Focuksen 1.8tdci -03 lämmöt

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
karikoo
Viestit: 4
Liittynyt: 14 Huhti 2015 15:29

Focuksen 1.8tdci -03 lämmöt

Viesti Kirjoittaja karikoo »

Tänä aamuna töihin ajellessa huomasin, että lämpömittari näytti jo normilämpöjä vaikka lämppäri puhalsi kylmää, matkaa on vain 5 km. Parkkiksella ihmettelin miks tuuletin pyörii. No, töistä lähtöä tekiessä tuli katottua pellin alle ja paisuntasäiliö näytti tyhjää. Täyttö melkein maksimiin ja kotiin. Pihalla taas flekti pyöri ja nesteet vähissä, alle minimin. Auto pukille ja tarkasteluun. Mitään näkyvää vuotoa ei näkynyt, mutta jostain oli nesteet ulos tuupannut, kun kerran märkää oli. Paikkojen kuivaus, nesteet lisäys, auto käytiin ja alle kattomaan mistä vuotaa. Normilämpöön käytin ja enkä havainnut mitään vuotoja, nestettä ei hävinnyt ja eikä lämpöä tullu sisälle. Pisti maallikon ymmälle! Oliskos termostaatti tai vesipumppu voinu hajota? Eilen tuli ajettua n. 80 km ja lämpöä tuli ihan riittämiin.
Jheinonen
Viestit: 330
Liittynyt: 07 Tammi 2014 15:37
Paikkakunta: Kanta-Häme

Re: Focuksen 1.8tdci -03 lämmöt

Viesti Kirjoittaja Jheinonen »

Termostaatin kotelo halki?
Avatar
ReiluReiska
Viestit: 530
Liittynyt: 15 Huhti 2010 08:35
Paikkakunta: HelsingStad :)
Viesti:

Re: Focuksen 1.8tdci -03 lämmöt

Viesti Kirjoittaja ReiluReiska »

Olisko ollut piilevä vuoto jo pitkään tyhjentäen myös sisätilan lämppärin kennon? Ja vaikka täytyt paisarin, ajoit pidemmän lenkin ja lämpö päällä (kierto päällä), niin sisätilan kennossa vielä ilmaa eikä ole täyttynyt jostain syystä? Kenties joku ilmaruuvi pitäisi kyljestä avata päästäen ilmat pois? Ehkä kierroksilla JYRKÄSSÄ ylä- ja alamäessä autolla voisi saada ilmakuplia liikeelle? Tämä siis vain puhdas arvaus kun en autoasi tunne.

Ellei sitten kansipahvi ole menossa ja palotilaan tihkuu jäähdytysnestettä hiljakseen?
karikoo
Viestit: 4
Liittynyt: 14 Huhti 2015 15:29

Re: Focuksen 1.8tdci -03 lämmöt

Viesti Kirjoittaja karikoo »

Oikea arvaus ReiluReiska! Jäädyttäjässä on vuoto. Alkaa heti tiputtamaan, kun lisää nestettä max-merkkiin ja lopettaa, kun pinta minimissä!(?) Ilmakulpa oli jossain, kun aamulla täytin paisarin ja lähdin töihin alkoi lämpöä tulla sisälle ja mittari näytti, mitä se on normaalistikin tolla matkalla näyttänyt. Tais tulla jäädyttäjällä lentotunnit täyteen! Onko muuten kellään tietoa, käykö -99 mallisen 1.8 tddi:n jäähdytin suoraan tähän mun vehkeeseen? Sais kuulemma hakee pois.
anon1
Viestit: 1047
Liittynyt: 04 Maalis 2015 18:29

Re: Focuksen 1.8tdci -03 lämmöt

Viesti Kirjoittaja anon1 »

Käy.
Mondeo -09 2.5T Panther Black
:ford:
It`s my way or no way.
Vastaa Viestiin