probe 2.2 tic käynti ongelmaan neuvoja

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
garretpover
Viestit: 20
Liittynyt: 13 Heinä 2011 13:58

probe 2.2 tic käynti ongelmaan neuvoja

Viesti Kirjoittaja garretpover »

Terve. Tämmönen tapaus että -91 2.2 gt sammu liikennevaloihin eikä liikkunu pois ku työntämällä. aikani sahasin ja mutta ei käyntiin enää lähteny. no kun sain lavetilla pihaan katoin ensimmäisenä onko jakoremmi päässy hyppäämään mutta ei. purin imu putket pois eestä että sain kaasu läpät näkyviin, sinne ruikkaus bensaa nii käynnisty ekalla, mutta pyöri vaan ne bensat eikä kaasua kärsiny yhtään. no sit kaveri oli vänkärinä ruiskuttamassa bensaa, kone rupeskin pyörimään omillaan, mutta vaan kovilla kierroksilla. elikkä tyhjäkäynti hävisi. läpän asennon tunnistin on mitattu ja näyttää toimivan. se "idle speed control solenoid" näyttäs toimivan, kun virrat on päällä kuuluu jostakin kohtaa läppäkoteloa sirinä, joka loppuu kun kääntää kaasu vipua auki, suunnilleen siinä missä toinen kurkku alkaa avautumaan. mitä tulisi mieleen? olisi kiire saada auto liikenteeseen, kiitos jos viisaampi osaisi antaa vinkkiä
probe 2.2gt turbo -91
Avatar
JyriN
Viestit: 745
Liittynyt: 06 Heinä 2007 22:03
Viesti:

Re: probe 2.2 tic käynti ongelmaan neuvoja

Viesti Kirjoittaja JyriN »

Tarkemmin en Probea tunne, mutta oireet viittaa siihen, ettei kone saa bensa. Syy voi ola suora tai epäsuora ;) vähän niin kuin se savolaisen suattaapi olla tai suattaapi olla olemati.

Eli, katso ensiksi, että tuleeko ruiskusuuttimille bensaa ja sähköä ja että ne yrittävät tehdä työnsä (pitää pientä siritystä tjsp. startatessa).

Epäsuora syy voi löytyä antureista. En tiedä, että mitä antureita ko. koneessa on, mutta ainakin kampiakselin tai nokka-akselin asentoanturit vikaantuessaan estävät polttoaineen syötön.
Sierra XR4i kesäauto http://fordxr4i.blogspot.com/
Avatar
Xanthe_
Viestit: 476
Liittynyt: 16 Kesä 2013 00:51
Paikkakunta: Pohjois-Savo
Viesti:

Re: probe 2.2 tic käynti ongelmaan neuvoja

Viesti Kirjoittaja Xanthe_ »

Bensapumpun varmaan kuuletkin jo kun isket virrat päälle?
Volvo 850 2.4l 10V
*Kotisivut* "To steal ideas from one person is plagiarism; to steal from many is research"
garretpover
Viestit: 20
Liittynyt: 13 Heinä 2011 13:58

Re: probe 2.2 tic käynti ongelmaan neuvoja

Viesti Kirjoittaja garretpover »

kyllä bensa pumppu toimii ja konehuoneen puolella kun ottaa imusarjaan menevän letkun irti bensaa tulee. mutta eilen muuttu työn kuva antureiden mittaamisesta kannen irrotukseen :oops: rupesin tuppia irrottamaan nii yks oli hieman tahmee pyörimään, mutta ei pahasti. sit kuulu naksahus ja tulppa katkes kierteistä :shock: ei oo mulle ennen sattunu tommosta. oisin mitannu puristukset, kun pyöriessä se alko puskemaan hieman kumin hajusta höyryä jostain imusarjan alta, voihan olla et kannen tiiviste on sökö vaikkei nesteitä sotkekaa. se on sitten eri asia miten joutuu kantta työstämään
probe 2.2gt turbo -91
Vastaa Viestiin