Mondeo MK3 outo ääni kojelaudasta + ABSin jurina

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
Lolita1982
Viestit: 133
Liittynyt: 22 Loka 2008 19:28

Mondeo MK3 outo ääni kojelaudasta + ABSin jurina

Viesti Kirjoittaja Lolita1982 »

Heippa,

on tuollainen farkku V6 kakkosautona (vm. 2003). Autosta kuuluu välillä kummallinen ääni kojelaudasta, kun kääntää virrat päälle. Ääni muistuttaa ABS:n jurinaa, mutta kuuluu selvästi kojelaudasta. Ääni kuuluu satunnaisesti virrat päälle laitettaessa, moottorin ei siis tarvitse tuolloin käydä. Ääni kestää muutamia sekunteja ja loppuu sitten itsekseen.

Lisäksi myös ABS tuntuu välillä jurraavan itsekseen ajon aikana, nopeudesta riippumatta. Jarrua ei muistaakseni tarvitse edes painaa, vaan jurina voi kuulua silloinkin, kun ei koske polkimeen lainkaan. Käsijarrun merkkivalo vilahtelee vähän väliä, vaikka autossa on uudet satulat, levyt ja palat takana. Auto myös nykii kaasuttaessa (ei siis tasakaasulla). Tuntuu, että näillä asioilla on jokin yhteys, sillä jos käsijarrun merkkivalo ei vilahtele, ABSikaan ei jurraa ja auto käy tuolloin tasaisesti myös kiihdyttäessä.

Olisiko vinkkejä, mi(t)kä nämä ominaisuudet aiheutta(vat)?

Kiitos jo etukäteen. :)
Cortina 1600 GT -72 varaosa
Scorpio 2.3 sedan -96
Mondeo 2.5 V6 farkku -03
4500 -72 traktori
Hillman Minx -63
Mk3Mondeo
Viestit: 916
Liittynyt: 22 Maalis 2018 17:12

Re: Mondeo MK3 outo ääni kojelaudasta + ABSin jurina

Viesti Kirjoittaja Mk3Mondeo »

Meillä on kolmas Mk3 Mondeo ja kaikkiin on vaihdettu takapyöränlaakerit. Pariin noin 170tkm - 180tkm välillä ja yhteen 240tkm korvilla.

Väljä laakeri voisi saada ABS:sin luulemaan, että pyörintäkehä hukkaa signaalin ja aktivoituu (ja minkä se voikin tehdä).

Kaikkiin on vaihdettu myös etupyörän laakerit viimeistään 200tkm kohdilla.

Halpa varmistus on käydä ravistelemassa kaikki pyörät jotta voi varmistua ettei mikään laakeri ole menossa rikki tai tukivarsi väljä.

Kojelaudassa virtalukon alapuolella kuskin näkökentässä on myös ritilän takana automaatti-ilmastoinnin pieni flekti/sensori joka kyllä hurisee kuultavana.
Taunusautomaatti
Viestit: 2005
Liittynyt: 29 Tammi 2021 22:31

Re: Mondeo MK3 outo ääni kojelaudasta + ABSin jurina

Viesti Kirjoittaja Taunusautomaatti »

Tuuletusjärjestelmä voi käynnistyksen jälkeen myös hakea läppien asentoja joka pitää oman äänensä.
Ja ajon aikana sillon tällöin kuuluu sellainen lyhyt "hurina" konehuoneesta, liittynee johonkin moottorin säätimien puuhasteluun.
Joissain autoissa kuuluu erinäisiä sirinöitä ja hurinoita moottoritilasta kun virrat kääntää päälle...siellä kait pienet käyttömiehet menee työpaikoillensa...;)
Vastaa Viestiin