Mondeo MK3 1.8 Kierrokset

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
hemppaus
Viestit: 2
Liittynyt: 03 Touko 2022 23:45

Mondeo MK3 1.8 Kierrokset

Viesti Kirjoittaja hemppaus »

Kytkintä painaessa kierrokset nousi usein hidastaessa 3000rpm luokkaan. Tähän auttoi tyhjäkäynnin säätimen johdon irroitus jotenkuten.

Kuitenkin tänään vaihdoin tyhjäkäynnin säätimen uuteen ja siitä alkoi lisäongelmat. Auton käynnistäessä kierrokset nousevat ihan tattiin ja vanhat ongelmat uusiutuivat vielä pahempana. Mistä johtuu? Mitä teen?
Renee
Viestit: 5411
Liittynyt: 09 Tammi 2014 18:51

Re: Mondeo MK3 1.8 Kierrokset

Viesti Kirjoittaja Renee »

Kuules nyt kaikki alpaineletkut laitetaan tarkasteluun ja vaihdetaan huonot ja jos rispaantunut päästä lyhennetään että on tiivis letku. Huohotusletku on ehjä..Kaasuläppä on puhdas ja toimii hyvin. Lue toi juttu ja kerro mikä oli vikana ja paljon autolla jo ajeltu.
viewtopic.php?t=34537
Lainaus yhdestä jutusta.
Aika suurella todennäköisyydellä vika on haljennut huohotusputki, josta aiheutuu imuilmavuoto imusarjaan. Kyseinen putki sijaitsee ahtaassa paikassa piilossa imusarjan ja moottorilohkon välissä (kaasuläpän puoleisessa päässä). Tuntuu olevan hyvinkin yleinen vika. Hankalaksi diagnoosin varmentamisen tekee se, että putki on niin hankalassa paikassa. Siihen ei oikein näe eikä pääse käsillä kiinni. Putken vaihto/tarkistus vaatii siis käytännössä imusarjan irroituksen.

Olen tutkinut asiaa, koska sattumoisin omassa autossa ihan samanlaiset oireet, lisäksi pystyn toisinaan kuulemaan ilmavuodon aiheuttaman vinkunan/sihinän konehuoneesta moottorin ollessa tyhjäkäynnillä. Omaan autoon tuli nyt hankittua fordilta uusi huohotinputki ja imusarjan tiivisteet. Tarkoitus olisi vaihtaa osat lähiaikoina, ehkä ensi viikonloppuna..

https://ford.7zap.com/fi/car/99/6.42969 ... 218/66069/
Volvo 850 1995 farmari 2.432 bensa manuaali
Mondeo 2015 1.5 bensa ecobooster manuaali
Vastaa Viestiin