HUD Xenon

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
Tarahaa
Viestit: 21
Liittynyt: 21 Marras 2010 16:14

HUD Xenon

Viesti Kirjoittaja Tarahaa »

Onko kellään kokemusta Xenon halogeenipolttimoista?
Tavan halogeenipolttimo, joka on täytetty xenon kaasulla.

http://www.my-batteries.net/light/2pcs- ... n-bulb.htm

Jotain tuontyylisiä.

Onko mistään kotoisin? Valotehoa ollenkaan?
Moti
Viestit: 85
Liittynyt: 21 Heinä 2005 13:02

Re: HUD Xenon

Viesti Kirjoittaja Moti »

Olisihan tuo nerokas tuote jos toimisi. Epäilen että ei ole muuta eroa halogeeniin kuin sinertävä väri ja huono valoteho.
Mondeo 1.8 Trend Wagon ESP -02 (loppusijoitettu 190tkm/10v jälkeen)
GeeTee-
Viestit: 1412
Liittynyt: 03 Kesä 2006 02:41

Re: HUD Xenon

Viesti Kirjoittaja GeeTee- »

Apu löytyy lähempää, nimittäin Motonetistä ainakin. Eukolle hain tommoset xenon-kaasulla täytetyt ns. tehohalogeenit, paljon halvemmat verrattaessa esim. Philipsiin joita itse käytän eikä ole ainakaan valoteholtaan huonommat. Karvalakkipolttimoon verrattuna valo on kirkas ja valkoinen.
Mullakin taitaa seuraavat polttimot olla tälläiset ko. malliset, ne kun on kolme kertaa halvemmat vrt. nykysiin Philipseihin eikä valotehossa ainakaan silminnähtävää eroa ole. Suosittelen testaamaan vaikka ne halpoja onkin.

http://www.ostokset.fi/pd/021f3dfa/
Avatar
Tekno
Viestit: 929
Liittynyt: 18 Touko 2008 08:30

Re: HUD Xenon

Viesti Kirjoittaja Tekno »

Miten musta tuntuu että sillä asialla, että tuo on täytetty xenon -kaasulla, ei ole oikeasti mitään merkitystä valotehon kannalta, mutta koska sillon pakkaukseen voidaan virallisesti kirjoittaa XENON, niin sillä on merkitystä, koska ostajallehan tulee ihan erilainen mielikuva siitä tuotteesta. (Varsinkin jos kaverit ja kaverin kaverit kehuvat oikeita xenon-valojaan, ja ne ovat yleistyneet lähes kaikkiin uusiin autoihin).
Oikeastihan polttimoa ei saa valmistettua kirkkaammaksi kuin ohentamalla lankaa, joka yleensä tarkottaa heikompaa kestoa.
Wanhat Audit 8-)
Tekno / Tenho Ruohoranta
GeeTee-
Viestit: 1412
Liittynyt: 03 Kesä 2006 02:41

Re: HUD Xenon

Viesti Kirjoittaja GeeTee- »

Totta, autobildin testissäkin mainittiin kaikkien +50% valoa ym. ihmehalogeenien eliniän olevan lyhempi verrattaessa karvalakkipolttimoon. Eihän sitä tiedä, että onko noissa mitään xenon-kaasua edes, mutta paketissa niin lukee ja valoteho on OK niin ei muutakun kaupoille vaan. Noita voi kokeilla vaikkei se xenon-kaasu nyt oliskaan se kaikkein tärkein kriteeri..

http://www.motonet.fi/motonet/tuotteet/431107/0 Tommoset laitoin akan mazdaan, ja ero perus osramiin on kyllä aika radikaali. 626:ssa on muutenki universumin surkeimmat valot niin näkee nyt edes jotaki.. Ne kovimmat H7 Philipsit tais olla 25 tai 29 euroo pari, mitä oon ite käyttäny ja tykänny kyllä, nää White Hammerit oli 12.90 pari ja ajattelin kyllä kokeilla seuraavaks. Ei nyt ihan kolminkertanen se hintaero ollu mutta puolet tai vähä yli.
Avatar
rangleri
Viestit: 361
Liittynyt: 23 Syys 2008 21:38

Re: HUD Xenon

Viesti Kirjoittaja rangleri »

Xenonpolttimossa valo tulee xenon-kaasussa palavasta valokaaresta.

"Xenontäytteisessä" halogeenipolttimossa valo tulee hehkulangasta kuten muissakin halogeenipolttimoissa ja lasin sisällä oleva paineistettu kaasu+halogeeniyhdiste palauttaa langassa olevat volframhiukkaset takas lankaan eikä päästä niitä lasiin tummennuttamaan. Itse kaasulla ei ole merkitystä valotehoon. Kaasu voi olla muukin jalokaasu, vaikka esim. argon tai krypton, mutta tietysti Xenon kuulostaa hienoimmalta.

Näistä +80 jne. polttimoissa saadaan enemmän valoa sillä että ne yksinkertaisesti alimitoitetaan käytettävälle jännitteelle. Eli sama kuin laitetaan vaikka 10v polttimo 14v järjestelmää, se on kirkkaampi mutta kestää vähemän aikaa. Eri täyteaineilla (xenonkaasu paras jäähdyttämään) tuota kestoikää saadaan ehkä vähän lisättyä.
Osramin Silverstar +50% -polttimoissa on ainakin rehellisesti merkintä että käyttöikä on lyhyempi kuin normaalisti.
Mondeo mk1 2.0 4d -96
Tarahaa
Viestit: 21
Liittynyt: 21 Marras 2010 16:14

Re: HUD Xenon

Viesti Kirjoittaja Tarahaa »

Joo tuli tokmannilta testausmielessä ostettua 10e xenon halogeeni pari.
Laitoin polttimot kiinni ja paremman valotehon ja xenonvärisen umpion toivossa käynnistin auton.

Tulos: Ei mitään eroa entisiin ja 10min tuhlattua aikaa.

En tiedä olisiko jotkin kalliimmat polttimot paremmat ja laadukkaammat, mutta enköhän seuraavaksi polttimoiksi kuitenkin osta tavan halogeeni longlastit.
Vastaa Viestiin