Fordin varaosat Suomesta?

Off-topic-keskustelu
Sämpy
Viestit: 5
Liittynyt: 12 Elo 2022 09:37

Fordin varaosat Suomesta?

Viesti Kirjoittaja Sämpy »

Hei,

Minulla on osakauppa, jossa myyn Fiat ja Lancia varaosia, vm. 1955-1989.

Sinne on kertynyt jonkin verran Fordin osaakin sattumalta ( https://www.saminosat.net/tuotteet.html?id=11/ ), niin tuossa kun laittelin esimerkiksi Fiestan raidetangonpäät myyntiin tuli vilkaistua Motonetin listoja. Alkaa sieltä vissiin mk1-3 fiestojen osat pikkuhiljaa poistumaan. En tutkinut miten on esim. Escortin laita. Samaa olen huomannut Fiatin osien kanssa, kun aloitin 8 vuotta sitten osamyynnin, jätin aika paljon esim. Ritmon osia hankkimatta, kun niitä sai silloin niin halvalla Motonetistä. Mutta ei saa enää.

Mikäs näiden saatavuus siis on Suomessa tällä hetkellä, onko muita erikoistuneita osakauppoja kuin Brittiosa? Miten näitä saa esim. Fixukselta? Mietin vaan että kun tilaan osia suoraan tukusta Italiasta, niin sieltä saisi edullisesti joitan Fordinkin osia samalla, pystyisi jotenkuten pärjäämään hinnassa Saksan ja Viron verkkokauppojenkin kanssa. Noita kuitenkin useimpia tehdään yhä, vaikka täällä ne poistuisikin listoilta.

Autodoc, Aeromotors, Spareto jne on toki edullisia, mutta ainakin näiden Fiatin kulutusosien kanssa on ollut menekkiä kalliimmallakin, kun halutaan osa äkkiä tai ei olla varmoja sopivuuksista. Ei tällä tosin tienaa, kun joutuu ostamaan osat ensin omaan varastoon, että harrastus tämä enemmän on..

Eli saikos Suomesta jo jostain osia 70-80 lukujen Fordeihin, kun täkäläiset tukut alkaa niitä karsimaan?
Tessu200
Viestit: 1131
Liittynyt: 16 Kesä 2019 19:52

Re: Fordin varaosat Suomesta?

Viesti Kirjoittaja Tessu200 »

Motonetistä en tiedä mutta ihan oikeasta varaosaliikkeestä olen saanu tilattua kokoajan osaa sen mitä tarvinnu -87 Escoon ja -91 Sierraan,sitä en tiedä koska loppuu saanti?
Eriasia onkin sitten kuka kohta enää tarvi varaosia kun vanhat autot paalataan?
Alan harrastajat sitten taas tilaa osansa suoraan sieltä mistä saavat,että ei taida sellasella omalla varaosakaupalla paljon elää,työtä siinä kyl tehdä saa...
Vastaa Viestiin