Stereoiden häiriöt laturirempan jälkeen

Poppikoneet ja niihin liittyvä keskustelu
Mortus
Viestit: 6
Liittynyt: 20 Tammi 2007 23:24
Viesti:

Stereoiden häiriöt laturirempan jälkeen

Viesti Kirjoittaja Mortus »

Elikäs. Ennenkuin joku sanoo että vie liikkeeseen, niin tietyistä syistä johtuen en vitti ruveta säätämään remontin tehneen korjaamon kanssa (ihan ketjuun kuuluva asiallinen paikka, mutta hommat menee aina vähän ns. vastavuoroisella työllä)

Eli 05 2.0TD fokkerista meni helmikuussa laturi, ajamalla sain auton tuotua itäsuomesta ilman valoja ja lämppäriä kohtuu lähelle kotia yli 300km.

Laturi vaihdettiin, jonka jälkeen eivät saaneet autoa käyntiin. Luulivat ajoneston olevan päällä ja automaalla luettiin vikakoodit (184 euroa) ja ilmattiin naftajärjestelmä.

Kun auton sai takas, stereoissa ilmeni sellanen vika, että kun olivat hetken päällä (sekunteja), niin äänenvoimakkuudesta riippumatta alkoi kuulumaan tolkuton häiriöääni. Samanlainen, joka kuuluu normistereoista, kun pistää täysille ja ottaa tuloliittimeen tulevan johdon irti ja se saa kunnolla häiriöö. Se tolkuton pörinä siis täysillä. Samaan aikaa radion näyttöön jäi jotain "haamutekstiä" jäljelle, vaikka sen sammutti. Kun pisti päälle, näyttö meni normaaliksi.

Nyt auto on seissyt kuukauden kun oon ajellut harrasteautolla, ja koklailin uudestaan samalla kun akun latasin. Nyt radio ei antanut sitä häiriöääntä ollenkaan, mutta muuten rätisi ja cd-levyn äänet yms kuulu suoraan kajareista läpi. Kun auton käynnisti, ääntä tuli vain vasemman puolen etudiskantista, mutta kun sammutti, alkoi tulemaan kaikista. Edelleen pienellä rätinällä.

Onkohan tuolla jotain häiriönpoistoa jossain kohtaa, joka olis voinut jäädä auki tai ottaa siipeensä, onko radio paskana vai mistä lähtis ettiin vikaa? Soitin pois ja kokeilla toisella soittimella? Avusta olen kiitollinen, maksaa taas tolkuttomia jos ton fordille vie...
KiGGi
Viestit: 44
Liittynyt: 23 Huhti 2007 16:44

Re: Stereoiden häiriöt laturirempan jälkeen

Viesti Kirjoittaja KiGGi »

Maadotukset kunnossa? Laturin liitin asennettu väärin?
Mortus
Viestit: 6
Liittynyt: 20 Tammi 2007 23:24
Viesti:

Re: Stereoiden häiriöt laturirempan jälkeen

Viesti Kirjoittaja Mortus »

Äkkiä kattoen tuntuis kaikki laturille menevät johdot olevan ok. Akunkenkä oli löysällä ja sen kiristin. Ei auttanut.

Tupsytistä kaikki toimii, cruise toimii, pyyhkijät toimii ja kaikki muutkin sähköt toimii kuten pitäis, ainoastaan radio ei. Eiks toi nyt vähän ajais,että ite radiossa olis vikaa?

Miten toi laitos irtoo? Kaks tuntia tänään koitin irrotella radioo jos jonkinlaisilla työkaluilla, mutta tuloksetta. Radio on siis juuri tuollainen ja siinä ympärillä se iso jalopuukehys, jossa radion alla ilmastoinnin säätimet ja näytöt. Auto siis 05 ghia farkkufocus.

Kiitos.
Vastaa Viestiin