Ford focus mk2 vetoakselin tiiviste

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
Vaksuli
Viestit: 15
Liittynyt: 09 Huhti 2018 09:45

Ford focus mk2 vetoakselin tiiviste

Viesti Kirjoittaja Vaksuli »

Eli auto on siis ford focus 1.6 2005 farmari. Vaihdelaatikko ib 5.
Just tehty kytkin remppa. Eilen huomattiin pieni öljy läikkä auton alla. Käytetty korjaamolla uudestaan. Näytetty kuva korjaajalle, vastaus vetonivelen tiivisteestä vuotaa. Sanoi, että vaihdelaatikkoon tullut ehkä hieman liikaa öljyä, joka nyt vuotaa/ tiputtaa pois. Voi kuulemma ajella, kunhan ei isompaa vuotoa tule eikä vaihdelaatikko mene tyhjäksi. Parkkiin ajamisen jälkeen tullut taas muutaman tipan verran maahan. Voiko korjaajan sanaan luottaa? Onko kellään kokemuksia? Uskaltaako autolla ajaa?
yritäedes
Viestit: 2187
Liittynyt: 02 Marras 2010 21:30

Re: Ford focus mk2 vetoakselin tiiviste

Viesti Kirjoittaja yritäedes »

Vaksuli kirjoitti: 11 Loka 2019 13:19 Just tehty kytkin remppa. Eilen huomattiin pieni öljy läikkä auton alla. Käytetty korjaamolla uudestaan. Näytetty kuva korjaajalle, vastaus vetonivelen tiivisteestä vuotaa. Sanoi, että vaihdelaatikkoon tullut ehkä hieman liikaa öljyä, joka nyt vuotaa/ tiputtaa pois. Voi kuulemma ajella, kunhan ei isompaa vuotoa tule eikä vaihdelaatikko mene tyhjäksi. Parkkiin ajamisen jälkeen tullut taas muutaman tipan verran maahan. Voiko korjaajan sanaan luottaa? Onko kellään kokemuksia? Uskaltaako autolla ajaa?
Tarkoitat varmaan huulitiivistettä eli stefaa vaihdelaatikossa, mistä vetoakseli menee laatikkoon? Se olisi hyvä vaihtaa aina, kun vetoakseli irrotetaan (kuten ylempänä olevassa vetoakselin vaihto-ohjeessa tehdään). Nyt sitä ei ole vaihdettu tai se on vahingoittunut asennettaessa.
Uskaltaako autolla ajaa? Kyllähän sillä ajaa voi toistaiseksi, mutta eihän se kovin järkevää ole sitä öljyä pitkin teitä levittää. Etkä tiedä mistään koska öljyn määrä alkaa vähetä alle normin.
Ei ainakaan minun mielestäni pieni ylitäyttö aiheuta vuotoa. Stefan kuuluu pitää öljyt laatikossa. Takaisin pajalle ja uutta stefaa. Osa maksaa noin kympin per puoli ja työveloitus on ihan neuvottelukysymys.
Mondeo 2.0 TDCI Turnier 2009
Mondeo 2.0 TDCI HB 2003 -ex
Focus 1.6 Zetec-SE Wagon 1999 -ex
Sierra 2.0 OHC Sedan 1989 -ex
Vaksuli
Viestit: 15
Liittynyt: 09 Huhti 2018 09:45

Re: Ford focus mk2 vetoakselin tiiviste

Viesti Kirjoittaja Vaksuli »

Kiitos vastauksesta. Pitänee siis viedä auto takas korjaamolle.
Renee
Viestit: 5411
Liittynyt: 09 Tammi 2014 18:51

Re: Ford focus mk2 vetoakselin tiiviste

Viesti Kirjoittaja Renee »

Kuules kun kytkin vaihdetaan siihen vaihdettaviin osiin kuuluu myös vetoakselin stefa. Niitä ainakin kahta joten ammsttitaitoinen varaosamyyjä laittaa momemmat tilaukseen . Palautin sen käyttämättömän. Kuka hommasi/tilasi osat korjaamo vai sinä.
Volvo 850 1995 farmari 2.432 bensa manuaali
Mondeo 2015 1.5 bensa ecobooster manuaali
Vastaa Viestiin