Fiesta -14 1.0 "engine service now"

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
Kapa77
Viestit: 7
Liittynyt: 06 Loka 2022 08:31

Fiesta -14 1.0 "engine service now"

Viesti Kirjoittaja Kapa77 »

Auto on 1.0 turbo ja automaatti.
Sattupa silleen, että emännän ajaessa töihin tänään syttyi tuo "engine service now" ja työkalun kuva. Ilmeisesti ei vaikuttanut menoon mitenkään mutta matkaa oli niin vähän, että ei pysty sanomaan. Auton sammutettua starttasi uudestaan eikä viestiä tullut. On iltapäivällä menossa koodien lukuun mutta mitä lukenut niin saattaapi olla, ettei mitään lukemia tule. Aikaisemmin viikolla havaitsin itse, että vakionopeudensäädin lakkasi toimimasta. Tuo saattaa jollain tapaa liittyä ongelmaan.

Onko kellään ollut samanmoista ongelmaa ja miten kenties korjaantui?

Koodit tuli:
P0504, jarrupolkimen kosketin. Tän takia ei varmaan toi vakkari toimi.
U0401 CAN kommunikaatio häiriö
B141493 Törmöystunnistin/sivuturvatyyny, etuvasen, toimintahäiriö


Kari
Renee
Viestit: 5411
Liittynyt: 09 Tammi 2014 18:51

Re: Fiesta -14 1.0 "engine service now"

Viesti Kirjoittaja Renee »

Itse ihmettelen sitä kun moottorista käskee viemään huoltoon ja vain noista tunnistimista jää koodi muistiin. Keltainen jakarin kuva kun on jotain siellä moottorissa on ongelmaa, Paljon autolla ajettu merkkihuollossa käynyt oikean laatuiset öljyt sisässä autossa. Kauan on viimeisestä huollosta ja kuinka kauan siitä on ettei tuota vain ilmoittele Tämä nollaus on tehty jos huolto ei ole lyöty laimin.
Lainaus Sama täällä, syyskuussa n. 9tkm ajettuna ilmoitus "Engine service now" lämpimällä koneella. Uusi startti, ei vaikutusta. Lähin huolto SHV Autotalo puolen kilsan päässä perjantaoina klo 16:50 jonne ajoin pihaan. Sain neuvon että kun pistät virrat päälle painat jarrua ja kaasua samaan aikaan pitkään niin nollautuu. :shock: Näin kävi, ongelma katosi eikä ole toistaiseksi palannut. :) Vika muistia ei luettu. Ehkä joku anturi antoi väärän informaation?
Mitä tämä ilmoitus tarkoittaa tässä selvitys.
Mitä moottorihuolto nyt tarkoittaa Ford Fiestassa?
Monet Ford-ajoneuvot näyttävät viestejä, kuten "Ford Engine Vika Service Now" tai Ford Engine Service Now." Tämä merkki syttyy, kun ajoneuvon sisäinen diagnostiikkajärjestelmä on havainnut ongelman ajoneuvosi sytytys-, polttoaine-, päästö- tai pakojärjestelmissä.
Volvo 850 1995 farmari 2.432 bensa manuaali
Mondeo 2015 1.5 bensa ecobooster manuaali
Kapa77
Viestit: 7
Liittynyt: 06 Loka 2022 08:31

Re: Fiesta -14 1.0 "engine service now"

Viesti Kirjoittaja Kapa77 »

Välillä tuo ajossa tosiaan tulee ja samalla se jakarin kuva tauluun mutta katoaa kun sammuttaa. Eli tarkoittaako tuo, että auto pitäisi viedä normihuoltoon? Tuossa kun itsekin on tullut öljyt ym. vaihdettua itse viimeisen kahden vuoden ajan, eikä auto ole liikkeessä käynyt. Täytyypä katsoa mikäli tuo "virrat päälle, kaasu ja jarru pohjaan" auttaa.
Vastaa Viestiin