Mondeo ST220 -02

Oman auton esittelyä. Ei projektiosiio, vaan kokemuksia uusista hankinnoista tai vanhemmastakin omasta Fordista. Otsikkoon auton malli/vuosimalli ja muita vastaavia yksilöiviä tietoja, joilla tunnistaa millasesta tapauksesta on kyse.
Avatar
Crome
Viestit: 38
Liittynyt: 23 Heinä 2015 10:25
Paikkakunta: Seinäjoki

Mondeo ST220 -02

Viesti Kirjoittaja Crome »

Kirjoitellaanpas tänne jotain myös omasta käyttöpelistä.

Topicin kohteena siis kuvienmukainen kuvankaunis Belgianseisoja linjaston suurimmalla isolohkomoottorilla. Auto jäi puolivahingossa itselle käyttöön pari vuotta takaperin, kun trailerin kanssa lähtiessä täytyi itselleen uskotella lähtevänsä vain katsomaan :lol:


Kuva

Auto on myyty uutena Etelä-Ruotsiin, josta muutama vuosi takaperin uitettu Itämeren tälle puolelle.
Varustelista on melko suppea. Mondeosta löytyy mainittavina varusteina penkinlämmittimet, automaatti-ilmastointi ja mallille tyypillinen Recaron nahkasisusta. Eniten omassa käytössä kaipailisi näiden lisäksi kattoikkunaa, tuulilasinlämmitystä ja vakionopeudensäädintä. Mutta tällä rahalla saa tämmöstä, mennään näillä. :mrgreen:

Kilometrejä on kertynyt tähän päivään mennessä karvan vajaat 290tkm, vaikkei tuota ajolleen todellakaan huomaisi. Alusta on korkeudestaan ja kuolleenomaisista takaiskareista huolimatta jämäkkä, ja taittaa auton mutkiin kohtuullisen mukavasti sen kummempia epätoivontuntemuksia tuntematta.

Elämä tämän yksilön kanssa lähti alun alkaen käyntiin 2020 alkukeväästä. Ensimmäisiä toimenpiteitä oli kesäpyörien metsästys. Talvipyörien virkaa toimittavien 16-tuumaisten tarvikeoksennusvanteiden aiheuttama pahoinvointi ajoi siihen, että vakiokokonakin käytetty 18-tuumainen vanne pääsi ostoslistalle, ja melko nopeasti nuo Mk3 Focus ST:n vanteet löysivätkin tiensä Mondeon alle 235/40R18 Hankookin kesäkumeilla.

Kuva

Samaisen kesän 2020 aikana takakaarissa olleet ruostetäplät ja kummalliset lommot alkoi vaivaamaan, ja auto lähtikin maalarin käsittelyyn. Kaikki ovet ovat ilmeisesti jossain vaiheessa käyneet maahantuojan piikkiin maalattavana ruosteongelmien takia, joten nyt autosta löytyy jo ainakin kolmea eri vannehopean sävyä, mikä näkyy erityisen silmäänpistävästi kuvissa. Ylimaalataan yhdellä näistä, jos mielenkiintoa joskus riittää. Pääpaino harrastustoiminnassa on kuitenkin allekirjoituksen Sierran parissa.

Tämän vuoden aikana tapahtuneet toiminnat perushuoltojen (Tulppien vaihto on muuten mukavaa toimintaa näihin) lisäksi etuvalojen päivitys. Nuo vuosikausia maanteitä nähneet etuvaloumpiot saivat väistyä uusien tummapohjaisten tieltä.

Kuva

Kuva

Näkyvyys ja näyttävyys paranivat ainakin omaan silmään melkoisesti :D

Seuraavana suurempana hankintana tähän louskuun olisi 18" talvipallojen lisäksi korkeussäädettävä alustasarja. Opiskelijabudjetti antaa rajansa kaikelle hankinnalle, mutta toivottavasti tämä olisi ensikesän aikana ajankohtainen juttu.

Kuva

Näihin kuviin ja tunnelmiin :ford:
MotorsHead
Viestit: 29
Liittynyt: 12 Huhti 2022 13:26

Re: Mondeo ST220 -02

Viesti Kirjoittaja MotorsHead »

Kelpais mullekin
hapelo
Viestit: 876
Liittynyt: 24 Touko 2018 21:03
Paikkakunta: Kaukas

Re: Mondeo ST220 -02

Viesti Kirjoittaja hapelo »

Hieno peli :thumbup:

Harri
:ford: "Esko" Escort 1300 Sport -74,"Tauno" Taunus 2.0L -77,"Mustikka" Fiesta Titanium 82hv -10,"Mirri" Fiesta Sport Silver 134hv -12,nyt Fiesta ST 2018 238HP "Lumikki"
Vastaa Viestiin