Paras autoantenni hakusessa

Poppikoneet ja niihin liittyvä keskustelu
fokkewulf
Viestit: 96
Liittynyt: 26 Huhti 2018 20:04

Paras autoantenni hakusessa

Viesti Kirjoittaja fokkewulf »

Ajattelin hieman parantaa ULA-vastaanottoa, mutta kiven alla tuntuu olevan laaduḱas antenni. Carant Antenn Ab antenneja oli ennen autoihin, mutta nyt myyvät erikseen antennijalan, kaapelin ja säädettävän piiskan siihen. Mutta jälleenmyyjää ei löydy. Sitten löysin kopio Carantin, jota muu Tele-tukku, mutta ei kuluttajille. Pitäisi perustaa firma, jotta saa ostaa. Vielä yhden teräspiiska-antennin löysin, mutta se katosi pöytäkoneelta tai taitaa olla läppärissä. Sen olisi saanut jopa ostaa, mutta siinä oli turhan jyhkeän näköinen jalkaosa. Onko kukaan onnistunut googlettamaan laatuantennin nettivähittäismyyjän? Vaasalainen Starelec olis kopioantennin jälleenmyyjälistalla, mutta heillä ei ole sitä varastossa. Motonetin antennit on niitä tumppeja tai muuten huonoja. Sama Biltemassa, Gigantissa jne. Ennen vanhaan Vaasassa menin vain Meriläisen kodinkoneliikkeeseen ja ostin Carantin, mutta se liike on kuopattu. Kallis antenni se oli, nyt jos kokoaa osista, tulee varmaan satasen sille hintaa, siksi kopioversio kiinnostaa, vaikka siinä on puristusliitos antenninjalan päässä. Teräspiiska pitäisi olla 79cm about, mielellään laadukkailla liitoksilla. Kyllä siitä kolminkertaisen hinnan voisi maksaa markettiantenneihin verrattuna, siis kolmekybää. Ilmeisesti wlanverkkokuuntelu autossa vie markkinat näiltä, mutta kuunnellaan nyt radioaalloilta niin kauan kuin voi.
Viimeksi muokannut fokkewulf, 23 Elo 2021 10:17. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
fokkewulf
Viestit: 96
Liittynyt: 26 Huhti 2018 20:04

Re: Paras autoantenni hakusessa

Viesti Kirjoittaja fokkewulf »

Pyysin tarjousta parilta jälleenmyyjältä 002B46 antennista. Saa nähdä onnistuuko. Ihme homma, että kukaan ei enää halua toimia jälleenmyyjänä hyvälle autoantennille. Sitten jää vielä mahdollisuus yrittää ostaa aito Carant antenni, sen pelkän jalkaosan saa Suomestakin, mutta lisäksi tarvitaan ruuvattava johto ja säätöpiiska. Jostain syystä ei löydy enää valmista oikeanmittaista FM-piiskaa Carant-antenniin. 90-luvulla ne myi vielä valmista autoantennia tykötarpeineen. Ehkä Korona on aiheuttanut myyntiedustajan potkut, siksi ei tavaraa saada pukattua vähittäiskauppoihin.
Yritin myös parantaa nykyistä uutta Ford-antennia. Hioin kattopellin sisäpinnasta maalit pois, jotta varmasti saa hyvän kontaktin. Rasvasin pinnan huolellisesti, ettei ruostu. Ehkä välikaapelissa on häviöitä, vaihto on hankalaa, koska se on jossain kattoverhoilun välissä. Siksi on helpompi laittaa vanhanaikaisesti takalokarin kylkeen kunnollinen viistoasennus antenni.
Päivitys 24.8.
Kokeilen Bilteman kattoantennia omalla välijohdolla, sillä konstilla saan suljettua pois välijohtovian. Siitä vaan katosta suoraan antennin mukana tullut kaapeli radion taakse testin ajaksi. Jos on suuri parannus, niin voin sitten äheltää sen kaapelin katon verhoilun väliin.
fokkewulf
Viestit: 96
Liittynyt: 26 Huhti 2018 20:04

Re: Paras autoantenni hakusessa

Viesti Kirjoittaja fokkewulf »

Sain kuitenkin ostettua tämän 002B46 antennin maahantuojalta. Laitan tietoa kuuluvuudesta, kun olen saanut sen asennettua. Toivottavasti ei käy kuin mopon virityksessä, että teho heikkenee virityksen jälkeen. ;)
ynjevi
Viestit: 559
Liittynyt: 14 Huhti 2012 19:23

Re: Paras autoantenni hakusessa

Viesti Kirjoittaja ynjevi »

Ex Ford Mondeo 1,8 TDCi 2009
Tessu200
Viestit: 1131
Liittynyt: 16 Kesä 2019 19:52

Re: Paras autoantenni hakusessa

Viesti Kirjoittaja Tessu200 »

Alkaa varmaan olee jo niin autokohtasia antenneja nykyään että ei kukaan pidä myynnissä.
laaduista en tiedä mutta Tele Tukku Turussa aiankin vielä antennejakin myy,sitten on nuo muut liikkeet jotka myy subbareita jne,aina kannattaa kysyä kenellä olsi mahdollisuus toimittaa joku ladukkaampikin.
fokkewulf
Viestit: 96
Liittynyt: 26 Huhti 2018 20:04

Re: Paras autoantenni hakusessa

Viesti Kirjoittaja fokkewulf »

Erittäin suuritöinen homma tämä antennin asennus. Takakontin kyljessä on kotelorakenne, joten piti porata kahdesta seinämästä läpi, jotta sai reiät tehtyä. Sisempään rälläköin isomman aukon, jotta sain antennijalan pujotettua paikoilleen. Ruotsin kanavilla ei huomannut paljoakaan eroa, koska se Bilteman nysä on korkeammalla ja paremmalla paikalla. 00B46 antennia ei saanut millään katolle, ellei olisi jyrsinyt kaksoispellistä pois metallia tuulilasiin päin. Tutkin sitäkin kauan, mutta sitten menin kuskin puolen takalokarin taitteen yläpuolelta läpi. Vähän piti antennin jalkaa vääntää, jotta sai sen suoraan pystyyn, laitoin hieman viistoutta taaksepäin ulkonäkösyistä. Yleisradion kanavat tulevat kuitenkin paremmin vähemmillä häiriöillä kuin kattoantennilla.
Parantelin Radioduon Fordantennin piiskaa vaihtamalla siihen Bilteman kattoantenni piiskan ja laitoin vielä noin 6cm jatkon alumiinipyörötankoa jalan ja piiskan väliin, siksi saatu parannus 002B46lla oli niin pieni. Ehkä aito Carant olisi tuonut paremman tuloksen, koska sen antennikaapeli on parempaa sorttia. En kuitenkaan raaski enempää sijoittaa tähän. Lisäbonuksena tutkin ruostutushuovan alapuolen, sen reunan ja kontaktikohdat kyllästin kotelosuojalla. Yksi pieni reikäkin löytyi kynnyspalkin seinästä, siihen ruosteenpoistoa, pakkelia ja panssarimaalia. Toisen puolen tarkistan huomenna.
Ei oikeastaan olisi kannattanut tähän ryhtyä tai sitten olisi pitänyt tilata ne Carant antennin osat.
Viimeksi muokannut fokkewulf, 27 Elo 2021 18:22. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
fokkewulf
Viestit: 96
Liittynyt: 26 Huhti 2018 20:04

Re: Paras autoantenni hakusessa

Viesti Kirjoittaja fokkewulf »

ynjevi kirjoitti: 24 Elo 2021 21:43 Oliko kyseessä tuo: https://shop.tele-tukku.fi/autoantenni- ... m-239.html
Tuo on nyt asennettu.
fokkewulf
Viestit: 96
Liittynyt: 26 Huhti 2018 20:04

Re: Paras autoantenni hakusessa

Viesti Kirjoittaja fokkewulf »

Nyt on koekuunneltu tämä antenni ja hyväksi havaittu. Häiröitä ei ole enää, kun vain Blaupunkt ymmärtää vaihtaa Yle Suomi Vaasan ja Seinäjoen taajuuden välillä. Jälkiviisaana voisi todeta, että olisi pitänyt ostaa Ebaysta radioadapteri, työkalut ja johtosarja parilla kympillä, nyt meni tuplahinta. Ikävät räsähdykset ja pätkiminen on tipotiessään. Ruotsin P4 103,6mhz ei kuitenkaan tule kunnolla, äänenvoimakkuus vaihtelee sillä taajuudella. Fordi pirulainen laittoi taas vikavalon palamaan, vaikka autossa ei ole mitään vikaa, tämä haittaa ajonautintoa.
fokkewulf
Viestit: 96
Liittynyt: 26 Huhti 2018 20:04

Re: Paras autoantenni hakusessa

Viesti Kirjoittaja fokkewulf »

Laitan tähän autoradiotuunaukseni viimeisen tilanteen. Keväällä Blaupunkt oli taas kadottanut toisen kanavan. En kuitenkaan raaskinut ostaa mitään uutta vaan otin varastostani Philips kasettisoittimen, jossa hyvä radio. Valitettavasti pikanäppäinten irtopalikka oikealla oli vikaantunut. Ei tahdo vaihtaa kanavaa.
Taistelin jonkin aikaa sen irrotusnäppäimen kanssa ja rasvasin sitä, jolloin pikavalinta alkoi toimia.
Ratin vieressä oleva käyttöviiksi on ollut käyttämättömänä pitkään, joten tein vielä viimeisen satsauksen. Hommasin Saksan Ebaysta Sonyn RadioCD:n, joka on se kalliimpi vaihtoehto, kun autoon on uutena vuonna 2006 valittu sopivaa stereota. Satkulla sain sellaisen, joka oli chekattu ja koodi tallessa. Nyt voin ratin viiksestä vaihtaa kanavia ja voimakkuutta. Herkkyys on paljon parempi kuin CD6000, joka aina rätisi. Seuraavaksi vaihtuu koko auto, jos radio taas alkaa temppuilla.
Vastaa Viestiin