oven kahva tunnoton???

Pellit, puskurit, maalaus, ruostevauriot, verhoilu, penkit jne.
tonkor
Viestit: 3
Liittynyt: 16 Elo 2008 19:40

oven kahva tunnoton???

Viesti Kirjoittaja tonkor »

eli kyseessä -03 farkku mondeo. Kuskin puolen ovenkahva ei aukaise ovea, sisä puolelta ovi aukeaa kahvasta. Kahva on tuntunut jo jonkin aikaa suht oudolta ja nyt lopullisesti laukes. Onko kukaan törmännyt vastaavaan. Onko helppo itse korjailla vai kannattaako mennä suoraan Fordille ja maksaa jälleen itsensä kipeäksi?

kiitos kova, jos joku vaivautuu vastaamaan tähän!
teris
Viestit: 68
Liittynyt: 26 Maalis 2006 18:10
Paikkakunta: vantaa

Re: oven kahva tunnoton???

Viesti Kirjoittaja teris »

se voi olla että on irronnut tanko sieltä kahvasta, kannattaa ottaa ovipahvi pois ja katsoa ensin ennen kuin foordille suunnittelee menoa.. 98 mondeossa oli jäykkä kahva aluks,ja olis sellaset muovit katkennut jos en ois rasvannut kahvaa kokonaan.
tonkor
Viestit: 3
Liittynyt: 16 Elo 2008 19:40

Re: oven kahva tunnoton???

Viesti Kirjoittaja tonkor »

tämä on kyllä aika outoa. Nyt se toimii satunnaisesti. Eli epäilen että on irti mistään? tai mistäs sen tietää. Kun käsin laitoin sen siitä lukkomekanismista kiinni niin se kyllä laukeaa kun kahvasta nykäisee mutta nyt tuntuu siltä että se ei vain jaksa avata itse ovea. Mikä on siinä vasta kappaleen alla tuo musta kuminen osa, onko se valojen katkaisija vai onko jokin mekanismi mikä tönäisee oven auki???
Ford1973
Viestit: 3
Liittynyt: 30 Tammi 2008 20:16
Paikkakunta: Iisalmi

Re: oven kahva tunnoton???

Viesti Kirjoittaja Ford1973 »

Hei! onko kenelläkään tullut vastaan tilannetta et mondeon ulkopuolen ovenkahva jumii aukiasentoon? mondeo on -94:n! muut oven kahvat palauttaa kahvan perusasentoon mutta tämä yksi takaoven kahva jää auki asentoon! en usko että jäässä on kun plussa kelissä samanlainen kahva on muutenkin jäykkä! onko ideoita?
GeeTee-
Viestit: 1412
Liittynyt: 03 Kesä 2006 02:41

Re: oven kahva tunnoton???

Viesti Kirjoittaja GeeTee- »

Itellä autto jumivaan takaovenkahvaan voitelu, sinne kahvan taakse niistä reijistä jotka näkyvät kahvan takana kun kahva on auki. Muistaakseni yläviistoon kun sain sitä laitettua niin lähti toimimaan, ja sitä pitää sitten nitkutella edestakas jonku aikaa. Nuin ne oli merkkihuollossa tehny velipojan autoonkin..
Deippa
Viestit: 495
Liittynyt: 02 Touko 2012 11:52
Paikkakunta: P-Pmaa

Re: oven kahva tunnoton???

Viesti Kirjoittaja Deippa »

tonkor kirjoitti:tämä on kyllä aika outoa. Nyt se toimii satunnaisesti. Eli epäilen että on irti mistään? tai mistäs sen tietää. Kun käsin laitoin sen siitä lukkomekanismista kiinni niin se kyllä laukeaa kun kahvasta nykäisee mutta nyt tuntuu siltä että se ei vain jaksa avata itse ovea. Mikä on siinä vasta kappaleen alla tuo musta kuminen osa, onko se valojen katkaisija vai onko jokin mekanismi mikä tönäisee oven auki???
Tällästa vikaa -07 apukuskin oven kahvassa kans ettei aina aukea. Vetää niinku tyhjää. Mitä tuolta pitäs rasvata, kun jokuhan siellä jättää liikkumatta?
S-MAX -10 TDCI 140hv
Deippa
Viestit: 495
Liittynyt: 02 Touko 2012 11:52
Paikkakunta: P-Pmaa

Re: oven kahva tunnoton???

Viesti Kirjoittaja Deippa »

Deippa kirjoitti: Tällästa vikaa -07 apukuskin oven kahvassa kans ettei aina aukea. Vetää niinku tyhjää. Mitä tuolta pitäs rasvata, kun jokuhan siellä jättää liikkumatta?
Tarkemmin kun tutkin asiaa crc purkin kans niin tuli havaittua että kun kahvaa vedättää ulosvetäessä myös ylöspäin - ovi aukeaa, mutta jos painaakin alaspäin, niin ovi ei aukia vaan vetää tyhjää. Kai siellä on sitten jotain kulunu tai ei liiku riittävän pitkälle, jolloin kahva ei aina tartu siihen kiinni.

Eikä sinne ilman verhoilun purkamisia pääse näkemään tai rasvaamaankaan muutaku siittä "tapista" joka tulee ovesta ulos kahvassa.
S-MAX -10 TDCI 140hv
Vastaa Viestiin