Sähkövikaa 01 Focuksessa

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
Focus01
Uusi foorumilla
Viestit: 1
Liittynyt: 28 Syys 2016 11:53

Sähkövikaa 01 Focuksessa

Viesti Kirjoittaja Focus01 »

Temppuilee sitten ihan riittävästi! Elikkäs mittarit seilaa tai jää alas. Absin valoa vilkuttaa satunaisesti. Ajovalot himmenee vilkun tahtiin ja tuuletin mittaristojen mukaan. Välillä voi toimia parikin viikkoa ihan ongelmitta ja sitten yks kaks taas alottaa. Jopskus kestää vaan yhen ajoreissun ja joskus taas monta päivää. Jos oikein hyvä tuuri käy niin loppuu kun painaa kuskin puolen ikkunan kiinni. :D Puol toista vuotta ollu käytössä ja melkein koko ajan vittuillu. Kaks kertaa on laturi porsinu sinä aikana. Liittynee ehkä tähän mystiseen vikaan? Virtalukon pohja vaihdettu. Voiko muuta kun toivoo vaan kovemmin että syttyis ees palamaan? :x
yritäedes
Viestit: 2151
Liittynyt: 02 Marras 2010 21:30

Re: Sähkövikaa 01 Focuksessa

Viesti Kirjoittaja yritäedes »

Focus01 kirjoitti: Voiko muuta kun toivoo vaan kovemmin että syttyis ees palamaan?
Voi voi. Vaihtaa uusi akku, jos koko tuon puolitoista vuotta ollut sama akku. Tarkastaa samalla, että akunkengät on kunnolla kiinni. Ja että miinuskaapeli akulta koneen kylkeen on ehjä ja puhdas.
Eihän ne laturit noin vain kypsy muutamassa kuukaudessa ilman syytä ...
Mondeo 2.0 TDCI Turnier 2009
Mondeo 2.0 TDCI HB 2003 -ex
Focus 1.6 Zetec-SE Wagon 1999 -ex
Sierra 2.0 OHC Sedan 1989 -ex
Avatar
ReiluReiska
Viestit: 530
Liittynyt: 15 Huhti 2010 08:35
Paikkakunta: HelsingStad :)
Viesti:

Re: Sähkövikaa 01 Focuksessa

Viesti Kirjoittaja ReiluReiska »

Maadoitusta (miinus runkoon) minäkin epäilen vahvasti. Ilmansuodatin kotelon alla löytyy useampi pienempi maadoitusjohto, jotka olivat minulla melko hapettuneita. Kun koitti avara ruuvia, niin meni poikki. Piti tehdä sitten uudet liitokset. Oli myös ruuvin alta jo jonkin verran hapettunut, joten kannattaa silti katsoa myös piilossa olevalle vastapuolelle vaikka saattaisikin päällisin puolin näyttää hyvältä. Sisällä A-pilarissa (tuulilasin palkki) alhaalla verhoilujen alla taisi kummallakin puolella olla maadoituspisteet sisustusmattojen alla. Samoin takaluukun verhoilun alla suht keskellä takaluukun lukkoa ainakin hatchback (viistoperä) mallissa.

Käy siis kaikki maadoituspisteet läpi mitä löydät (puhtaat kosketuspinnat), niin todennäköisesti sähköjen kummittelut katoavat.
Vastaa Viestiin