Transit -00 2,4D käyntiongelmaa

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
Gtamazon
Viestit: 2
Liittynyt: 10 Loka 2016 15:15

Transit -00 2,4D käyntiongelmaa

Viesti Kirjoittaja Gtamazon »

Joo potilaana olis 2000 -mallinen transit, jossa 2,4 TDE kone. Eli käsittääkseni tuota tdci -moottoria edeltävä versio. Ongelmana on huono tyhjäkäynti lämpimänä. Jos keli on lämmin tai autolla on ajettu hieman pidempään tyhjäkäynti on karkeaa, vaihdekeppi hakkaa polveen ja aivan kuin 1 pytty ei kävisi? Kylmänä käy ihan nätisti. Mittarissa on 220tkm.

Autossa on uutta syöttöpumppu, jonka ed. omistaja on asennuttanut. Egr on tulpattu. Fordilla epäilivät vuotavaa suutinta tai viallista pumppua. Sanoivat vain korjaukselle niin juhlavia hintoja, että tekee vielä mieli itse hieman tutkia tuota. En ole asiantuntija, mutta eikös pumppu tai suutinviat aiheuttaisi savuttamista tai huonoa vetoa ? Paku kulkee kuitenkin hyvin kuumanakin eikä näkyvää savua saa kuin kovaa polkemalla kierroksia. Ainoa vain että tyhjää ei pysty käyttämään kun tuntuu että repii letkut irti kun kone hytkyy konehuoneessa.

Oisko kellään mitään ideoita?
Timppasavosta
Viestit: 207
Liittynyt: 26 Huhti 2006 20:40
Paikkakunta: Ylä-Savo

Re: Transit -00 2,4D käyntiongelmaa

Viesti Kirjoittaja Timppasavosta »

Onko luettu koodeja? Viat viittaisivat äkkiä suutinvaurioon tai vialliseen ajoitukseen! Tuossa koneessa on se VP44-pumppu, ei VP30 kuten pienempitehoisissa versioissa on.

Toki kun pumppu on ollut irti, niin ilmavikaakin voi löytyä...
Nyt kalustossa: Transit MK6 X3, yksi faceliftattuna MK7:ksi :ford:

Yli 40 diesel-Fordia ollut, ollut mm. 9XMondeo MK4 ja liki 30 MK6 / 7 Transitia

facebook.com/tikatechky
Gtamazon
Viestit: 2
Liittynyt: 10 Loka 2016 15:15

Re: Transit -00 2,4D käyntiongelmaa

Viesti Kirjoittaja Gtamazon »

kiitokset vastauksesta. Joo koodit on luettu. Ei antanut mitään vikakoodia.

Tuohon mahdolliseen suutinvikaan taidan perehtyä seuraavaksi. Syöttöpumpun asennuksesta on oikeen todistus, kuvittelisi, että diisselipaja osaisi pumpun ajoittaa? (nyt kun näin sanon niin ajoitushan siinä on persiillään) :D Eikös noita suuttimia pysty koeponnistamaan, jotta mahdollisen viallisen pystyisi näkemään? entäpä mistä porukka on hankkinut suutinpäitä tai koko suuttimia? Marmoritiski muistaakseni lupasi noita 160e/kpl hintaan. Tiedä sitten onko se kallis vai halpa.
Vastaa Viestiin