Aux heaterin notifikaatioiden poisto (Ford Focus -08)

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
roksa
Viestit: 3
Liittynyt: 01 Kesä 2017 15:42

Aux heaterin notifikaatioiden poisto (Ford Focus -08)

Viesti Kirjoittaja roksa »

Focuksen lisälämmitin hajosi jo 1,5 vuotta sitten ja puolisen vuotta sitten sen takia alkoi vuotamaan jäähdytysnestettä, joten helppona ratkaisuna se ohitettiin kokonaan, mutta jätettiin kuitenkin paikalleen. Eli neste ei kierrä enää lämmittimen kautta. Jokaisen käynnistyksen yhteydessä mittaristoon tulee ilmoitus "aux heater off" vaikka lämmitin on laitettu eco/off-asetukselle. Eli mittariston kautta ei pysty poistamaan näitä turhanpäiväisiä ilmoituksia, jotka täytyy joka kerta kuitata napista pois näkyvistä.

Onko Fordin testerillä mahdollista ottaa auton tietokoneesta lämmitin pois kokonaan niin ettei näitä ilmoituksia tulisi enää ollenkaan?

Kysyin huollosta, mutta hekään eivät tiedä ja yrittävät laittaa minut maksamaan 39 euroa siitä, että KOKEILLAAN. No deal. :mrgreen:
Tapiiri
Viestit: 272
Liittynyt: 22 Helmi 2007 23:22

Re: Aux heaterin notifikaatioiden poisto (Ford Focus -08)

Viesti Kirjoittaja Tapiiri »

Onnistuu ainakin -05 Focuksessa ELMConfig -softalla. Vaatii sopivan OBD palikan ja tietokoneen tietty. Iham ruksaamalla saa sitten asetuksia päälle ja pois, saa esim. nopeusmittarin näyttämään oikein eikä liikaa. Googlaa Elmconfig, löytyy paljon juttua.

Edit: Siitä on näemmä uudempi versio nimeltään focccus: http://www.jamessimpson.co.uk/focccus-c ... it-elm327/
tikola
Viestit: 256
Liittynyt: 17 Elo 2021 13:14

Re: Aux heaterin notifikaatioiden poisto (Ford Focus -08)

Viesti Kirjoittaja tikola »

Lämmittimen saa elmconfigilla kokonaan pois, mutta saisiko pelkät notifikaatiot lievemmäksi. Siis, että lämmitin oliisi ja jatkaisi hommiaan, mutta nuo aux heater tekee jotain tyyppiset ilmoitukset ovat vähän turhia - varisnkin kun ne pitää kuljettajan aina sammutella.

Turvavyön piippaukset otin jo pois - merkkivalon jätin. Pakkasvaroituksia jään odottelemaan miten niiden poiston kanssa kävi. Se koko talven palava lumihiutalemerkki tuntuu aika turhalta.
Vastaa Viestiin