KA: ohjaus jäykkä

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
weeman
Viestit: 6
Liittynyt: 31 Touko 2007 17:42
Paikkakunta: jyväskylä

KA: ohjaus jäykkä

Viesti Kirjoittaja weeman »

eli 2001 Ka ssa ajettu 63000 ohjaus muuttui jäykäksi ja ratti ei palaudu.

vika on ehkä siinä alemmassa ristinivelessä ohjausakselissa, mutta voiko tuo olla niin susi että nyt jo menee rikki. onko muilta mennyt? autossa tehostin.
IC
Viestit: 161
Liittynyt: 08 Maalis 2005 10:03
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Viesti Kirjoittaja IC »

Taitaapi olla tyyppivika. Faija vaihtoi äidin KA:n tossa joku aika sitten uudempaan ja siihen oli vaihdettu koko ohjausvaihde, kilsoja ei ole paljoa tuota enempää. Pesetaa oli mennyt rajusti edelliseltä omistajalta, muttei se ollut vieläkään kunnossa ja joku nivel sinne vielä meni myyjän piikkiin. Ainakin Kauhajoen Fordilla tiesivät heti mistä on kysymys, joten merkkiliike lienee oikea paikka diagnoosin tekoon. Ja ymmärsin nimenomaan näin, että ne muut temput olivat tarpeettomia, mutta ongelman varsinainen ydin, eli se alin nivel, oli jäänyt vaihtamatta !!! No, naisomistajaa oli ainakin laskutettu kunnolla, parin tontun edestä oli kuitteja...
hartza
Viestit: 278
Liittynyt: 04 Helmi 2005 19:53

Viesti Kirjoittaja hartza »

Sama vika on vanhemmassa Fiestassa, vaihdoin kanssa samaisen nivelen kun oli klappia jonnin verran... Uusi tarvikepaketissa oleva originaaliosa oli evoluutioversio, siinä oli suojakumi lisätty nivelen ympärille.
Tuo KAssa käytetty tehostettu hammastanko on kanssa heikkoa tekoa, niitä menee. Vuotaa tai on väljää, kilometreistä riippumatta.
  • Chevrolet K1500 pick-up
    Toyota Corolla E12 1.4 D4D
weeman
Viestit: 6
Liittynyt: 31 Touko 2007 17:42
Paikkakunta: jyväskylä

Viesti Kirjoittaja weeman »

tehostetussa mallissa ei vaan voi vaihtaa pelkkää niveltä vaan se on yhtä pakettia ratista asti. siksi niin kallis 250€ otin yhteyttä maahantuontiin saa nähä mitä vastaavat.
weeman
Viestit: 6
Liittynyt: 31 Touko 2007 17:42
Paikkakunta: jyväskylä

Viesti Kirjoittaja weeman »

¨voisiko jäykkä ohjaus johtua rikkoontuneesta iskarin yläpään laakerista?
renkaita kun vaihdoin niin huomasin että klappia on noin sentin verran. takana sama homma ja siksi varmaan kolisee koko auto.
Vastaa Viestiin