Mondeo mk4 1,8tdci 2009 ajottaiset käynnistysongelmat

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
Muskelimondeo
Viestit: 3
Liittynyt: 13 Maalis 2024 07:06

Mondeo mk4 1,8tdci 2009 ajottaiset käynnistysongelmat

Viesti Kirjoittaja Muskelimondeo »

Tervehdykset.
Elikkä potilaana mondeo mk4 1,8tdci koneella 2009 vuosimallia.
Eli mondeossa ensimmäinen vika jota ei vielä ole tutkittu on valoissa, elikkä välillä auto vilkuttelee pitkiä valoja ja välillä ne ovat päällä kokoajan. Myös naapuri huomautellut, että välillä parkissa ollessa väläyttelee valoja päällä. Tällä hetkellä pitkien sulake otettu hanksikas lokeron alta poies ettei liikenteessä väläyttele. Tätäkään ei tapahdu aivan koko ajan esim nyt on viikon jo toimineet valot normaalisti eikä pitkät välky mittarissa ja viiksi toimii normaalisti. Vaikuttaisi omasta mielestä vilkun viiksessä olevan vikaa, mutta ei ole tutkittu.

Sitten vielä ajottaisia käynnistys ongelmia.. syksyllä vaihdettu uudet hehkutulpat sekä talven aikana öljyt sekä uusi akku ja polttoaine suodatin.
Syksyllä auto lähti kylmällä koneella käyntiin ja ajon jälkeen hetken seisomisen jälkeen ei enään. Tämä vika korjaantui p-a suodattimen vaihdolla.
Nyt on kuitenkin tullut silloin tällöin tapahtuva uusi vika jota edes huollossa eivät osanneet sanoa.. eli auto toimii normaalisti ajossa ja lähtee käymään täysin normaalisti.
Vika ei ole toistuvaa ja ei tapahdu jokaisella kerralla kun auto on seissyt hetken aikaa. Tässä esimerkki tapaus eli tulin kotiin ja olin lähdössä muutaman tunnin päästä jälleen liikenteeseen, mutta auto ei käynnisty.. eli auto starttaa ja nostaa kierokset tyhjäkäynnille, mutta sammuu samantien ja tällöin autoa ei saa käyntiin ollenkaan. Tämän takia starttailin melkein akun tyhjäksi ja akku laturiin ja seuraavana päivänä uudestaan yrittämään ja auto toimii täysin normaalisti jälleen.. joskus oireilee myös samalla tavalla, mutta auto käynnistyy muutaman starttaus yrityksen jälkeen kuitenkin. On kokeiltu painaa kaasua heti starttauksen jälkeen jolloin välillä nostaa kierroksia, mutta sammuu samantien sen jälkeen ihan kuin tukehtuisi tai menisi ajonesto päälle joka sammuttaa auton.

Mondeo käynnyt huollossa tutkittavana samalla kaverilla ketä p-a suodattimen vaihtoi ja hän ei autosta teknisesti vikaa löydä, koska ei temppuilut kyseisellä tavalla koko päivän aikana, kun auto hänellä oli tarkistuksessa.
Vikakoodeja ei jätä tai tule, mutta yhden huomion antoi, että autonkäynnissä ollessa aina silloin tällöin vakionopeuden säätimen painike ilmoittaa ettei sitä löydy, mutta tulee välittömästi sen jälkeen takaisin.

Nyt kysyisin voiko nämä ajovalojen ongelmat tai tuo vakionopeuden säätimen painikkeen ilmoitus vaikuttaa tuohon starttaukseen?
Sekä onko muilla ollut tuota valojen temppuilua ja millä semmoista lähtisi korjaamaan? Tai tämmöisiä ajottaisia käynnistys ongelmia.
Auto toimii moitteetta useamman viikon ja välillä muistuttaa tämmöisellä temppuilulla.
Kaksi kertaa nyt käynnyt niin ettei autoa ole saanut ollenkaan käyntiin useista starttaus yrityksistä huolimatta. (Molemmilla kerroilla ollut noin hiukan alle 1/4 löpöä tankissa jonka jälkeen annettu levätä yön yli ja auto lähtenyt seuraavana päivänä ensimmäisellä starttauksella käyntiin)
Mondeolla ajettu vajaa 213tkm ja teknisesti täysin kunnossa oleva menopeli.

Linkistä vielä videota miten temppuilee kun ei käynnisty.videolla auto seissyt muutaman tunnin ajon jälkeen. Eli pidemmän ajan jälkeen auto käynnistyy normaalisti.
https://youtube.com/shorts/71NtfNSQY2M? ... Bijg-CguqZ
GeneralLee
Viestit: 58
Liittynyt: 11 Heinä 2021 10:14

Re: Mondeo mk4 1,8tdci 2009 ajottaiset käynnistysongelmat

Viesti Kirjoittaja GeneralLee »

Itellä oli 2010 Tourneo Connect 1.8 TDCI ja siitä muistan että on herkkä ilmavuodoille, on ainakin todella vaikea ilmata suodattimen vaihdon jälkeen.
Toinen mikä kannattaa tarkistaa on KAA, kampiakselin asento-anturi. Itellä meni se kerran pimeeksi, välillä toimi ja välillä ei. Tosin siitä jäi vikakoodi.
riikomi
Viestit: 985
Liittynyt: 22 Kesä 2005 12:39

Re: Mondeo mk4 1,8tdci 2009 ajottaiset käynnistysongelmat

Viesti Kirjoittaja riikomi »

Kun kerran pa-suodin on vaihdettu, niin siinä tulee herkästi laitettua tiiviste väärään rakoon.

Tiiviste pitää laittaa suodinrunkoon ensin, ja sitten vasta itse suodin sen 'päälle'. Monet (useimmat?) laittavat intuitiivisesti suotimen ensin ja tiivisteen sen ja kannen väliin.
Muskelimondeo
Viestit: 3
Liittynyt: 13 Maalis 2024 07:06

Re: Mondeo mk4 1,8tdci 2009 ajottaiset käynnistysongelmat

Viesti Kirjoittaja Muskelimondeo »

Kiitokset vastauksista.
Nyt en ole päästänyt tankkia alle 1/4 ja auto ei ole temppuilut.
P-a suodatin vaihdettiin tutun huoltajan toimesta, joten tiiviisteen oikein tai väärin laitosta itsellä ei ole tietoja.
Voisikohan pienillä määrillä polttoainetta auto jotenkin päästää ilmaa tuonne järjestelmään ja oireilisi näin?
Muuten tuo teoria, että pienellä polttoaine määrällä oireilisi näin, mutta on tuo puolikkaalla tankillakin kerran tuon tehnyt?
Toistaiseksi vika on jäänyt mysteeriksi, koska mondeolla on nyt menty noin 3vkoa ilman mitään ongelmia. Päivittelen jos ja kun tulee takaisin.
riikomi
Viestit: 985
Liittynyt: 22 Kesä 2005 12:39

Re: Mondeo mk4 1,8tdci 2009 ajottaiset käynnistysongelmat

Viesti Kirjoittaja riikomi »

Se tiivisteen sijainti kannattaa varmistaa - se on huomattavan usein laitettu väärään väliin.
Vastaa Viestiin