Mondeo ei lämpene

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
Bose

Mondeo ei lämpene

Viesti Kirjoittaja Bose »

Mondeo ei lämpene ajossa lainkaan. Tyhjäkäynnillä lämmöt nouseva hitaasti normaali tasolle, mutta välittömästi liikkelle lähdön jälkeen lämmöt putoavat nollaan. Mistä tämä voisi johtua? Tarkastin paisuntasäilön nesteen määrän ja alle minimi rajan oli päässyt neste pinta menemään. Lisäsin jäähdytysnestettä max rajalle, mutta huolimatta tästä oireet pysyy samana. Huomenna olisi tarkoitus lähteä ajamaan mummolaan jouluksi, uskaltaako autolla ajaa vai pitäisikö korjata välittömästi?
rele
Viestit: 65
Liittynyt: 07 Touko 2008 12:49

Re: Mondeo ei lämpene

Viesti Kirjoittaja rele »

Kovasti vaikuttaa termostaatti vialta. Vaikka vaikea ottaa kantaa kun ei yhtään tiedä millainen mondeo on kysymyksessä :mrgreen:
Bose

Re: Mondeo ei lämpene

Viesti Kirjoittaja Bose »

Totta, unohtui tosiaan mainita auton tiedot. Eli kyseessä on 1,8 litrainen. Vuoden 2001 malli, mk3 farmari
Mikk0KOk
Uusi foorumilla
Viestit: 1
Liittynyt: 01 Tammi 2017 19:56

Re: Mondeo ei lämpene

Viesti Kirjoittaja Mikk0KOk »

Itsellä täysin sama ongelma ja keskiviikkona olisi lähtö Tahkolle, jossa -25 :shock: . Jäähdytysneste itselläkin alle minimin, mutta eikai se voi vaikuttaa siihen ettei lämmöt nouse? Suolaiset 75 euroa pyytää motonet uudesta termostaatista. Onko se ainut vaihtoehto? Ostin auton juuri eilen ja tällainen ikävä yllätys. Tietoja autosta: 2002, 130tkm, 2.0 bensa.
Viikus1
Viestit: 33
Liittynyt: 10 Kesä 2016 19:04

Re: Mondeo ei lämpene

Viesti Kirjoittaja Viikus1 »

Onhan nuo bensat vielä lämmenneet.. mutta D koneet käy aika kylmänä.
Ainakin 07.
Tpa
Viestit: 471
Liittynyt: 27 Maalis 2006 05:10

Re: Mondeo ei lämpene

Viesti Kirjoittaja Tpa »

Viikus1 kirjoitti:Onhan nuo bensat vielä lämmenneet.. mutta D koneet käy aika kylmänä.
Ainakin 07.
mk3? Jos ei lämpene niin molemmat termarit vaihtoon.. Pitäis kyllä olla lämpösiä jos vesipumppu/termarit kunnossa
xraam
Viestit: 95
Liittynyt: 05 Helmi 2005 01:28

Re: Mondeo ei lämpene

Viesti Kirjoittaja xraam »

Mikk0KOk kirjoitti:Itsellä täysin sama ongelma ja keskiviikkona olisi lähtö Tahkolle, jossa -25 :shock: . Jäähdytysneste itselläkin alle minimin, mutta eikai se voi vaikuttaa siihen ettei lämmöt nouse? Suolaiset 75 euroa pyytää motonet uudesta termostaatista. Onko se ainut vaihtoehto? Ostin auton juuri eilen ja tällainen ikävä yllätys. Tietoja autosta: 2002, 130tkm, 2.0 bensa.
Termostaatti vaan vaihtoon, sillä se todennäköisesti hoituu.

Ennen termostaatin hankkimista, voi olla vielä hyvä vielä varmistaa, onko se ns. sähköohjattu. Veikkaisin kohdallasi näin olevan, koska autosi on vanhempi kuin 2005. Motonetin termari on juurikin tuota sähköohjattua tyyppiä, eli sen pitäisi olla sopiva. Termarin tyypin pystyy tarkistamaan, katsomalla meneekö siihen sähköjohtoa. Se on vähän hankalassa paikassa koneen kyljessä, mutta eiköhän sinne jostain näe. Tuolla hieman lisää keskustelua noista termostaattien eroista: viewtopic.php?f=3&t=39898
Mondeo -06, 2.0 Duratec
ex. Fordit:
Sierra 2.0 ohc -87, Sierra 1.6 ohc -84, Escort xr3 -83
Mk2Cortina
Viestit: 275
Liittynyt: 06 Loka 2015 21:48

Re: Mondeo ei lämpene

Viesti Kirjoittaja Mk2Cortina »

Bose kirjoitti:Mondeo ei lämpene ajossa lainkaan. Tyhjäkäynnillä lämmöt nouseva hitaasti normaali tasolle, mutta välittömästi liikkelle lähdön jälkeen lämmöt putoavat nollaan. Mistä tämä voisi johtua? Tarkastin paisuntasäilön nesteen määrän ja alle minimi rajan oli päässyt neste pinta menemään. Lisäsin jäähdytysnestettä max rajalle, mutta huolimatta tästä oireet pysyy samana. Huomenna olisi tarkoitus lähteä ajamaan mummolaan jouluksi, uskaltaako autolla ajaa vai pitäisikö korjata välittömästi?
Ensinnäkin, paisuntasäiliön vajaus voi johtua halkeamasta joita on ollut paljon tuon ikäisissä Mondeoissa. Itsellä oli 2.0 Duratec josta oli säiliö halki. Maksoi muistaakseni noin 60€ - 70€ alkuperäisenä ja käytettynä sitä ei varmaankaan kannata ostaa tai ainakaan maksaa useita kymppejä.

Toinen juttu se lämpeneminen johtuu melko varmasti viallisesta termostaatista koska molemmat bensa-Mondeot (2002/2004) mitkä meillä ovat olleet (2.0 Duratec eli sama kone isommalla tilavuudella) ovat olleet kaikkein nopeiten lämpiviä autoja koskaan. Sellainen 2.5 km -20C° pakkasella on riittänyt nostamaan lämmöt noin +90C° lämpöön.

Kummassakaan bensa-Mondeossa EI ole ollut sähköohjattua termostaattia.
mika77
Viestit: 4
Liittynyt: 16 Helmi 2017 06:27

Re: Mondeo ei lämpene

Viesti Kirjoittaja mika77 »

Totuttele auton viileytee. Se syö niitä termareita ku leipää. 25tkm ja 2v takana omalla 03 1.8bensa mondeolla ja kolmas termari menossa. Motonet, gates ja kokeillaa välillä mapcoa. On sit mukava vaihtaa ja voortin pajaki taitaa ihan sievoisen summan pyytää hommasta.

Ittelläni sen sai sillai diagnosoitua ku esim maantiel ajalee sitä 80kmh vitosella, kierrokset jossai 2500rpm jotain niin odottele et lämmöt nousee normaaliksi(puoleen väliin) sen jälkee pökkää vaik 3 sisää ja pidä se 80 vauhtia mut et kierrokset nousee sinne +4trm niin ei tartte pakkasilla montaa sataa metriä ajella ku alkaa lämpömittari painumaa kylmälle ja alle asteikoin. Eli termari on jotenki juminu osittain auki. Uuden termarin vaihdon jälkeen se ei tommosta tehny.
platinumi
Viestit: 19
Liittynyt: 29 Maalis 2012 10:54

Re: Mondeo ei lämpene

Viesti Kirjoittaja platinumi »

Mondeon viisarilämpömittari on vian diagnosointiin vähän huono. Tosin jos termari on niin rikki, että viisari lähtee jo laskemaan niin on todellakin vaihdon tarpeessa. Näissä saa mittariston huoltomoodiin, jolloin näkee diginä moottorin lämpötilan asteina.

Jos oikein muistan niin trippi pohjaan, virrat päälle, pohjassa niin pitkään että mittaristoon tulee test ja siitä sitten naputtelemalla saa eri tietoja näkyviin. Löytyy netistä ohjeet vaikka tästä: https://www.youtube.com/watch?v=lxVLe9RYIOg

Duratecissa moottorin normaali käyntilämpö on aika korkea. 95-105 astetta näin lonkalta.
Vastaa Viestiin