurailla tilannetta. Koska ääni on sen verran hiljainen, eikä ilmene aina säännöllisesti, huoltomiestäkään ei oikein kehtaa vaivata.
Tuli vielä öljyistä mieleen että tarkista nyt paljonko on vaihdelaatikon öljynvaihtoväli kun yhtäkkiä muistellen rouvalla tais olla 90 000 huollon yhteydessä laatikon öljynvaihto.
"harder" is not a very good safeword
Taunusautomaatti
Viestit: 1974
Liittynyt: 29 Tammi 2021 22:31

Re: Mondeo (vm. 2015) hiljainen jurina liikkeelle lähdettäessä

Viesti Kirjoittaja Taunusautomaatti »

hiljanen vauhti voisi viitata kytkimeen...luistaa hiljaisessa vauhdissa kävelyvauhdissa kiinteä.
Vastaa Viestiin