Focus ja kolina

Renkaat, vanteet, jouset, iskarit, jarrut, madallus, jne.
makeboy
Viestit: 58
Liittynyt: 02 Huhti 2005 15:35
Paikkakunta: Haukipudas

Viesti Kirjoittaja makeboy »

Ei löytynyt escortista väljää vetareista eikä raidetangosta. Alatukivarren kumit ovat siinä ja rajoilla ja toisessa koiranluussa
alkavaa väljyyttä. En tiedä sitten voiko ajoittainen metallinen pauke kuulua tuosta.
Huoltomies kävi vetäisemässä koeajolenkin, mutta juuri silloin ei tietenkään kuulunut sitä kolinaa.
Soso
Viestit: 16
Liittynyt: 04 Helmi 2005 14:57

Viesti Kirjoittaja Soso »

Kolina tulee suurimmalla todennäköisyydellä koiranluusta ja/tai alapallonivelestä. Katso, että ei ole väljyyttä tuossa alapallonivelessä!
Hermanni
Viestit: 13
Liittynyt: 04 Marras 2005 02:18
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Hermanni »

Moi,

Itse olen omistanut fiikukseni 6 kk. On vuosimallia -01 ja kilsoja mittarissa 92 000. Auto on pari kuukautta sitten käynyt katsastuksessa ja sieltä tuli puhtaat paperit. Ainoastaan ruosteen suojausta suositteli katsastustäti, mitään muuta moittimista ei ollut. Pian katsatuksen jälkeen on alkanut Focus kolisemaan, mutta poiketen keskustelun hengestä, meikäläisen fiikus kolisee takaa. Epäilisin, että kolina tulee takapyörien suunnalta. Eirttäin vaikea paikallistaa kun on itse puikoissa. Esiintyy mitä ihmeellisimmissä tilanteissa. Ei välttämättä silloin, kun ajan 20-30 km/h hidasteeseen. Vaan esim. silloin, kun ajan 5 km/h korotetun kaivonkannen yli yms. Kolinaa esiintyy erityisesti silloin, kuin kääntyy oikealle/vasemmalle ja ajaa samalla esim. kanttarilta alas tai jonkun pienen korokkeen yli. Ja kolinaa on siis ollut molemmilla puolilla, sekä oikealla että vasemmalla. Mutta siis pelkästään takana.

Mikä neuvoksi? Pitäiskö varata huolto? 80 000 km huolto tehty kaupantekohetkellä 6 kk sitten myyjäliikkeen toimesta, joka on valtuutettu ford-kauppias. Luulisi, että jouset ja iskarit olis silloin ollut syynissä. Katsastustätikään ei nivelistä, jousista tai iskareista löytänyt moittimista.
kairaaja
Viestit: 60
Liittynyt: 30 Syys 2005 07:05

Viesti Kirjoittaja kairaaja »

lapazu kirjoitti: Vaihda nyt ne vakaajatangon ja korin väliset kumit niin hiljenee....
Luulen, että tämä ohje on lähimpänä totuutta.

Koiranluusta ei ainakaan kuullu tollasta yksittäistä klonksahdusta vaan pientä naputusta hiljaisella vauhdilla suoraan ajettaessa epätasaisella alustalla. Näin ainakin Mondeossa, johon toissapäivänä vaihdoin koiranluun eteen.

Vaihdoin vain toisen puolen. Jouku sanoi et pitäs vaihtaa molemmat :? mikä on syy? Esim. iskarit ja jouset ymmärrän että pitää vaihtaa molemmin puolin, mutta miksi koiranluu? Eihän se väljyys siinä muutenkaan vaikuta mihinkään, kolisee vaan...
Fiesta 1.3 -93
Majuriha
Viestit: 15
Liittynyt: 30 Touko 2005 10:14

Viesti Kirjoittaja Majuriha »

Itselläni oli Focuksessa kolinaa edessä juuri hiljaa ajettaessa. Molemmat koiranluut finaalissa. Vaihdoin ne ja kolina loppui. Ostin luut ad-varaosalta ja niissä oli muuten isompi kiinnityspultti kuin vanhassa??? Joutui isontaa kiinnitysreikää.
hate

Viesti Kirjoittaja hate »

Mulla on yllättäen samaa vikaa -01 farkku Focuksessa.
Koiranluut on ihan vasta vaihdettu, ja katsastettu pari viikkoa sitten.
Luut vaihdoin molemmille puolille. Ostin tarvikeliikkeestä vähän paremmat (ainakin niin se myyjä väitti) luut. Ne olikin paksummat kuin alkuperäiset.

Omassani ei kolinat kyllä hävinneet mihinkään, mikä oli suuri pettymys.
Nyt tuntuu että kolke on vaan koventunut. Se kuuluu nimenomaan vain hiljaa ajettaessa ja liikkeelle lähtiessä. Katsastusmieheltä kysyin oikein erikseen oliko missään väljää koska se kolisee. Ei se löytänyt, joten oletan että pallonivelet on ok.

Onkos tuo vakaajatangon ja korin välinen kumi tämä Motonetin luettelossa?
Focus Etuvakaajan runkokumi. . . . . . . . . . . . . . . . 18-2393 11.50€

Onko se hankala vaihtaa itse?
Kohta kyrvähtää hermot jos tuosta kolkutuksesta ei pääse eroon.
En kehtaa mennä oikein autoa vaihtamaankaan tuon kolinan kanssa. Parempi laittaa se ensin kuntoon niin ei tule huijauksen makua.
Täytyy katsoa jos viikonlopun aikana saisi tutkittua mikä siellä kolahtelee. Täytyy tsekata samalla se poljinasetelma.
parravaha

Viesti Kirjoittaja parravaha »

Tuttu juttu tuo kolahtelu, toisinaan pienissä nopeuksissa ,joskus käännettäessä, harvoin töyssyn ylityksessä, ja toisinaan taas kytkinpoljinta painettaessa, yleensä aina kun lähti liikkeelle. Auto siis -99 mallin Focus TCi ja on ollut mulla uudesta alkaen ja ko. ominaisuus on siinä siitä lähtien häirinnyt, aikoinaan takuuna vaihtelivat niveliä ja koiranluita, ei auttanut. Viime syksynä sitä oikein urakalla selvittelin ja puolivahingosssa onnistuin sen poistaan, eikä ole enää kuulunut! Siis uskokaa tai älkää, mutta se ääni tulee kuljettajan puolelta rintapeltiin kiinnitetyn sulakekotelon liikkeistä, eli äänen saa pois tunkemalla esim. solukumia sulakekotelon ja pellin väliin :shock: :shock: , kokeilkaa ja hämmästykää!!!
gofesnadra

Re: Focus ja kolina

Viesti Kirjoittaja gofesnadra »

Onko Focuksen omistajat keksineet mitään uutta läpimurtoa liittyen tähän etupään kolinaan?

Itsellä -01 STW Focus ja juurikin etupää kolisee, mielestäni kuskin puoli. Auto kolisee oikeastaan vain alle 30km/h vauhdissa ja etenkin kääntäessä rattia hitaassa vauhdissa ja liikkeelle lähtiessä. Täysin samat oireet oikeastaan kuin yllä olevalla postaajalla.

Outoa on myös se, että mielestäni pieni kolina kuuluu välillä kun painaa kytkimen pohjaan vaikka auto ei olisi vielä edes käynnissä, tämä on kuitenkin erittäin satunnaista ja en ole täysin varma onko se sitten tätä samaa kolinaa. Tämän kolinan myös "tuntee" kytkinjalassa.

Koiranluut on vaihdettu molemmille puolille, tämä ei auttanut. Raidetangonpäätä täällä myös epäilty, mutta ainakin katsastuksesta auto meni pari kuukautta sitten heittämällä läpi. Lisäksi koitin yllä olevan viestin kikkaa sulakekotelon kolisemisesta rintapeltiin, laitoin solumuovia sinnekin, mutta se ei tässä tapauksessa kolissut.

Täytyy koittaa vielä näitä muita mitä täällä on ehdotettu, mutta kertokaa Focuksen omistajat millä olette kenties kolinan saaneet poistettua!
S-P-H
Viestit: 613
Liittynyt: 23 Elo 2008 20:58

Re: Focus ja kolina

Viesti Kirjoittaja S-P-H »

Mulla alko nyt keväällä kuvaillunlainen kolina & narina kuskinpuolelta edestä.
Parkkiksella käänsin renkaan ääriasentoon ja kävin rynkyttää vakaajatankoa ja sain
sen äänen toistumaan.

Vaihdoin siispä TRW:n kallistuksenvakaajan pystytangot ja ongelma poistui. En ole taitava
autojen kanssa ja tuo oli helppo homma mun tasoiselle rassaajalle. Pultit oli niin
umpiruostunu, että piti rälläkällä vetää pultit poikki. Vanhojen tikkujen nivelet ei ollu
koteloitu vaan oli semmone ihme muovinen takapuoli. TRW:n tikku oli ainakin
vakuuttavamman näkönen ja täysin suojattu.
Fiesta ST-Line 155hp MHEV 2022
ex Fiesta ST-Line 140hp 2018
ex Focus Titanium Duratec 1.8 2009
ex Focus 1.8 2000
bjotor

Re: Focus ja kolina

Viesti Kirjoittaja bjotor »

mulla focuksessa täysin samat oireet kuin käyttäjällä "gofesnadra". olen vaihtanut vetoakselit molemmille puolille ja koiranluut myös vaihdettu ja sama kolina jatkuu. käytin merkkihuollossa ja sanoivat ,että tarvike koiranluut liian jäykät ei kuulemma muuta syytä löytänyt. en kyllä oikein vakuuttunut tästä tiedosta , koska vaihdettuani nämä tarvike koiranluut ei kolina muuttunut mitenkään. olisiko kellään mitään uutta tietoa mikä voisi kolista.? alkaa tulla aika kalliiksi tämä jatkuva osien vaihtelu. niin ja auto on ford focus
vm. 2001 1,6 farkku

vielä lisäys ,että auto meni katsastuksesta läpi moitteetta ja kolinan huomasin muutama päivä katsastuksen jälkeen.
Vastaa Viestiin