Duratec V6 nokka-akselin laakerit vaihdettavissa?

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
ihminen
Viestit: 18
Liittynyt: 28 Marras 2020 07:20

Duratec V6 nokka-akselin laakerit vaihdettavissa?

Viesti Kirjoittaja ihminen »

Hei kaikki, eka postaukseni.
Mondeo -03 3.0 kalkattaa ja epäilen tyyppivikaa, eli nokka-akselin pulttien löystymistä:
https://www.youtube.com/watch?v=V5azm1NS2_M

Jos tuo varmistuu, niin olisin halunnu vaihtaa kyseisen nokka-akselin laakerit ja videon ohjeen mukaan kaikki pultit. No, nyt muutaman päivän googletuksen jälkeen rupee epäilyttämään, että onko noi laakerit ollenkaan vaihdettavissa. Ainakaan mistään en sellasia löytäny, edes ford.7zap.com -sivuilta.

Toisaalta nuo kuusmilliset pultit näyttää maksavan Fordilla kympin luokkaa kappaleelta (tarve 32kpl), enkä niitäkään löytäny kuin ehkä yhdeltä ebay-myyjältä, tuohon hintaan. En ole kympin pultteja ostamassa, eli jos ei edullisemmin saa, ni menee samat takasi ja jenkalukitetta väliin.

Eikä tässä vielä kaikki: onko edes kiertokangen alapään laakereita tarjolla tuohon moottoriin, jota kuitenkin lienee valmistettu satoja tuhansia, kun mm. monissa jenkeissä sama kone? Jotenkin uskomatonta, että ton koneen heikot kohdat tuntuu olevan nää mainitut, mutta osia ei ole tai ne maksaa ku G-Mersun osat.

Onko jollai parempaa tietoa näistä?
futura68
Viestit: 239
Liittynyt: 22 Maalis 2006 09:46
Paikkakunta: Köyliö

Re: Duratec V6 nokka-akselin laakerit vaihdettavissa?

Viesti Kirjoittaja futura68 »

Enpä ollut moisesta tyyppiviasta kuullutkaan, sanoisin et kampiakselin laakerit on heikko paikka. Mitään irtolaakereita ei ole, vaan koneistettu suoraan kanteen. Uutta konetta tai kansia vaan tilalle, jos videon tavalla on hajonnut. Minullakin on useammat kannet.. Kampiakselin laakereita on hyvin tarjolla ja tiivisteitä tietty.
Viimeksi muokannut futura68, 03 Joulu 2020 13:21. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Hoppa1
Viestit: 160
Liittynyt: 07 Kesä 2019 18:44

Re: Duratec V6 nokka-akselin laakerit vaihdettavissa?

Viesti Kirjoittaja Hoppa1 »

Jos en muista väärin niin burtonpower myy laakereita.
Ford Mondeo Titanium -09 2.5T
ihminen
Viestit: 18
Liittynyt: 28 Marras 2020 07:20

Re: Duratec V6 nokka-akselin laakerit vaihdettavissa?

Viesti Kirjoittaja ihminen »

Kiitos vastauksista. En ole päässy tutkimaan autoa sittemmin, kun ollu eri paikkakunnalla, joten vika odottaa edelleen vahvistusta. Kolina on kuitenkin vasta alkanu ja melko maltillista, joten ihan tuossa videon mittakaavassa ei onneksi ole kuitenkaan mäsänä.

Kyseisen vian (nokka-akselin pukkien pulttien löystyminen vasemman lohkon imupuolella) voi vahvistaa vaihtelemalla manuaalisesti painetta vesipumpun hihnankiristäjälle. Tuon pitäisi aiheuttaa vaihtelua kolinan intensiteetille, mikäli vika on tuo mainittu.

Lisäkysymys alakerran laakereista. Onko heikko lenkki nimenomaan kiertokangen laakerit vai myös runkolaakerit? Olen siis varotoimena "paljon" ajettuun autoon vaihtamassa ainakin noi kiertokangen laakerit, mutta runkolaakereiden vaihto onkin sitten jo ihan eri mittakaavan työ, jota en taida ilman painavaa syytä lähteä tekemään.

Laitan tähän vielä infoksi: Durateq 2,5 ja 3,0 koneissa on samat alakerran laakerit.
Vastaa Viestiin