Mondeon käsijarru jumittaa. Vm-01-->

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
vortson
Viestit: 13
Liittynyt: 23 Heinä 2007 20:40

Mondeon käsijarru jumittaa. Vm-01-->

Viesti Kirjoittaja vortson »

Taitaa olla ihan tyyppivika tämäkin että käsijarru jää makaan päälle. Vaijerit ainakin alkaa jossain vaiheessa jumittaan, mutta nyt on noin vuoden vanha vaijeri ja silti jää päälle.. Saakohan sen mekanismin helposti purettua vai onko muuta konstia kellään tiedossa??
Avatar
Paappari
Viestit: 83
Liittynyt: 02 Maalis 2007 20:59
Paikkakunta: Tampere

Re: Mondeon käsijarru jumittaa. Vm-01-->

Viesti Kirjoittaja Paappari »

vortson kirjoitti:Taitaa olla ihan tyyppivika tämäkin että käsijarru jää makaan päälle. Vaijerit ainakin alkaa jossain vaiheessa jumittaan, mutta nyt on noin vuoden vanha vaijeri ja silti jää päälle.. Saakohan sen mekanismin helposti purettua vai onko muuta konstia kellään tiedossa??
Kannattaa vähän herkistellä niitä takajarruja, vähän vaikka napauttaa vasaralla ja suihkauttaa jotain vaseliinia jarrusatuloihin, siis niihin käsijarrun vipuihin. Ittelläni oli vähän samaa vikaa mutta vaijereiden vaihdolla ja tämmösellä pikku herkistelyllä sain annettua sen verran tekohengitystä, että ei vielä oo tarvinnu ruveta satuloita vaihtaan.
Puhdas auto, parempi mieli
Mondeo ST220
Mondeo Titanium V6 STW
PeeTee
Viestit: 61
Liittynyt: 19 Elo 2005 22:18
Paikkakunta: Keski-Suomi

Viesti Kirjoittaja PeeTee »

Satula(t) mitä ilmeisimmin jumittelevat käsijarruvivustaan. Kannattaa suosiolla vaan avata satulat, ja vaihtaa samalla vaikka tiivisteet niihin. Ulkopuolelta ei pääse käsiksi vian aiheuttajaan. Hyvä kuvasarja takasatuloista löytyy http://www.kolumbus.fi/entice/autot/mon ... /jarru.htm . Kuvat 7-10 näyttävät vikapaikan. Varaa hyvä 14mm:n 6-kanttihylsy työhön, sillä saa sen 5-kantapultin auki.
vortson
Viestit: 13
Liittynyt: 23 Heinä 2007 20:40

Viesti Kirjoittaja vortson »

Kiitosta vaan. Oli selkeet ohjeet. Täytyy alkaa repimään.
Vastaa Viestiin