FDS2000

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
Avatar
Oltzki
Viestit: 41
Liittynyt: 06 Tammi 2010 22:12

FDS2000

Viesti Kirjoittaja Oltzki »

Kuva

Tuli elvytettyä vuosia käyttämättömänä seissyt FDS2000 testeri.
Akkuhan tuosta oli simahtanut tyystin ja CD-asema sylki hetken ruoskuttelun jälkeen cd:tä ulos kidastaan.

Kuva

Suurin ongelma tässä projektissa oli CD-asema, kun tuollaista 90-luvun alun Caddy asemaa ei enään kirppispöydästä löydä. Sen sijaan netistä löytyi ohjeita vanhan aseman elvyttämiseen mutta ilman elektroniikka-alan koulutusta en siihen ryhtynyt: http://llamamusic.com/s50s550/AppleCD_150_Repair.html

Kuva

Jokusen illan vietin googlen parissa etsien tietoa Genradista ja törmäsin Hollantilaiseen foorumiin jossa oli FDS2000 testeristä keskustelua. Foorumilta sain apua harrastelijalta joka osasi kertoa Genradin akkupaketin kapasiteetin ja jännitteen (7.2V). Käytin akun niiden tietojen pohjalta uudelleen kennoituksessa paikallisessa akkuliikkeessä.

Kuva

Sama kaveri osasi myös auttaa cd-aseman ongelmissa ja oli kehittänyt itse oman emolevyn FDS:n pohjalle. Tällä piirikortilla on mahdollista liittää koneeseen mikä tahansa IDE/ATAPI-CD-asema.

Kuva

Seuraava tehtävä oli löytää tarpeeksi vanha CD-asema jossa IDE-liitäntä ja mahdollisimman alhainen virrankulutus sillä en saanut selville alkuperäisen powerin tehoja. Sen jos käräyttää niin laitteen korjaaminen menee haastavaksi. Lopulta löysin kuvan CD-aseman torista ja rohkenin kokeilla tuollaista 5V1.2A 12V0.8A virtaa haukkaavaa mallia.

Kuva

Konetta kasatessa onnistuin hajottamaan alkuperäisen kotelotuulettimen johdotuksen mutta onnekseni oli yleismallinen tuuletin jota myytiin suoraan BEBEKin valikoimassa. Kuvassa kone kasattuna testikäyttöön, ei päästellyt savuja joten jotain tuli oikein tehtyä.

Kuva

Yhteistyö PDU:n ja keskusyksikön välillä sujui mutkitta. Ajattelin että tuo cd-asema lukisi myös CDR/RW -levyjä mutta en onnistunut saamaan itse poltettuja ohjelmalevyjä toimimaan.

Jos tällä foorumilla on henkilöitä joilla on tai tietävät mistä noita alkuperäisiä ohjelmalevyjä voisi löytää niin viestiä voi laitella. Tietääkseni noita on CD30, CD31 ja CD32 ollut viimeisimpinä käytössä? Ohjekirja ja osa adapteri/johtosarjoista myös kadonnut aikojen saatossa.