Ford Focus Ecoboost 1.0 ölyvalo palaa

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
Viikus1
Viestit: 33
Liittynyt: 10 Kesä 2016 19:04

Re: Ford Focus Ecoboost 1.0 ölyvalo palaa

Viesti Kirjoittaja Viikus1 »

mattipatti kirjoitti: 20 Huhti 2022 20:06 Osaisikohan joku neuvoa tähän aiheeseen liittyen. Itselläni on vuosimallin 2019 focus 1.0 ecoboost. Autolla ajettu noin 90 000km ja takuu loppunut viime kesänä. Nyt kuitenkin öljypumpun hihna hajosi (hampaita irti) ja tukki öljypumpun imusihdin, joka taas johti mahdolliseen moottorivaurioon.
Suomalainen liike tuonut auton Saksasta joten siksi lyhyt takuu. Kysyisinkin, että mitä kautta asiaa olisi paras lähteä setvimään? Selvittely Fordin kanssa vielä hieman kesken ja tietty myyjän virhevastuu pätee tietysti.

Kaikki huollot hoidettu ajallaan ja merkkihuoltamossa joten se puoli ok. Lähinnä mietin tuota, että hihna selvästi hajonnut liian aikaisin eli olisiko järkeä lähteä valmistajan suuntaan ennemmän heittämään palloa vaikka takuu ummessa onkin vai johtaakohan se mihinkään?

Viimekädessä tietty myyjän kanssa selvitellään vielä.

Saitko asiassa mitään päätöstä?
'18 mallisen, reilu 77t ajetun hihnaongelmaisen kanssa samoja yhteyksiä vireillä
Santtu20
Viestit: 37
Liittynyt: 11 Marras 2021 18:08

Re: Ford Focus Ecoboost 1.0 ölyvalo palaa

Viesti Kirjoittaja Santtu20 »

Hei!
ei ole teille tänne ilmoitanut loppu tulosta, mutta tietysti suostuimme Deltan tarjoukseen. Auto kunnossa, kaikki mahdolliset paperit mitä he kirjoitti pyysin ja myöskin sen että kuinka pitkää takuu nyt tähän korjaukseen liityy. Voin sanoa että on pelko persessä että osaasivatko ihan oikein ja onko nyt varmaasti kaikki korjattu mitä pitii. Ei se selviä kun vaan ajamalla. Tietysti niinkun aika moni moittisi minua siitä että en huoltanut tarpeeksi ajoissa autoa, otan syyt niskoille, en vaan osannut tietää että näin tarkka tämä auto on nyt ainakin meen tarpeeksi ajoissa huoltoon. Oli nyt yks toinenkin vika tämä kuun alussa nimittäin auto vaan yhteenä aamuna ei käynistynyt ja hiunuri vei sen yhteen korjaamoon no he sitten totesi että bensapumppu. Auto kuitenkin ei ollut kunnossa kun menin hakemaan vaan moottorivika valo palasi, jäi uudestaan tarkistukseen ja selvisi että pumppu mikä vaihdetiin oli viallinen. Ainakin näin korjaamo väitti eli tässäkin sai vääntää taas yhden tahon kanssa kun, he alussa vaan poisti vikakoodin konella ja sanoi että kunnossa on. En kuitenkaan suostunut ajamaan metriäkään. Ennen korjamolla vientiä huomasimme että jäähdytysnestettä alkoi häviämään ja jotekin oletin että se että auto ei mennyt käyntiin liityisi siihen. Korjaamo väittä että häviä moottoriin, kuitenkin ei öljytaso nousee millään tavalla ja nyt myöskin kun enemän tätä seurannut niin välillä häviä enemmän ja välillä ei olenkaan, eli en nyt taaskaan tiedä mistä lähtisi tätä homma purkamaan :o
Ajattelin pistää uuden keskusteluun pystyn siitä ja kysellä vähän että mitä kannattaisi tutkia.
Vastaa Viestiin