Ohjaustehostimen korjaus, focus

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
JVford

Ohjaustehostimen korjaus, focus

Viesti Kirjoittaja JVford »

Hei

Elikkä kaipaisin tietoa että voiko focuksen ohjaustehostimeen vaihtaa itse stefan.
Eli saako juuri sopivan stefan kaupasta vai onko jotain ainut laatuista tavaraa, erikoiskokoa ??

Kiitos
msanta
Viestit: 160
Liittynyt: 01 Touko 2006 20:58

Re: Ohjaustehostimen korjaus, focus

Viesti Kirjoittaja msanta »

Ohjaustehostimen pumppuja on Focuksissa käytössä useita eri mallisia ja materiaalikin voi olla valurautaa tai alumiinia. Ohjaustehostimen paikkakin vaihtelee eri malleissa. Ilmastointi tai ei sekin vaikuttaa. Kokemusta löytyy Focus dieselistä (vm. 2000) jossa tehostimen pumppu on valurautainen ja sijaitsee moottorin takana.

Pumpun irroittaminen onnistunee omatoimisestikin, jollei putkien irroittamisessa mallista riippuen tarvita jotain erikoistyökalua. Stefan vaihdossa pitäisi saada tehostimen hihnapyörä irti. Se vaatii oman työkalunsa, hihnapyörä kun on tehty pellistä eikä kestä minkäänlaista vääntämistä esim. ruuvitaltalla. Stefankin saa varmaan hankittua merkkiliikkeestä, jos ottaa vanhan malliksi mukaan.

Pumpun asennuksessa takaisin paikoilleen saatetaan tarvita uusia o-renkaita putkiliitoksissa ja sitten tarvitaan tehostimen ilmaus, joka oikein tehtynä onkin oma juttunsa. Korjaamoilla on tätä varten olemassa omat erikoislaitteensa.

Helpointa olisi hankkkia autopurkaamosta ehjä pumppu ja vaihtaa se vuotavan paikalle. Vaikeutena on löytyy automalliin sopiva ohjaustehostimen pumppu, joka olisi kunnossa.

Merkkiliike vaihtoi ohjaustehostimen stefan omaan autooni 150 euron hintaan ja työlle sai vuoden takuun. Nyt autolla on ajettu melkein vuosi ja 20 tkm ja ohjaustehostin toimii ok.
-Matti-
Focus 1,8 TCI 2001 GHIA farkku, 334 tkm.
Vastaa Viestiin