Tehoboksi Mondeo TDdi 01

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
TDdi mondeo
Viestit: 18
Liittynyt: 23 Huhti 2008 17:27
Paikkakunta: Pori

Tehoboksi Mondeo TDdi 01

Viesti Kirjoittaja TDdi mondeo »

Laitoin tehoboksin mondeoon kesän puol välissä ja on toiminut erittäin hienosti :lol:
Vääntö on ihan uskomaton ja kulutus on tippunu n.0,8l/100km ja kiihtyvyys kasvanu reippaasti :)
Ei tarvi miettii et mikä vaihde on pesäs ku lähtee ohi...
TL Finn-automobile vantaalla myy 7portaista säädettävää ja hinta on 350€
kivimies

Re: Tehoboksi Mondeo TDdi 01

Viesti Kirjoittaja kivimies »

Oliko minkalainen asentaa, oletko säädellyt boxia?
TDdi mondeo
Viestit: 18
Liittynyt: 23 Huhti 2008 17:27
Paikkakunta: Pori

Re: Tehoboksi Mondeo TDdi 01

Viesti Kirjoittaja TDdi mondeo »

Sieltä sai asennus ohjeet.. ei se ollut kovin vaikee..
imu sarjan joutu ottaa pois et saa laitettuu dieselpumpulle menevät
piuhat..mut tosi helppo homma..

koitin kaikkii säätöi...
Pienimmällä tuntu ainoastaan ihan alaväännön lisäystä ja keskellä vähän joka kohdassa oli potkua lisää ja tehokkaimmalla voi sanoo et oli jo aika raju ero joka vääntö alueeella... :D
stroba
Viestit: 27
Liittynyt: 21 Elo 2008 10:35

Re: Tehoboksi Mondeo TDdi 01

Viesti Kirjoittaja stroba »

Kiitos vinkistä!

Ostin noin 2 viikoa sitten 2.2 TDCI Mondeolleni TL Finn-automobilestä "ASA ECO CR" nimistä tehoboksia. Hinta 199 euroa.
Ainakin toistaiseksi olen ollut tosi tyytyväinen. Sainoisin että tehoa ja vääntöä on tullut vähintään luvatun verran lisää. Polttoainesäästö toki vaikuttaa tapauksessani olevan lähes olematon. Enintään 0.2-0.3l/100km uskoisin vaikka sitä luvattiin 0,5-0,8l satasella. Tälle voi löytyä syytkin.
Ajan pääosin pitkiä matkoja eikä kulutus ollut kummoinen ennen boksin asentamistakaan. Lisäksi sää on muuttunut viileämmäksi ja onhan kaasujalka ajoittain ollut aika raskas ensi-innostuksen aikana. :)
Eiköhän ensi kesän jälkeen pysty paremmin sanomaan säästyykö polttoainetta.

Toivottavasti boksi tulee toimimaan luotettavasti. Ensivaikutelman perusteella suosittelen boksia muillekin common-rail diesel omistajille!
-PSi-
Viestit: 10
Liittynyt: 15 Loka 2008 21:24

Re: Tehoboksi Mondeo TDdi 01

Viesti Kirjoittaja -PSi- »

Bokseja olette kokeilleet ja kommentteja on. Onko kukaan kuitenkaan käyttänyt kärryään dynossa?
Käppyröiden näkeminen kiinnostaisi enemmän ja kertoisi totuuden.
mkahelin
Viestit: 29
Liittynyt: 18 Maalis 2008 08:18

Re: Tehoboksi Mondeo TDdi 01

Viesti Kirjoittaja mkahelin »

Onkos kukaan katsonut mitä tuo ASA Eco on oikeasti syönyt. Ulkomaisilta foorumeiltä on löytynyt kommentteja siihen suuntaan että olis aika simppeli laite. Mahtaako olla perinteinen yhdyspaineputken paineanturin signaalia tai polttoaineen lämpötila-anturin signaalia vääristävä laite. Molemmillahan saa toki lisää syöttöä aikaan, mutta lopputulos on kaukana siitä mitä koko moottirnohjauksen uudelleenkartoituksella saa tehtyä.
stroba
Viestit: 27
Liittynyt: 21 Elo 2008 10:35

Re: Tehoboksi Mondeo TDdi 01

Viesti Kirjoittaja stroba »

-PSi- , en ole käyttänyt autoni dynossa. Henkilökohtaisesti en niinkään välitä onko autossa 179,8 vai 183,4 hevosvoimaa. Kokemukseni perusteella tuntuvaa teho- ja vääntölisäystä on, ja se riittää minulle. Ja lieneehän dynoissakin melkoiset virhemarginaalit. Eräässä keskustelupalstassa joku väitti että oli käynyt mittaamassa autonsa tehoja kahdessa eri paikkaa ja tuloksissa oli noin 10% heitto..?!

mkahelin, Tuo Asa Eco boksi sisältö näytti kyllä melko yksinkertaiselta enkä yhtään epäile ettei koko moottorinohjauksen uudelleenkartoituksella saisi parempaa tulosta aikaseksi. Mutta mitä sitten semmoisesta joudut maksamaan?
Tämä boksi on ainakin halvin ja yksinkertaisin tapa saada "merkittävää" teholisäystä aikaan (ilman kulutuksen lisäystä) turbodieseleihin mihin olen törmännyt.
Mutta jos joku tuntee parempia vaihtoehtoja niin kertokaa ihmeessa niistä. :)
Jude
Viestit: 25
Liittynyt: 31 Touko 2007 22:00

Re: Tehoboksi Mondeo TDdi 01

Viesti Kirjoittaja Jude »

Itselläkin on tuollainen ASA:n commonrail boksi. ollut käytössä jotain puolivuotta ja ollut ihan älyttömän hyvä hintaan nähden. Mondeon alavääntöä on tullut ihan sikana lisää, eli ei stumppaa valoihin :D sekä kolmosella voi kääntyä risteyksestä kierroksien ollessa noin 1000 ja siitä lähtee vedättää.
Tosin olen kohta vaihtamassa mondeoa pois, jos jotain kiinnostaa kyseinen boksi nii voisin jollain 150eurolla luopua siitä. sähköpostilla voi kysellä siitä j_luostarinen@rocketmail.com
mkahelin
Viestit: 29
Liittynyt: 18 Maalis 2008 08:18

Re: Tehoboksi Mondeo TDdi 01

Viesti Kirjoittaja mkahelin »

Itseä lähinnä mietityttää näiden paineantriviritysten vaikutus korkeapainepumpun kestoikään. Tottahan se virihomma koko myllyn kestoonkin vaikuttaa, mutta niitä lisähepoja ei teitenkään aina tarvitse käyttää. Tällainen paineanturiviritys vaan pistää sen pumpun jatkuvasti normaalia tiukemmalle. Halpojahan nuo on, mutta toimintaperiaatteen mukaan ei niiden pitäisi edes tuota vajaata 200 € maksaa. Koko moottorinohjauksen uudellenkartoituksesta joutuu toki pulittamaan helposti 3 kertaa enemmän.
-PSi-
Viestit: 10
Liittynyt: 15 Loka 2008 21:24

Re: Tehoboksi Mondeo TDdi 01

Viesti Kirjoittaja -PSi- »

mkahelin kirjoitti:Itseä lähinnä mietityttää näiden paineantriviritysten vaikutus korkeapainepumpun kestoikään. Tottahan se virihomma koko myllyn kestoonkin vaikuttaa, mutta niitä lisähepoja ei teitenkään aina tarvitse käyttää. Tällainen paineanturiviritys vaan pistää sen pumpun jatkuvasti normaalia tiukemmalle. Halpojahan nuo on, mutta toimintaperiaatteen mukaan ei niiden pitäisi edes tuota vajaata 200 € maksaa. Koko moottorinohjauksen uudellenkartoituksesta joutuu toki pulittamaan helposti 3 kertaa enemmän.
Tämä ollut itselläkin tiedossa ja juurikin tästä syystä kiinnostaisi tietää mikä on noiden mokkuloiden hinta/laatusuhde huomioon ottaen sen että uusi pumppu ei ole halpa ollenkaan jos sen rikkoo. Sitä päivää odotellessa että tällekin foorumille tarinaa pumpunvaihdosta ilmestyy, muista automerkeistä niitä jo on. Ainakaan en tällaista käytettyä autoa ostaisi jos omistaja mainostaisi käyttäneensä jonkinlaista tehoboksia.
mkahelin
Viestit: 29
Liittynyt: 18 Maalis 2008 08:18

Re: Tehoboksi Mondeo TDdi 01

Viesti Kirjoittaja mkahelin »

Niin ainakin noiden vanhempien dieseleiden osalta olen lueskellut ympäri nettiä erliaisia keskusteluja käyntiongelmista nymisestä yms, jossa syypäänä on olleet suuttimet, pumppu tai muu henkimaailman juttu. Noihin ei nämä viritykset ainakaan tuo yhtään helpostusta. Näiden uudempien 2 litraisten ja 2,2 litraisten PSA yhteistyökoneiden osalta ei noita juttuja ole vielä kuulunut. Se oli syynä siihen että yleensä yuskalsin tommosella koneella varustettuun hoppaan käteni iskeä. Tuon S-MAX:n myynyt kaveri kertoili samaa tarinaa vanhemmista dieseleistä ja kehuikin tätä yllättävän vähämurheiseksi.
Avatar
Januzki
Viestit: 50
Liittynyt: 15 Kesä 2006 22:03
Paikkakunta: Kajaani

Re: Tehoboksi Mondeo TDdi 01

Viesti Kirjoittaja Januzki »

Nostellaas vähän.

Kattelin tähän omaan 130hv tdci Mondeoon tehoboksia. Eikö tuo oo ihan yksinkertainen rakenteeltaan? Tuonhan pystyy tekee itsekkin, signaalipiuhaan vaan säätövastus väliin ja maihin? Mutta, onko kenelläkään tietoo, minkä kokonen vastus tuohon pitäisi laittaa että toimisi oikein?
Vastaa Viestiin