A4LDE paukahtelee

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
Lolita1982
Viestit: 133
Liittynyt: 22 Loka 2008 19:28

A4LDE paukahtelee

Viesti Kirjoittaja Lolita1982 »

Heips!

Onko tietoa, missä vika, kun 2-litraisen mulkosilmä-Scorpion laatikko pamahtaa joka kerta vaihtaessa? Ajotyyli ei muuta tilannetta, ajoi sitten rauhallisesti tai rivakammin. Tuolta Scorpio-sivulta katselin, että vika olisi jumivassa solenoidissa, mutta eräs paikallinen vaihdelaatikkoekspertti meinasi, että solenoidien tai öljyjen & suodattimen vaihdolla ei tuollaiseen vikaan ole mitään vaikutusta??

Jos jollakin olisi tuollainen ehyt laatikko ylimääräisenä niin olisin kiinnostunut myös ostamaan, jos ei löydy vinkkejä korjaamiseen. :)

Asiasta toiseen, noiden mulkkareiden ilmastointi! Itselläni on kolme mulkkaria, kaikki eri tekniikalla. Kaikissa ilmastointi toimii samalla tavalla, eli puhaltaa jonkin aikaa ja sitten voi olla pitkäänkin puhaltamatta täysin. Mieheni arveli, että "haistelija" olisi viallinen, mutta tuntuu oudolle, että kaikissa kolmessa olisi sama vika! Onko tuo vain ominaisuus sitten? :)
Cortina 1600 GT -72 varaosa
Scorpio 2.3 sedan -96
Mondeo 2.5 V6 farkku -03
4500 -72 traktori
Hillman Minx -63
futura68
Viestit: 239
Liittynyt: 22 Maalis 2006 09:46
Paikkakunta: Köyliö

Re: A4LDE paukahtelee

Viesti Kirjoittaja futura68 »

Laitoin yv:n..
othintsa
Viestit: 74
Liittynyt: 18 Maalis 2005 12:07
Paikkakunta: Porvoo

Re: A4LDE paukahtelee

Viesti Kirjoittaja othintsa »

[quote="Lolita1982"]
Asiasta toiseen, noiden mulkkareiden ilmastointi! Itselläni on kolme mulkkaria, kaikki eri tekniikalla. Kaikissa ilmastointi toimii samalla tavalla, eli puhaltaa jonkin aikaa ja sitten voi olla pitkäänkin puhaltamatta täysin. Mieheni arveli, että "haistelija" olisi viallinen, mutta tuntuu oudolle, että kaikissa kolmessa olisi sama vika! Onko tuo vain ominaisuus sitten? :)[/quote]

Vanhoja muistelen - automaatti-ilmastoidussa ei ainakaan ollut tyystin hiljaa herätäkseen myöhemmin, vaan tasaisesti ja johdonmukaisesti muutti nopeuttaan. Paitsi silloin kun nopeudensäädin hajosi. Silloin oli pitkiäkin aikoja hiljaa ja sai kohtauksia senkin edestä. Säädin on automaatti-ilmastoidussa omanlaisensa, ei ole esivastus vaan transistoreilla toteutettu. Sijaitsee tuulilasin alareunan tienoilla, keskellä konepellin alla. Jos oikein muistan, meni siihen piuhat niin vasemmalta kuin oikealta. Niitä nykimällä sai puhaltimen toimimaan jos sattui kenkkuilemaan. Säätimen elektroniikka on muovin sisään valettu ja so. kosketushäiriöltä vaikuttavaa vaivaa ei pystynyt korjaamaan. Piti ostaa toimiva säädin tilalle.

En tiedä onko apua kun edustaa vain yhden tyyppistä ilmastointia.

Täydellinen hiljaisuus tuo kyllä mieleen kontaktihäiriön, mutta kolmessa samalla tapaa... Paha sanoa.

O
Avatar
NiceMan
Moderaattori
Viestit: 2517
Liittynyt: 03 Helmi 2005 20:39
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: A4LDE paukahtelee

Viesti Kirjoittaja NiceMan »

Itsellä ei ollut mihinkään valettu elektroniikka vaan ihan paljas piirilevy ...
Jos epäilee vikaa niin tuossahan on itse dianoosi systeemi...
Ford Taunus Coupe 2.0i Turbo 1975 (Projekti)
Jeep Wagoneer 4x4 Monster PickUp 1974 (Myyty)
Ford Scorpio Cosworth STW 1995 (Laatikkona)
Ford Mondeo EcoBoost 2.0 2011 (Käyttis)
https://www.theniceman.com/coppermine/
Vastaa Viestiin