Mondeo 3 ongelmia

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
saksoboy
Viestit: 1060
Liittynyt: 23 Kesä 2011 06:21

Re: Mondeo 3 ongelmia

Viesti Kirjoittaja saksoboy »

trj68 kirjoitti: 06 Joulu 2020 15:57
Hoppa1 kirjoitti: 06 Joulu 2020 15:25Pcv:n vaihto?
Pcv on jo uusittu.
Voikohan syyllinen olla egr? Minua vähän epäilyttää että egr puhaltaa nyt jostain syystä ilmaa koko ajan läpi? Egr ei ole jumissa ja sen navoista mitaten vastusarvot on ok. Mutta se ei jostain syystä kumminkaan toimi oikein, tai se on koko ajan auki, kun auto käynnistyy? Lämpöanturikin tuli jo uusittua.
Tuo korkea käynti viittaa nyt joka tapauksessa siihen että jostain on pakko tulla imusarjaan enempi ilmaa, kuin mitä pitäisi. Imusarjassa ei ole vuotoa ja huohotinletku on ehjä. Eipä oo enää oikein muita vaihtoehtoja jäljellä kuin se että erg:n kautta puskee koko ajan lisäilmaa?

Lueskelin just myös toista viestiketjua egr:n ohittamiseen. Siinä oli joku ottanut egr moottorin ohjaustapin pois, ja sillä keinoin ohittanut egr:n, ilman häiriövaloa. Tekstiä oli kirjotettu onnistumisen puolesta ja sitä vastaan. Loppukaneetti jäi kumminkin vähän epäselväksi. :shock:
Leimalle pitäis nyt kumminkin viedä. Eli antaakohan se sitten vikakoodit obd mittauksessa, ja sytyttääköhän häiriövalon, jos tekee tuon ohituksen?

Joku anturi antaa tuolle lisäilmaventtiilille ecun kautta tietoa (ilmeisesti lämpötilasta) ja ohjaa sitä venttiiliä? Ja sitten joku, tai sama anturi, antaa myös egr:lle tiedon, ja ohjaa yhtälailla sitä egr:ääkin. Nämä kaksi osaa, egr ja lisäilmaventtiili (molemmat liikkuu käsin ja on putsattu oikein kunnolla ennen kasausta), ei nyt kumminkaan toimi oikein, eli se vika on oltava joko jossain anturissa, tai sitten ecussa? Johtosarja on ehjä, tarkastettu ja mitattu.
Ei tuon kanssa voi oikein muuta johtopäätöstä enää tehdä.

Moottori, imuputket yms kaikki muutkin mekaaniset härpäkkeet on fyysisesti täysin kunnossa, eli tuo vika juontaa nyt juurensa johonkin anturin antamaan väärään tietoon, tai ecun vikaan. Mutta mihin?
Käytin autoa testerissä ennen koneen aukaisua, ja vikakoodi oli nokka-akselin asentotunnistin: low. ( ja silloin vielä ne täysin kuoleentuneet öljyrenkaat) Mutta vastusmittauksen mukaan asentoanturi on ehjä ja sen vastusarvo just sitä mitä pitää ollakin. Ja mitä tuo low=matala sitten mahtoi tuossa tapauksessa tarkoittaa? Eipä tiennyt se korjaamon kaverikaan. Yleensä kuulema se asentoanturi joko toimii, tai ei toimi sitten ollenkaan?
Yhtä pihalla kuin minä. :shock:
Ootko kokeillu vaihtaa sitä nokan asennon tunnistajaa?
"harder" is not a very good safeword
futura68
Viestit: 239
Liittynyt: 22 Maalis 2006 09:46
Paikkakunta: Köyliö

Re: Mondeo 3 ongelmia

Viesti Kirjoittaja futura68 »

Yhdessä suht samanikäisessä Fiestassa lämpötila-anturi oli viallinen ja liitinkin vielä hapettunut. Livedata näytti hurjia pakkaslukemia ja moottori kävi korkeilla kierroksilla ja rikkaalla. Eli jollain testerillä pitää selvittää tuokin mahdollinen vika. Rengastin kesällä 2.3:n, enkä edes hoonannut sylintereitä, männänrengasurat puhdistin ja ne reiät avasin. Nyt ei kuluta yhtään öljyä, ei ainakaan kymppitonnilla taso laskenut.
dslcat
Viestit: 31
Liittynyt: 09 Marras 2019 20:50

Re: Mondeo 3 ongelmia

Viesti Kirjoittaja dslcat »

Tein samaiseen koneeseen öljyisen imusarjan ja pcv venttiilin (uusi) suunnittelu virheen korjauksen; nostin sen 30cm ylemmäksi, paksumman putken nokkaan. Jos nyt ei jaksaisi imusarjaa öljytä [emoji849]
Kuva
trj68
Viestit: 15
Liittynyt: 18 Loka 2020 18:16

Re: Mondeo 3 ongelmia

Viesti Kirjoittaja trj68 »

Käytin aamulla mondeon leimalla. Päästöt hyvät eikä mitään muutakaan sanomista. Niin että kai se on nyt tulkittava sillein että noi edellämainitut savutukset yms on vaan ihan ominaisuuksia, eikä vikoja? :shock:

Oon tämän päivän ajellut sillä noi juoksevat menot ja huomasin vielä yhden kummallisen vian. Auto sammui yhtä äkkiä liikennevaloissa, ja lähti toki heti käyntiin kun käänsi avaimesta. Ecu tais nollata itsensä kun kaikki mittarit kävi ensin tapissaan kun käänsi virrat päälle. Eikös nämä tee sen tempun kun ecu nollaantuu?
Eli ecussa on joku kosketushäikkä?
Vastaa Viestiin