Koriliimat

Pellit, puskurit, maalaus, ruostevauriot, verhoilu, penkit jne.
deezer
Viestit: 94
Liittynyt: 17 Elo 2008 18:01

Koriliimat

Viesti Kirjoittaja deezer »

Olen ymmärtänyt että esim. takalokasuojien kaarien uusimista suoritetaan liimaamalla ihan ammattilaistenkin toimesta. 3M:llä näyttää olevan tuotteita tähän tarkoitukseen, mm. tämänlaista tavaraa:

http://www.shop3m.com/60980030930.html? ... 3MAAD_List

Tuo tökötti vaatii omanlaisensa annostelijan, joka on aika kallis yksittäistä tarvetta varten. Itse aineksen hinta ei ameriikassa (eBay) näytä ihan hirveältä, mutta mahtaako löytyä Suomesta mihin hintaan?

Ovatko nämä "oikeat" paneelien yms. liimaamiseen tarkoitetut kaksikomponenttiaineet lainkaan ns. DIY eli tee-se-itse - henkilölle sopivia? Onko tähän tarkoitukseen parempia ja ihan oikeasti tarkoitettuja tuotteita olemassa? Enkä nyt todellakaan tarkoita/hae mitään tavallista "possuliimaa"...

Onko kokemuksia aiheesta?
Sierra2.3-16v
Viestit: 1969
Liittynyt: 26 Helmi 2008 12:05
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: Koriliimat

Viesti Kirjoittaja Sierra2.3-16v »

Kokemusta on nimenomaan tosta 3M:n tavarasta, vaihdettiin sierraan katon pintapelti, ja paikattiin yksi turha antennin reikä. Siitä aikaa kohta 3 vuotta, eikä ole elänyt mistään saumoista, eli homma toimi. Ekaa kertaa liimapurkin kanssa noissa hommissa, mutta ei varmaankaaan viimeistä, oli aika vakuuttavaa tavaraa kuivuttuaan. Ei meilläkään sitä annostelijaa ollut, puristettiin flora-purkkiin kummastakin tuubista saman verran, ja sekoitettiin tikulla, levitettiin liima pensselillä. Ihan helpohkoa hommaa, ja aineissa tosiaan ruosteen esto aineet valmiina. Jollain vaan täytyy saada liitos tiukkaan puristukseen kuivumisen ajaksi, kohteesta riippuen esim lukkopihdeillä tms. Omaan kohteeseen laitettiin lukkopihdeillä, parilla itseporautuvalla (jotka poistettiin liiman kuivuttua, ja liimaa pisarat reikiin), ja umpinaisilla popniiteillä (jotka sai jäädä paikoilleen, kun jäivät katon listojen alle piiloon)

Silloin muutama vuosi sitten tuo 3M koriliima maksoi 68e tuubi, samaan aikaan englannissa 15e/tuubi.. eli nää suomalaiset jälleenmyyjät vetävät ehkä hieman välistä. Tuossa vielä muutama kuva aiheesta:

Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
Kuva
1965 Volvo Duett
1966 Morris Mini 850
1984 MZ 250 ETZ
2006 Audi A4 Quattro
2007 Honda Accord 2,0iA sports tourer
deezer
Viestit: 94
Liittynyt: 17 Elo 2008 18:01

Re: Koriliimat

Viesti Kirjoittaja deezer »

Erittäin mielenkiintoista tietoa. Jos kerran uuden kattopellinkin voi asentaa tuohon tapaan liimaamalla, niin eiköhän sitä sitten pysty osan lokasuojan kaarestakin korjailla kunhan leikkaa vain tarkasti ruosteiset osat pois... Ja juu, eiköhän sen seoksen saa puristeltua tuubeista ulos ja sotkettua jossakin purkissa.

Nyt pitää vielä keksiä että mistäköhän kyseistä liimaa olisi viisainta ostaa ja lisäksi se että mitä eroa on tököteillä 8115 ja 8116.
Vastaa Viestiin