Laturi rikki?

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
peikko
Viestit: 11
Liittynyt: 04 Joulu 2020 17:57

Laturi rikki?

Viesti Kirjoittaja peikko »

Voiko auton laturi hajota niin, että se lataa vain moottorijarrutuksessa? Tässä ei siis ole mitään älyä, joka regeneroi moottorijarrulla, kuten uudemmissa on. Auto on 98 mallin fiesta. En oo ikinä tämmöseen törmänny. Tähän on laturi vaihdettu jokunen vuosi takaperin, joten ei ole satoja tuhansia ajettu laturi. Ajattelisi, jos laturi hajoaa, niin se ei lataa moottorijarrutuksessakaan. Jos kiihdyttää kovan vauhdin, niin lataa vaikka minuutin pitkässä moottorijarrutuksessa, mutta ajossa ei. Kuulee ihan korvin sisäpuhaltimen pyörimisnopeudestakin. Todettu myös mittaamalla.
yritäedes
Viestit: 2151
Liittynyt: 02 Marras 2010 21:30

Re: Laturi rikki?

Viesti Kirjoittaja yritäedes »

En usko, että johtuu itse moottorijarrutuksesta, vaan siitä, että silloin sytytys ja suuttimet ei ota virtaa, kokonaiskuormitus akulle/laturille vähenee, jolloin jännite elpyy ja tuntuu, että laturi lataa. Voisiko olla näin? Paljonko se mittaustulos oli?
Mutta sun kannattaa kyllä mitata latausjännitettä yleismittarilla tai vaikka tupakansytyttimeen laitettavalla volttimittarilla. Jotain vikaa lataukseesa tuntuisi olevan.
Mondeo 2.0 TDCI Turnier 2009
Mondeo 2.0 TDCI HB 2003 -ex
Focus 1.6 Zetec-SE Wagon 1999 -ex
Sierra 2.0 OHC Sedan 1989 -ex
tursas
Viestit: 4013
Liittynyt: 10 Tammi 2006 12:33
Paikkakunta: Vantaa

Re: Laturi rikki?

Viesti Kirjoittaja tursas »

Missäköhän kunnossa se laturin hihnakin mahtaa olla, niinkuin edellä sanottu jännitemittaus auttaa eteenpäin..
Farkku Mondeo 1,8 Bensa, 2002, MK3 STW Turnier Stardust Silver Trend Wagon
peikko
Viestit: 11
Liittynyt: 04 Joulu 2020 17:57

Re: Laturi rikki?

Viesti Kirjoittaja peikko »

Vika löytyi. Ei ole laturissa. Kun vain tietäis mistä pätkii. Otin sukan pois akkuun tulevasta kaapelin liittimestä, mutta katkos ei ole siinä liitoksessa. Akusta menee tuo kaapeli startille sellaiseen muoviliittimeen, jonka sisällä on jatkos tms, josta menee starttiin liitos + kaapeli jatkuu laturille. On niin hankalassa paikassa, ettei sinne pääse kunnolla näkemään, kuin nosturilta. Yhtäkkiä vika poistui ja vaikka miten heiluttelen kaapelia, niin en saa enää latausta pätkimään. Pakko varmaan ajaa vika ulos. Mietin jo, että kun vika palaa, niin laitan laturilta suoran johdon akulle.

https://photos.app.goo.gl/FbeA52Cm6FUtwCwJA
Vastaa Viestiin