Ford Focus 1.6i Ghia 5d -99?

Keskustelua autoista ja autoilusta yleisesti
perminna
Viestit: 3
Liittynyt: 18 Touko 2009 20:08

Ford Focus 1.6i Ghia 5d -99?

Viesti Kirjoittaja perminna »

Hei Ford-tuntijat o/

Rekisteröidyin foorumille, koska olen vaihtamassa autoa. Hakusessa on vähän (alle 135 tkm) ajettu max. 10 vuotta vanha auto pääasiassa työmatka-ajoon ja ajoittaisille pidemmille reissuille. Budjettikattona 6000 euroa.

Tähän mennessä olen ajanut Opelilla, erilaisilla Volkkareilla, (uudehkoilla) Skodilla ja vanhahkolla Volvolla. Uutta autoa katsellessa olen päättänyt laajentaa merkkivalikoimaa ja harkita avoimesti myös muita merkkejä (Opeliin nyt en välttämättä enää haluaisi kajota uudestaan).

Autossa arvostan jämäkkää ajofiilistä ja tiettyä ketteryyttä kaupungissa. Pidemmät reissut ovat yli 300 km, joten auton pitäisi soveltua matka-ajoon. Tulevassa autossa saisi olla ainakin manuaalinen ilmastointi. Vakionopeudensäädin olisi loistava, mutta todennäköisesti sitä ei tällä budjetilla saa.

Paikallisessa autoliikkeessä olisi aikalailla kriteereitä vastaava Ford Focus 1.6i Ghia 5d, jota kävin koeajamassa viikonloppuna. Ensimmäinen kokemus Fordista oli aika hyvä - mitä nyt käynnistäessä ja liikkelle lähtiessä peräpäästä kuului joku "rahina". Kuulemma autoliike hoitaisi tuon "resonanssin" pois ennen myyntiä. Jos jätetään tuo rahina huomiotta, auto vaikuttaisi aika lupaavalta, vaikka sisustassa onkin järkyttävän rumat feikkikivi muoviosat. :roll:

Autolla on ajettu noin 110 tkm ja sitä on huollettu noin 15 tkm välein. Edellinen merkintä huoltokirjassa oli syksyltä 2006 ja kuulemma autokauppa vaihtaisi öljyt yms. (Kovasti lupailivat kaikkea...) Jakopäänhihna oli vaihdettu jostain syystä jo 90 tkm kohdalla vuonna 2006, ilmeisesti Fordissa pitäisi vaihtaa 10 vuoden tai 160 tkm välein?

Olisinkin kiitollinen kuulemaan Ford-asiantuntijoiden mielipiteen tämän ikäisestä ja mallisesta Fordista. Onko tuossa vuosikerrassa/mallissa yleisiä pahoja vikoja tai muuta sellaista, johon kannattaisi kiinnittää huomiota?

Kiitos jo etukäteen, jos jaksatte avittaa. :)
Avatar
tuomaz
Viestit: 1184
Liittynyt: 30 Touko 2007 18:01
Paikkakunta: Uusimaa

Re: Ford Focus 1.6i Ghia 5d -99?

Viesti Kirjoittaja tuomaz »

ekat mitä mulla tulee mieleen olis

ruosteet ovien ja luukkujen saumoista
onko muuten kovin ruosteessa?
toimiiko penkinlämmittimet?
käsijarruvaijerin rispaantuneisuus ja kässärin yleinen "pitokyky" hyvä tarkastaa sekä käyttöjarrujen kuluneisuus?
toimiiko ilmastointi/onko koskaan huollettu?
lonksuuko vetarit kiihdytettäessä?
pelaako keskuslukko moitteetta?
tuulilasin kunto, pienistäkin kiveniskemistä lähtee helpolla halkeilemaan isosti

edellisestä huollosta kauan aikaa jos syksy -06, onko huollot sen jälkeen tehty itse (entinen omistaja?) eli kandee autoliikkeen piikkiin teettää huolto ennen kauppoja. Onko koska leimattu?

hyviähän focukset on ajaa, 1.6 kone ei mikään raketti ole varsinkaan jos pakkaa auton täyteen porukkaa ja tavaraa.. mutta suht bensapihi, osat kohtuuhintaisia eikä vakuutuksetkaan kovin kalliita ole, nämä seikat nyt aina suhteellisia et mikä on kenenkin mielestä halpaa/kallista..

omaani oon ollut todella tyytyväinen, en oo parempaa autoa koskaan omistanu :lol:

näillä pääset alkuun, viksummat jatkakoot..
Ford Focus 1.6 tdci Titanium Wagon 2011
ex: Ford Focus 1.6 STW Ambiente 2001
mynok
Viestit: 259
Liittynyt: 04 Helmi 2005 11:25
Paikkakunta: Vantaa

Re: Ford Focus 1.6i Ghia 5d -99?

Viesti Kirjoittaja mynok »

tärkeimmät lienee tuo ruoste/maalin lohkeily ovien saumauksissa ja vetoakselien kunto.

jos alkaa ravistaa 60-80kmh vauhdissa kiihdytettäessä niin vetoakselit nivelineen menee luultavasti vaihtoon, joka tulee kalliiksi jos ei itse vaihda. tuo ovien ruoste ei sinänsä ole ongelma, koska koritakuu on 12v voimassa. fordin tiskiltä löytyy tieto onko auto käynyt koritakuuhuollossa jos myyjä ei tiedä.

kumman aikasin vaihdettu hihna. olisiko auto vaihtanut omistajaa 90t kohdalla? tuo 1.6 zetec-se kone on japanilainen yamahan ja (olisiko ollut) mazdan yhteistyötä ja on kestävä kampe.
Ford Focus C-Max 1.8 -06 (11- )
Ford Focus 1.6i Ghia -00 (08-11)
Ford Sierra 2.0i Ghia -91 (06-08)
Ford Sierra 2.0i CLX -90 (05-06)
Ford Escort 1.6 CL -88 (97-05)
perminna
Viestit: 3
Liittynyt: 18 Touko 2009 20:08

Re: Ford Focus 1.6i Ghia 5d -99?

Viesti Kirjoittaja perminna »

Kiitos kummallekin kommenteista. Ovien ruosteisuutta tiesinkin jo pikaisella googlauksella tarkastella, kun kävin autoa katsomassa. Jokaista ovea en käynyt läpi, mutta kuljettajan ovessa ei ainakaan näkynyt mitään. Ainoat ruosteet, jotka auton pelleistä löysin, oli takatuulilasin alapuolella, muistaakseni Fordin merkin ympärillä. Siinä maalikupruili siihen malliin, että alla on ruostetta.

Ajoin autolla 10 minuutin lenkin, myös moottoritiellä. Klonksumista en havainnut, mutta en tokikaan osannut sellaista kuunnella. Ainoa huomiota herättävä ääni oli jo ekassa postissa mainittu rohina liikkelle lähtiessä ja käynnistäessä. Pakoputki näytti aika ruosteiselta, samoin auton pohjassa olevat takaosan *osat* (en tiedä autoista mitään).

Ilmaistoinnin toimivuudesta on paha sanoa, muttei se se ainakaan kovin tehokkaalta tuntunut. Tuon 10 minuutin lenkin aikana ei +14 asteen ulkolämpötilassa auto viilentynyt, kun aurinko oli paistanut pihalla seisseen auton päälle.

Tuulilasissa oli kaksi kiven iskemää. Keskuslukko tuntui pelaavaan. (Pitäisikö takaluukunkin aueta keskuslukolla, vai onko Ford vain muuten outo ja tarvitsee erillisesti avaimen käyttöä?)

Autoa ei ole tälle kaudelle vielä katsastettu, mutta myyjä lupasi sen hoitaa ennen kauppoja.

En tiedä vain, kiinnostaako kyseinen yksilö minua enää... myyjä ei ottanut yhteyttä vaihtoasiaan liittyen seuraavana päivänä kuten lupasi. Mokomakin ylimielinen pikkupoika "tyylitukassaan"...
msanta
Viestit: 160
Liittynyt: 01 Touko 2006 20:58

Re: Ford Focus 1.6i Ghia 5d -99?

Viesti Kirjoittaja msanta »

Takaluukun pitäisi aueta napista ohjaamon vasemmalla puolella, kojetaulussa.
-Matti-
Focus 1,8 TCI 2001 GHIA farkku, 334 tkm.
Viinero

Re: Ford Focus 1.6i Ghia 5d -99?

Viesti Kirjoittaja Viinero »

Ensi alkuun anteeksi perminna että lainaan aloittamaasi ketjua omaan kysymykseeni, mutta kun kerran oma kysymys koskee melkein samanlaista autoa, niin eiköhän täällä olevat asiantuntijat osaa auttaa.

Mun kysymys koskee Focuc farmaria 1.6i Ghia -99. Olisin kiinnostunut tietää sisältääkö tuon vuosimallin auto automaattisesti ilmastointia vai kuuluiko lisävarusteisiin?? Nettiautossa olisi yks tuommoinen jota kuolaan, mutta ilmastointi olisi autossa ihan ehdoton.
Kilsoja olisi kohtuulliset vajaa 140t ja hinta vajaa 5000e
msanta
Viestit: 160
Liittynyt: 01 Touko 2006 20:58

Re: Ford Focus 1.6i Ghia 5d -99?

Viesti Kirjoittaja msanta »

Ilmastointi kuului lisävarusteisiin, Ghia-varustetasossa on ilmastointi usein mukana, mutta ei aina.
Vuoden 2000 Focuksiin saattoi tulla mukaan myös sport-pack, jossa oli alkuperäiset alumiinivanteet, sutimisenestojärjestelmä ja kolme niskatukea takana.
Sähköikkunoidenkin määrä vaihtelee, joissakin on kaikki ikkunat sähköllä, toisissa vain etuikkunat.

Tässä linkki Focuksen varusteisiin:
http://www.ajovalo.net/Mallit/Ford_Focus_98.htm
-Matti-
Focus 1,8 TCI 2001 GHIA farkku, 334 tkm.
Viinero

Re: Ford Focus 1.6i Ghia 5d -99?

Viesti Kirjoittaja Viinero »

Kiitoksia msanta nopeasta vastauksesta. Kuvat autosta on just otettu niin että ei saa edes selvää onko vai eikö ja autoliikkeestäkään ei ole saannut vielä vastausta.

Itse istuisin autossa kuin autossa ilman ilmastointia, mutta kahden pienen lapsen kanssa ilmastointi olisi ihan ehdoton. Nytkin on jo vartin ajomatkan jälkeen molemmilla selkä märkänä kun turvaistuimissa istuvat.
Vastaa Viestiin