Focus 2007 aux liitäntä

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
mmortimer
Viestit: 11
Liittynyt: 27 Marras 2021 20:20

Focus 2007 aux liitäntä

Viesti Kirjoittaja mmortimer »

Ford Focus 2007aan olisi tavoite saada radion aux liitäntään kiinni vähintään 3,5mm audio plugi, mieluummin USB-c kaapeli (onnistunee adapterilla edellisestä) tai kaikista mieluiten bluetooth yhteys (tähänkin adaptereita 3,5mm audio plugiin ilmeisesti olemassa). Omat sähkötaidot nollassa mutta simppeleita ohjeita pystyy noudattamaan :)

Täällä https://www.youtube.com/watch?v=fe5So6-Lydo&t=263s on ohjetta jolla "hanslalokero" on jo saatu irti ja sen takaa löytyy teipattuna kaapeli jossa on pieni punapäinen liitin. Kts videon kohta 2:20. Toisin kuin videossa olevassa liittimessä, auton liittimessä on reikiä kahdessa rivissä. Liitin näyttää tällaiselta https://www.reddit.com/r/FordFocus/comm ... to_set_up/

Varmistus nyt aluksi, onko tuo liitin nyt aux?
Jos on, ja jos linkittämääni videoon on uskominen, tähän sopisi suoraan "moduli" jossa on 3,5mm plugi. Pitääkö paikkansa, ja mistähän tällaisen voisi ostaa?
Onko tuohon saatavissa liittimeen suoraan sopivia bluetooth moduuleita? Tarkoitus olisi vain kuunnella musiikkia, jos puhelut toimii niin toki plussaa mutta se ei ole ensisijainen tarkoitus tässä. Oma osaaminen riittää ehkä tähän liittimeen kytkemiseen mutta jos erikseen tarvii virta/maadoitus ym liitäntöjä niin osaaminen loppuu kesken.

Jos 3,5mm plugin saa kiinni tuohon helpommin niin bluetoothin pystyy ehkä järjestämään jollain tämänkaltaisella ladattavalla lisälaitteella
https://estore.nu/fi/bluetooth-fm-lahet ... 5EQAvD_BwE

Kiitos!
mmortimer
Viestit: 11
Liittynyt: 27 Marras 2021 20:20

Re: Focus 2007 aux liitäntä

Viesti Kirjoittaja mmortimer »

Itse itselleni vastaten, ulkomaisilta foorumeilta löytämieni keskusteluiden pohjalta aiemmin linkittämäni liitin (https://preview.redd.it/egtk21d6dju61.j ... fb6735f64a) vaikuttaisi olevan matkustajan airbagin poiskytkennän liitin, ehkä en siihen pistäkään aux liitäntää kiinni :)

Täytyy availla uudestaan tuo hanskalokero, josko sieltä löytyisi tuo kapeampikin liitin joka on aux:lle. Vai löytyykö täältä hyviä kontakteja/yrityksiä Tampereen seudulta jotka tuon voisi liittää, etenkin jos pitää radion takaa asti vetää johto.
Vastaa Viestiin