Ecoboost 1.0 ei käynnisty

Ohjeita käyttäjille
Hannes77
Viestit: 9
Liittynyt: 19 Heinä 2022 11:33

Ecoboost 1.0 ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja Hannes77 »

Moro
Tytölle hankittiin Focus ecoboost 1.0 -13 n. 200.000 ajettu, vuosi sitten ja sen kanssa on ollut ongelmia...
Huomattiin parin kuukauden päästä että jäähdytysnesteet vähenee ja sitä piti kiihtyvässä tahdissa lisätä, kun ei kerennyt heti otta työn alle. Ei nyt kuitenkaan mahdottomia hävinnyt ja ei näkynyt mitään mihin vuosi. Joten arvasin että pitää vaihtaa kannentiiviste. Vuodenvaihteen aikoihin alkoi tulemaan käyntiongelmia, käynnistyi huonosti ja kävi myös huonommin kuin normaalisti. Muutaman päivän jälkeen ei käynnistynyt ollenkaan :?
Mitään hälytyksiä ei näkynyt tavallisilla vikakoodinlukijalla.
Vuodenvaihteen jälkeen otin työn alle. Ajattelin että olisiko sillä jotain tekemistä vuodon kanssa... Vaihdoin tiiviste, hammashihna, pumppu mitä nyt pitää samalla vaihtaa. Venttiilikansi näytti olevan hyväkuntoinen ja laitoin kasaan. Piti tietenkin hankkia niitä ajoitustyökaluja kun tämä on niitä moottoreita jossa ei ole kiilaa kampiakselissa.
Mutta kun kasauksen jälkeen yritti käynnistää niin ei vaan mitenkään käyntiin. Pyöritti hyvin eikä sen kummempaa huomattu. Vikoja kasauksen jälkeen tietenkin oli liuta kun paljon antureita ollut irti mutta kuittauksen jälkeen tuli polttoaine paineesta vikakoodi (nyt en ulkoa muista mikä koodi :oops: )
No, tilasin käytetyn pumpun muttei auttanut, aivan sama. Otin suuttimet "penkille" moottorin päälle, ja hyvin näytti tulevan suuttimista suihkut. Tulpat antaa myös jonkunlaisen kipinän. Puristuspainemittarilla mitattu 140 - 150 psi, eli ei voi olla väärin ajoituskaan :?
Imupuolen venttiili myös pakotettu auki että ilmaa ainakin tulisi, ei vaikutusta. Kokeiltu myös laittaa käynnistys sprayta suoraan ennen imupuolen venttiiliä muttei ei aikomustakaan käynnistyä ! :(
Eli kun ei edes eetterillä käynnisty niin täytyy olla jotain sytytyksen kanssa :?:

On niitä moottereita avattu ja ainakin tähän asti saatu vielä käynnistymään mutta saa nähdä :roll:

Jos olisi vihjeitä niin olisin kiitollinen :)
Mk3Mondeo
Viestit: 521
Liittynyt: 22 Maalis 2018 17:12

Re: Ecoboost 1.0 ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja Mk3Mondeo »

Hannes77 kirjoitti: 19 Heinä 2022 12:07 Moro
Tytölle hankittiin Focus ecoboost 1.0 -13 n. 200.000 ajettu, vuosi sitten ja sen kanssa on ollut ongelmia...
Huomattiin parin kuukauden päästä että jäähdytysnesteet vähenee ja sitä piti kiihtyvässä tahdissa lisätä, kun ei kerennyt heti otta työn alle. Ei nyt kuitenkaan mahdottomia hävinnyt ja ei näkynyt mitään mihin vuosi. Joten arvasin että pitää vaihtaa kannentiiviste. Vuodenvaihteen aikoihin alkoi tulemaan käyntiongelmia, käynnistyi huonosti ja kävi myös huonommin kuin normaalisti. Muutaman päivän jälkeen ei käynnistynyt ollenkaan :?
Mitään hälytyksiä ei näkynyt tavallisilla vikakoodinlukijalla.
Vuodenvaihteen jälkeen otin työn alle. Ajattelin että olisiko sillä jotain tekemistä vuodon kanssa... Vaihdoin tiiviste, hammashihna, pumppu mitä nyt pitää samalla vaihtaa. Venttiilikansi näytti olevan hyväkuntoinen ja laitoin kasaan. Piti tietenkin hankkia niitä ajoitustyökaluja kun tämä on niitä moottoreita jossa ei ole kiilaa kampiakselissa.
Mutta kun kasauksen jälkeen yritti käynnistää niin ei vaan mitenkään käyntiin. Pyöritti hyvin eikä sen kummempaa huomattu. Vikoja kasauksen jälkeen tietenkin oli liuta kun paljon antureita ollut irti mutta kuittauksen jälkeen tuli polttoaine paineesta vikakoodi (nyt en ulkoa muista mikä koodi :oops: )
No, tilasin käytetyn pumpun muttei auttanut, aivan sama. Otin suuttimet "penkille" moottorin päälle, ja hyvin näytti tulevan suuttimista suihkut. Tulpat antaa myös jonkunlaisen kipinän. Puristuspainemittarilla mitattu 140 - 150 psi, eli ei voi olla väärin ajoituskaan :?
Imupuolen venttiili myös pakotettu auki että ilmaa ainakin tulisi, ei vaikutusta. Kokeiltu myös laittaa käynnistys sprayta suoraan ennen imupuolen venttiiliä muttei ei aikomustakaan käynnistyä ! :(
Eli kun ei edes eetterillä käynnisty niin täytyy olla jotain sytytyksen kanssa :?:

On niitä moottereita avattu ja ainakin tähän asti saatu vielä käynnistymään mutta saa nähdä :roll:

Jos olisi vihjeitä niin olisin kiitollinen :)
Onhan kampiakselin asentoanturin liitin paikallaan?
Hannes77
Viestit: 9
Liittynyt: 19 Heinä 2022 11:33

Re: Ecoboost 1.0 ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja Hannes77 »

On paikallaan. Otin irti ja silloin ei käynnistele kuin pari sekuntia eikä näytä kierroslukua mittaristossa.
Renee
Viestit: 4956
Liittynyt: 09 Tammi 2014 18:51

Re: Ecoboost 1.0 ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja Renee »

viewtopic.php?t=58355
Oletko lukenut tämän linkin. Ja katsonut että kaikki piuhat on kunnossa ja miltä ne tulpat näyttää onko kosteat bensasta jolloin kipinä puoli silloin kannattaa tarkistaa.
Volvo 850 1995 farmari 2.432 bensa manuaali
Mondeo 2015 1.5 bensa ecobooster manuaali
kalle_koo
Viestit: 24
Liittynyt: 16 Helmi 2020 14:19

Re: Ecoboost 1.0 ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja kalle_koo »

Kenties hoopo kysymys mutta tuliko alahihnapyörän pultti vedettyä oikeaan momenttiin ja/tai ootko tarkistanut jaon ajoitusta näitten starttiyritysten jälkeen? Jonkun brittifoorumi- kirjoitelman luin kun autokorjaamo laittanu hihnapyörän pultin kovin mietoon momenttiin niin ei kestänyt kiilaton pyörä ajoituksessa.

Kokeilitko tai testautitko että sylinterinkannen vesikanavat pitää? Omassa vesihukka johtui kun integroitu pakosarja antoi myöten.
viewtopic.php?p=323341#p323341
Mk1escos
Viestit: 471
Liittynyt: 27 Joulu 2020 12:51

Re: Ecoboost 1.0 ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja Mk1escos »

Saattaa olla jako sen verran pielessä että ei synkkaa nokkien ajoitus eikä siksi anna kipinää oikeaan aikaan.
Hannes77
Viestit: 9
Liittynyt: 19 Heinä 2022 11:33

Re: Ecoboost 1.0 ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja Hannes77 »

Kiitos kaikista vastauksista!
Yllä mainitun linkin juttua olen lukenut.
Ajoitus on suurimmalla todennäköisyydellä oikea, katsoin kyllä niin tarkasti miten sitä tehdään, eikä tämä ole ensimmäinen moottori mikä joutuu mun käsittelyyn ;)
Ja kun puristuspaineet on niinkin hyvät...

Joka tulpassa on kipinä ja kaikista suittimista näyttää minun mielestäni tulevan suht hyvä suihku.

Alahihnapyörä on vedetty oikeaan momenttiin, eikä muuten ollut pieni!

Kertaan vielä starttiongelmat; eli auto ei enään käynnistynyt vuoden vaihteessa kun otin työn alle. Silloin syksyllä oli alkanut hukkaamaan nesteet. Ajattelin silloin että ne ongelmat liittyisivät toisiinsa mutta luulen etteivät liity.

Itse epäilen että kipinän ajoitus on jostain syystä väärä.
Mitä se kampiakselin anturi oikein mittaa, ei kai alahihnapyörä pitänyt olla tietyssä asennossa :? Siitä anturi varmaan saa pulssit.
Pitää varmaan tutkia vielä nokkaakselin anturit.
kalle_koo
Viestit: 24
Liittynyt: 16 Helmi 2020 14:19

Re: Ecoboost 1.0 ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja kalle_koo »

Hannes77 kirjoitti: 15 Elo 2022 22:17 Mitä se kampiakselin anturi oikein mittaa, ei kai alahihnapyörä pitänyt olla tietyssä asennossa :?

Se alahihnapyörä pitää stemmata sillä ajoitustyökalusarjan tikulla presiis oikeaan asentoon, itse hihnapyörässä on lovi helmassa jota se anturi lukee.
<Korjauskäsikirjasta nappattu kuva>

edit:
Hannes77 kirjoitti: 15 Elo 2022 22:17 Alahihnapyörä on vedetty oikeaan momenttiin, eikä muuten ollut pieni!
Mielenkiinnosta, oliko nosturilla että mahtui auton alla käyttämään riittävän pitkää vipua vai rakentelitko millaisen tellingin että sai väännettyä 300Nm + 90 astetta? Näitä eri ratkaisuja on ollut mielenkiintoinen seurata, britillä teetti pultin avaaminenkin töitä: https://www.youtube.com/watch?v=l0GwA9dKNvg&t=439s
Hannes77
Viestit: 9
Liittynyt: 19 Heinä 2022 11:33

Re: Ecoboost 1.0 ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja Hannes77 »

kalle_koo kirjoitti: 15 Elo 2022 22:47
Hannes77 kirjoitti: 15 Elo 2022 22:17 Mitä se kampiakselin anturi oikein mittaa, ei kai alahihnapyörä pitänyt olla tietyssä asennossa :?

Se alahihnapyörä pitää stemmata sillä ajoitustyökalusarjan tikulla presiis oikeaan asentoon, itse hihnapyörässä on lovi helmassa jota se anturi lukee.
<Korjauskäsikirjasta nappattu kuva>

edit:
Hannes77 kirjoitti: 15 Elo 2022 22:17 Alahihnapyörä on vedetty oikeaan momenttiin, eikä muuten ollut pieni!
Mielenkiinnosta, oliko nosturilla että mahtui auton alla käyttämään riittävän pitkää vipua vai rakentelitko millaisen tellingin että sai väännettyä 300Nm + 90 astetta? Näitä eri ratkaisuja on ollut mielenkiintoinen seurata, britillä teetti pultin avaaminenkin töitä: https://www.youtube.com/watch?v=l0GwA9dKNvg&t=439s
No voihan rähmä :oops: aloinkin epäilemään sitä :( sen asentoa en ollenkaan katsonut...
No ei muuta kuin hankkii uuden pultin ja töihin!

On sitä autonosturia ollut kohta 10 vuotta.

Kiitos paljon avusta!
Hannes77
Viestit: 9
Liittynyt: 19 Heinä 2022 11:33

Re: Ecoboost 1.0 ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja Hannes77 »

Uusi pultti tilattu. Onkohan jollain tarkat ohjeet miten saa sen oikeaan asentoon, ajoitustyökalujen kanssa ei ollut mukana.
kalle_koo
Viestit: 24
Liittynyt: 16 Helmi 2020 14:19

Re: Ecoboost 1.0 ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja kalle_koo »

Hihnapyörässä on reikä ja lohkossa pyörän takana reikä/monttu mihin tikku uppoaa. <havainnekuva>.

Korjausaapinen kehottaa ottamaan tikun pois kun hihnapyörän pulttia aletaa kireälle vetämään mutta itse huomasin että pyörä lähti herkästi kääntymään pultinkannan mukana pois ajoituksesta kiristettäessä joten jätin paikalleen loppukiristyksessäkin. Miten lie kitkaprikan teollisuustimantit parista edestakas hinkkauksesta tykkäs mutta on se kiinni vielä kiinni pysynyt.
Lännen Lada
Viestit: 12
Liittynyt: 06 Helmi 2022 22:04

Re: Ecoboost 1.0 ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja Lännen Lada »

Hannes77
Kerropa sitten, saitko Hopan kuntoon?
Omalla ököbuustilla ajettu 85tkm, joten hihnan katkeaminen alkaa kohta olla ajankohtainen. Oireita ei vielä ole.

-Juha
Ex Cortina GT-65
Ex Cortina -69
Ex Granada Coupé 3.0V6 GXL -75
Ex Fiesta XR2 -88
Hannes77
Viestit: 9
Liittynyt: 19 Heinä 2022 11:33

Re: Ecoboost 1.0 ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja Hannes77 »

Alkoihan se pelittää, käynnistyi kun sai hihnapyörä oikeaan asentoon :D
Kiitos avusta! :thumbup:
Hannes77
Viestit: 9
Liittynyt: 19 Heinä 2022 11:33

Re: Ecoboost 1.0 ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja Hannes77 »

Meneekö tässä moottorissa muuten venttiilit vinksalleen jos hammashihna katkeaa :?:
Hannes77
Viestit: 9
Liittynyt: 19 Heinä 2022 11:33

Re: Ecoboost 1.0 ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja Hannes77 »

Viime vuoden käynnistysongelmiin vielä:
Itse aloin miettimään että onkohan sylinteriin vuotanut vesi aiheuttanut sellaisia nykäyksiä kampiakseliin että apulaitehihnapyörä on pikku hiljaa luistanut ja aiheuttanut koko ajan lisääntyvät käynti- / käynnistysongelmat, kunnes ei enää ollenkaan käynnistynyt :idea:
Ei tästä autosta sen kummempia ongelmia ole löytynyt sen suhteen.
Renee
Viestit: 4956
Liittynyt: 09 Tammi 2014 18:51

Re: Ecoboost 1.0 ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja Renee »

Kyllähän nykyajan moottorissa jos jakohihna katkeaa kyllä venttiilit on solmussa. Kun siellä ei paljon ole pelivaraa.
Volvo 850 1995 farmari 2.432 bensa manuaali
Mondeo 2015 1.5 bensa ecobooster manuaali
Vastaa Viestiin