Focus 1,6l 2001 hukkaa öljyjä.

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
saaku95
Viestit: 36
Liittynyt: 26 Marras 2014 22:05

Re: Focus 1,6l 2001 hukkaa öljyjä.

Viesti Kirjoittaja saaku95 »

Moro taas.
Ajattelin rempasta laitella pikkasen kuvien kanssa. Valitettavasti purku vaiheessa en kuvia napsinut yhtään, mutta purettuna ja kasauksesta joitakin on.

Lohko tyhjänä...
Kuva

Alhaalta päin. Kannattaa sitten etukäteen stekata että omistaa momenttiavaimen missä on 8Nm. Jouduttiin vetämään meinaan käsituntumalla momentit ja sitten se 90astetta mitä korjausopas sanoo KK-laakeripukkiin :oops:
Kuva

Hattu lattialla. Nokkapyörät täytyy irroittaa nokkia poistaessa koska pyörä ottaa kanteen kiini nokkaa nostaessa.
Kuva

Männät rengastettuna pöydällä. Jos autosi syö vastaavasti öljyä (0,5-1L/100km) niin mikään kone huuhtelu ei tule auttamaan kun ei liottelu ämpärissäkään irroittanut niitä :lol:
Kuva

Uutta laakeria. Nelosen laakeriin oli päässyt tulemaan jostakin syvä naarmu joten jos joku tekee rengastusta niin ostakaa uudet laakerit jottei tule mitään ylläreitä :)
Kuva
Kuva

Konehan on tuettava ylhäältä kun ö-pohja on irti ja konekannake on kannessa.
Jotakuinkin näin...
Kuva

Kansi nostettu paikolleen.
Kuva

Kone nipussa...
Kuva

Kannattaisi tosiaan purku vaihesta ottaa kuvia meinnan helpottaisi kasausta huomattavasti :lol: Mutta saatiin kuiteskin heti ekalla yrittämällä käymään.
Muistakaa sitten ilmata jäähdytysjärjestelmä kunnolla ja varmistaa että kaikki klemmarit on paikoillaan! Ei meinaan ole kivaa että just rempattu kone keittää 100km jälkeen keskellä korpee :evil: Mutta onneksi kansi säästy tai ainaskin n:600km ongelmitta menty jo.
Jos jollain samanlaisia himoja rueta remontoimaan foorttin konetta niin neuvoa voin täällä sen minkä osaan ja jos jokin jäi akarruttamaan niin voi muutenkin kysellä :lol: Ja jos fortti kansa vaatii niin voin tarkemminkin kirjoitella rempasta mutta tältä kertaa tän verta.
Käyntiongelmat johtui lambdasta tai ainakin piuhan irroitus auttoi. Pitää päivänä jonakin kun ehtii niin putsailla ja testata.
-Markus-
Viestit: 83
Liittynyt: 23 Touko 2007 21:26

Re: Focus 1,6l 2001 hukkaa öljyjä.

Viesti Kirjoittaja -Markus- »

Tällähän asiallista juttua/tekemistä :thumbup: . Vielä jos ois noista karstottuneista männänrenkaista saanu kunnon lähikuvaa ni ois 5/5
Mk1escos
Viestit: 908
Liittynyt: 27 Joulu 2020 12:51

Re: Focus 1,6l 2001 hukkaa öljyjä.

Viesti Kirjoittaja Mk1escos »

Tuon saman kivan rempan aikanaan tehnyt SEzeteciin samasta syystä. Mussutteli öljyä reippaasti ja renkaat siellä oli jumissa, uudet renkaat ja stefat laakerit yms tuli silloin laitettua.

Samalla kansi portattiin, R seetit, madallus ja peltisarja. Tuli todella mukava luonteinen moottori. Ehkä yksi parhaista tuon aikakauden 1.6l moottoreista. Ja ei hondaa en laske mukaan kun en niistä mitään perusta muuta kuin moottoripyöristä.
Vastaa Viestiin