Focus 01 ja mittaristo/radio-sulakkeen palaminen

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
Hermanni
Viestit: 13
Liittynyt: 04 Marras 2005 02:18
Paikkakunta: Helsinki

Focus 01 ja mittaristo/radio-sulakkeen palaminen

Viesti Kirjoittaja Hermanni »

Moi,

Omituinen ongelma iski eilen. Ajoin töyssyyn, jossa auto tärähti jonkin verran. Samalla radio lakkasi toimimasta. Syyksi paljastui sulake nro 50, jonka takana on mittaristo ja radio. Vaihdoin sulakkeen ja kaikki alkoi toimia taas, kunnes tänään kun ajoin Kehä kakkosta töihin, kuului "räps" ja sama sulake meni uudestaan (toimi siis noin 20 min). Tällä kertaa ei auto joutunut tärähdyksen kohteeksi. Voisikohan vika olla radiossa? Soittimen oma sulake on ehjä, samoin radion oma sulake varokerasiassa. Se jostain syystä siis polttaa tuon 7,5 ampeerin sulakkeen jonka takana on radion "muistivirta". Muita ongelmia sulakkeen palaminen ei aiheuta kun tuon radion toimimattomuuden. Kun sulake on rikki ja auton laittaa käyntiin, niin mittaristo (kierrosluku, koneen lämmöt ja bensatankki) "herää" 15 sekunnin viiveellä. Radio ei ole orkkis, vaan se on vaihdettu. Asennuksessa on käytetty sovitin-liittimiä, joten "virityksiä" ei ole liittimissä.

Auto siis Focus 1.8 Trend 2001 hatchback. Muuten auto on toiminut ihan hyvin ja vastaavaa vikaa ei ole aikaisemmin esiintynyt. Mankkakin on ollut jo viime kesästä.

Mikä neuvoksi? Onko idoita, miten saan testattua onko vika radiossa vai autossa? Viikonloppuna pitäisi lähteä hiihtolomareissuun ja matkalla olis kiva kuunnella musiikkia.
Reepo
Viestit: 16
Liittynyt: 11 Helmi 2007 11:11
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

haiskahtaa

Viesti Kirjoittaja Reepo »

että joku liitin olisi tärinästä ajan myötä löystynyt..katsoisin kyllä sen mankan taakse liittimet jos vaikka joku osuu maihin ettei pala koko vehje
Jos ei se soi...Niin se on rikki...
Hermanni
Viestit: 13
Liittynyt: 04 Marras 2005 02:18
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Hermanni »

Vika löytyi. Tärähdyksessä sisältä irtosi joku pieni osa joka seilaa mankan sisällä. Itse mankka löi maihin, kun oli kojelaudassa kiinni. Mankka korjaamolle ja vanha mankka tilalle. En vaan aluksi tajunnut testata sitä kojelaudassa kiinni. Pyörittelin pitkään sitä käsissäni ja heiluttelin ja ravistelin sitä edes takas, mutta sulake ei vaan paukkunut. Kojelaudassa mankka sitten lyö "asennuskehikon" kautta maihin ja sulake paukkuu.
Vastaa Viestiin