Ford Kuga Vignale HEV AWD 2021

Oman auton esittelyä. Ei projektiosiio, vaan kokemuksia uusista hankinnoista tai vanhemmastakin omasta Fordista. Otsikkoon auton malli/vuosimalli ja muita vastaavia yksilöiviä tietoja, joilla tunnistaa millasesta tapauksesta on kyse.
BlackJack
Viestit: 16
Liittynyt: 13 Maalis 2006 14:14
Paikkakunta: KEMI

Ford Kuga Vignale HEV AWD 2021

Viesti Kirjoittaja BlackJack »

Palasin helmikuussa Fordistiksi pitkähkön tauon jälkeen. Tuli tilattua syyskuun lopulla Kuga HEV Vignale jonka sain helmikuussa käyttööni. Tässä vähän kokemuksia omastani:

- Auton kulutus talvella oli melko suurta (johtuen varmaankin pakkasista sekä siitä että vedin paljon kuomullista peräkärryä jossa kyytissä moottorikelkka). Tämä yhdistettynä pienehköön tankkiin johti aika lyhyeen Rangeen (reilusti alle 500km). Kulutus oli paikoin yli 10l/100km
- Autosta kuului vaihteistosta räminää varsinkin tyhjäkäynnillä ja kylmänä (pitkien selvittelyjen jälkeen vaihdelaatikko ilmeisesti vaihdetaan uuteen). Ei ole vielä tullut huoltokutsua joten aika pitkä aika menee näissä.
- Penkit ovat kyllä vaatimattomat jos vertaa muihin samanhintaisiin autoihin. (Edellinen auto oli Superb Style). Myös sisustus hieman tylsä jos vertaa esim. Superbiin. Sinänsä kyllä näissä istuu ihan hyvin joten ensivaikutelma oli huonompi kuin mitä todellisuus
- Pienehkö verrattuna Superbiin
- Avaimettomat ovet eivät aina avaudu. Ilmeisesti reagoi herkästi kännykkään(ei saa olla liian lähellä).
- B&O merkit puuttuvat ritilöistä. Pikkujuttu mutta ihmetyttää että joissain on ja minulla ei
- Täyskaasu kiihdytyksessä vaihteisto tuntuu luistavan eikä oikein kiihdy mihinkään. Auttaa kun ei paina kaasua ihan pohjaan asti.
- Penkin ja peilien muistitoimintoa ei pysty kytkemään avaimiin. Skodassa toimi suht. hyvin se että molemmilla kuljettajilla oli omat avaimet niin kaikki säädöt toimivat automaattisesti kun oven avasi ( Penkki, sivupeilit, radiokanava, lämpötilapyynnit, led valaistuksen väri jne.)
+ Neliveto tuntuu toimivan hyvin ja nopeasti
+ Auto on suhteellisen hiljainen
+ B&O kuulostaa ihan hyvältä (yhtä hyvät kuin Skodan Cantonit)
+ Hyvännäköinen
+ Kulutus nyt kesäkelillä ilman kärryä on laskenut 6l/100km tuntumaan joka ei mielestäni ole kohtuuton
+ Ford appi toiminut moitteettomasti koko ajan. Skoda appi ei oikein toiminut ja usein jäi Webasto käynnistämättä
+ Pienehkö kääntöympyrä joten ihan näppärä kaupungissa
+ Vignale sisusta ihan ok näköinen
+ Moottori ja vaihteisto toimii hyvin perusajossa ja moottori on hiljainen joten ei juuri edes huomaa kummalla mennään