Ford Mondeo mk5 2015

Keskustelua autoista ja autoilusta yleisesti
Avatar
Salesman1966
Viestit: 126
Liittynyt: 29 Loka 2014 16:50
Paikkakunta: Vinkkilä

Re: Uusi Mondeo mk5 2015

Viesti Kirjoittaja Salesman1966 »

[quote="Salesman1966"]Morjens monkkumiehille.

Ajattelin kirjotella vähän kuulumisia kun vien oman Monkun ensimmäiseen huoltoon ensiviikolla(mittarissa 29 000)

huonoa tähän mennessä
- sadetunnistin on ihan pöhkö...väillä huitelee niin pirusti(vaikka sataa vähän) ja välillä ei meinaa ollenkaan lähteä vaikka kuinka säätelisi, sitten pyyhin jää välillä yläasentoon kummallekin sivulle, on ilmoitettu huoltoon
- samoin takalasin pyyhkimen automatiikka..kiva kun peruttaa, niin pyyhin pyyhkii melkein kuivaa lasia ja naarmuttaa..otin koko pyyhkimen pois toiminnasta..turha kapistus muutekin, kun peruuttelen peileistä ja onhan sitten vielä kamera..
- sähköinen takaluukku..aivan liian herkkä tunnistamaan jos jotain on välissä, jos kuormansidontalenkki on jäänyt ylös, niin luukku pomppaa ylös ja sitten saat sulkea käsin...tästäkin on mainittu huollossa
- takakontti itsessään on myös syvältä, jonka huomasin jo alussa. Pohjalevy ei tule kestämään mun ajossa. Tunkin kahva ja mutteriavain on myös jäänyt ilmeisesti Espanjaan, ei ole löytynyt..Otin koko vararenkaan pois ja korvasin kompuralla ja täyttöaineella, tuli siten vähän lisää säilytystilaa..
- ilmastointilaite on kesähelteellä kans ihan perseestä, automaatiikka ei voi käyttää olleenkaan, koska saat vetoa aina jostain suunnalta, tämän huomaa pitkällä matkalla. Vika on siinä, että suuttimia ei saa suljettua, muuten kuin säätämällä puhalluksen jalkoihin ja lasille. Talvella toimii ihan jees
- kuskin oven kohdistus on siirtynyt, kun avaat oven, niin se selvästi putoaa muutaman millin ja natisee ajaessa
- pesussa sivupeileihin jää sisälle paljon vettä..mitenkähän vaikuttaa pitemmän päälle

Pientä päivitystä tähän... Vein autoon tänään huoltoon(Veho Olari) klo 7.00. Klo 15.00 huoltopäällikkö soittaa, että voiko auto olla vielä huomisen pajalla, kun sähkömies ei ole oikein vielä ajantasalla uudesta monkusta...mitä v... Auto on kuulemma eka määräaikaishuoltoon tuleva Mk5 , entä sitten, kyllä sähkärin nyt pitää olla jo ajantasalla tässä vaiheessa kun autoa on puoli vuotta myyty!! No, nyt ei sitten ko. vikoja korjata, vain perushuolto ja sitten lomalle . Saa muu ropaaminen odottaa, minä kun en sattuneista syistä lomalla paljon autoa aja..(riittää tuo 5000 km/kk).vaikka kiva auto onkin. Toivotaan, että pyyhkijät kuitenkin toimii, kun on nää kelit tälläset...
ajossa Mondeo Tdci 180 hv A6 Titanium Business Wagon 2015 Panther Black :ford:
vaimolla Vw Passat Trendline Variant TDI 110 hv 2009
Avatar
calculus
Viestit: 206
Liittynyt: 15 Tammi 2012 18:48

Re: Uusi Mondeo mk5 2015

Viesti Kirjoittaja calculus »

akk1965 kirjoitti:Tänään sitten noudettu Titanium Business 180 hp Tdci, automaatti viisi ovisena.

- Kuskin sähköjakkara hyvä, erityisesti ristiselän tukea (hyvät säädöt) tuntui saavan erityisen hyvin.
- Ajovaloja tuli lähinnä testattua hämärässä parkkihallissa: kyllä näkyy sininen huntu valokeilan reunoilla. Samoiten ainakin tyhjä käynnillä valokuvio hieman tärisee.
- Edit: niin vielä nopeusrajoitusnäytöstä. Kotikulmilla 40-aluerajoituksella, noin kilometrin matkalla sain näyttöön 80, 50, ja 40 nopeudet. Aluksi kotoa lähtiessä oli 80, sitten ilmeisen pian navigaattorista tieto 50, joka vaihtui oikeaksi kun 40-aluerajoitus merkki tuli näkyviin. Mutta ihmetys oli suuri kun oikean mekin tunnistamisen jälkeen, noin parin sadan metrin päästä tuli liikenneympyrä: nyt nopeusrajoitus taas 50 ???? Korvaako tuo merkistä luetun rajoituksen navigaattorin tiedolla heti ensimmäisen risteyksen jälkeen ? Pikkaisen hätäinen logiikka mielestäni :shock:

Hieno auto kaiken kaikkiaan :)
Samankaltaisia huomioita kuin sinullakin. Ristiseläntuki auttaa pidemmällä reissulla kummasti, ainakin jos olet keskivertoa pidempi.

Ajovaloja sain testata jonkin verran viime yönä, kun ajelin töistä kotiin puoli neljän maissa aamuyöllä. Sininen/violetti huntu ja kulmikas valokuvio häiritsivät aluksi aika paljon. Muutaman moottori/kehätien rampin jälkeen totesin, että aika hyvin nuo valoa katseen suuntaan tarjoavat, mutta kulmikkaan ja kirjavan kuvion takia huomio kiinnittyy vähän liikaa valotekniikan toimintaan. Samoin pitkien valoteho hieman hirvittää... No, ainakin liikennemerkit ja muut heijastavat pinnat näkyivät satojen metrien päästä.

Liikennemerkkien tunnistus toimii periaattessa joo, mutta käytännössä siihen ei voi ollenkaan luottaa, kuten huomasitkin...
Ajossa: Focus 1.5 Ecoboost 182 hp Vignale wagon M6 2019
Ex: Mondeo 1.5 Ecoboost wagon titanium business M6 2015
Ex: Mondeo 1.6 Ecoboost wagon titanium business 2012
akk1965
Viestit: 412
Liittynyt: 21 Huhti 2015 20:48

Re: Uusi Mondeo mk5 2015

Viesti Kirjoittaja akk1965 »

^ en tiedä mikä tällä hetkellä keskimääräistä pidempi on, mutta pituutta on 191 cm, ja alaselkävaivoja kaupan päälle. Joten aika näyttää miten tuoli toimii ilman alaselän lisätukea, mutta nyt alustavasti vaikuttaa hyvältä :)
Nopeusrajoitusnäyttö ( ohjekirjassa puhutaan myös liikennemerkkinäytöstä, mutta sitä ei liene tänne saatavissa ?) on kyllä aika oudolla logiikalla toteutettu. Voisi sanoa että edellisen superbin navigaattorin nopeusrajoitusnäyttö oli yhtä hyvä tai huono. Jos tuota havaitun nopeusrajoitusmerkin voimassaoloaikaa ja/tai ehtoja saisi jotenkin muutettua, voisi toiminta olla parempaa. Jostain luin että volkkarissa tuo toimisi ihan hyvin. Onkohan tällä jotain tekemistä jenkkiläisen oikeusjärjestelmän kanssa ?
Fiesta 1.1 85 hv 5D Titanium -17
Avatar
calculus
Viestit: 206
Liittynyt: 15 Tammi 2012 18:48

Re: Uusi Mondeo mk5 2015

Viesti Kirjoittaja calculus »

akk1965 kirjoitti:^ en tiedä mikä tällä hetkellä keskimääräistä pidempi on, mutta pituutta on 191 cm, ja alaselkävaivoja kaupan päälle. Joten aika näyttää miten tuoli toimii ilman alaselän lisätukea, mutta nyt alustavasti vaikuttaa hyvältä :)
Taisin ilmaista itseni hieman moniselitteisesti; eli itsellä mittaa 192 cm ja juurikin tuo sähköjakkaran ristiselän tuki toimii erittäin hyvin. Kuin myös istuinosan korkeussäätö erikseen etu- ja takaosasta. :thumbup:
Ajossa: Focus 1.5 Ecoboost 182 hp Vignale wagon M6 2019
Ex: Mondeo 1.5 Ecoboost wagon titanium business M6 2015
Ex: Mondeo 1.6 Ecoboost wagon titanium business 2012
Luigi
Viestit: 125
Liittynyt: 21 Elo 2006 21:23
Paikkakunta: Askola

Re: Uusi Mondeo mk5 2015

Viesti Kirjoittaja Luigi »

Kysymys uuden Mondeon jo saaneille, kenellä on asennettuna moottorilämmitin. Käsikirja sanoo, että moottorilämmittimen kytkentäliitin tulisi asentaa kuljettajan puolen sumuvalon viereen ja tämmöisiä asennuksia olen myös nähnyt. Itse en niinkään ymmärrä asennuskohtaa, koska se on maalatussa kohtaa puskurissa ja näinollen se loistaa jokapaikkaan. Itse olen toivonut asennusta alemman tuuletusaukon kohdalle, mikä on siis musta kohta, jos vain onnistuu. Minkälaisiin ratkaisuihin te olette päätyneet vai onko käsikirjan mainitsema asennuspaikka ainoa vaihtoehto ?
akk1965
Viestit: 412
Liittynyt: 21 Huhti 2015 20:48

Re: Uusi Mondeo mk5 2015

Viesti Kirjoittaja akk1965 »

Kun räpläilin tuossa asetuksia kosketusnäytön kautta, löysin jostain syövereistä ulkoilmalämpötilanäytön asetuksen, mutta se oli harmaana (disaploitu). Samalla tajusin ettei missään näykkään koko ulkoilmalämpötilaa...enkö hoksaa vai mikä tässä on takana ?

Edit: näköjään kun päivämääränäytön vaihtaa kelloksi, niin samalla on mahdollista enabloida ulkolämpötila näkyviin kellonajan viereen.
Viimeksi muokannut akk1965, 09 Heinä 2015 19:43. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Fiesta 1.1 85 hv 5D Titanium -17
fordever
Viestit: 436
Liittynyt: 21 Kesä 2006 12:34

Re: Uusi Mondeo mk5 2015

Viesti Kirjoittaja fordever »

Luigi kirjoitti:Kysymys uuden Mondeon jo saaneille, kenellä on asennettuna moottorilämmitin. Käsikirja sanoo, että moottorilämmittimen kytkentäliitin tulisi asentaa kuljettajan puolen sumuvalon viereen ja tämmöisiä asennuksia olen myös nähnyt. Itse en niinkään ymmärrä asennuskohtaa, koska se on maalatussa kohtaa puskurissa ja näinollen se loistaa jokapaikkaan. Itse olen toivonut asennusta alemman tuuletusaukon kohdalle, mikä on siis musta kohta, jos vain onnistuu. Minkälaisiin ratkaisuihin te olette päätyneet vai onko käsikirjan mainitsema asennuspaikka ainoa vaihtoehto ?
Tuollainen ratkaisu saattaisi löytyä. Aika isohan tuo mötikkä on, mutta musta mustalla pohjalla:

http://driving.ca/ford/fusion/reviews/r ... -2-0-awd-2
Ford Focus 1.0 EcoBoost 155hp mHEV A7 PowerShift ST-Line Wagon 2023
wiljis
Viestit: 62
Liittynyt: 14 Helmi 2015 09:45

Re: Uusi Mondeo mk5 2015

Viesti Kirjoittaja wiljis »

Onkos kellään sähköinen vetokoukku temppuillu?
Tänään piti koukkua painaa esiin niin kauhee pimputus vaan alkoi ja koukku jäi sojottaan alaspäin eli tuli puolitiehen.
Näytöss herjas jotain että koukku ei ole kunnolla lukittunut.
Aikani siinä painelin nappia ja pistin koukun käsin takasin niin sitten toimi taas normaalisti. Ei kauheesti luottamusta nostanut koukkua kohtaan :)
Ford Mondeo 1.5 Ecoboost Titanium Business Hatchback A6 2015 Deep Impact Blue :ford:
Avatar
calculus
Viestit: 206
Liittynyt: 15 Tammi 2012 18:48

Re: Uusi Mondeo mk5 2015

Viesti Kirjoittaja calculus »

Kun tilattiin autoa huhtikuun puolessavälissä, niin myyjä sanoi, että tehdasasenteisten vetokoukkujen kanssa on ollut ongelmia ja että jos haluaisimme sellaisen autoomme, toimitusaika voisi olla mitä sattuu. Hetken mietittyäni totesin, että antaa olla, kun koukun käyttö on ollut meillä luokkaa 1-2 krt vuodessa vuokrakärryn kanssa. Pakun (tai vaikka kuorma-auton, kun nykyään kun mulla on C-kortti) vuokraaminen todelliseen tarpeeseen tulee halvemmaksi. :? Toki, jos käyttöä on enemmän, niin koukku ilman muuta.

Pääasia koukun kanssa on, että se lukittuu varmasti turvallisesti käyttöasentoon. Voisiko kyseessä olla voitelun puute tai hankaako koukku liikkuessaan johonkin kiinni?
Ajossa: Focus 1.5 Ecoboost 182 hp Vignale wagon M6 2019
Ex: Mondeo 1.5 Ecoboost wagon titanium business M6 2015
Ex: Mondeo 1.6 Ecoboost wagon titanium business 2012
wiljis
Viestit: 62
Liittynyt: 14 Helmi 2015 09:45

Re: Uusi Mondeo mk5 2015

Viesti Kirjoittaja wiljis »

Ihan nätisti se sieltä nyt tulee http://youtu.be/CJYUPXUn_Dw
Ford Mondeo 1.5 Ecoboost Titanium Business Hatchback A6 2015 Deep Impact Blue :ford:
Henry F.
Viestit: 42
Liittynyt: 22 Helmi 2015 15:39

Re: Uusi Mondeo mk5 2015

Viesti Kirjoittaja Henry F. »

Henry F. kirjoitti:Onko joku päässyt jyvälle pysäköintiavustimen toiminnasta? Valikossa(mittaristossa) on kaksi ruksia, jotka viittaisivat jotenkin siihen, että ilmoitetaanko löytyneestä ruudusta. En nyt tarkkaan muista, mitä noissa valinnoissa lukee,chimes tai jotain. Nuo ruksit, kun klikkaa päälle, niin ne tyhjenee kuitenkin jossain vaiheessa. En ole hiffannut niiden merkitytystä ja miten ne vaikuttaa avustimen toimintaan.
Tätä tuossa aiemmin ihmettelin. Mihin nuo valinnat vaikuttaa vai vaikuttaako mihinkään, kun ruksit katoaa myöhemmin.

Mulla mittarissa nyt 3000 km ja olen ollut kaikin puolin tyytyväinen autoon. Tai no, yksi asia ärsyttää: Yläpaneeli pitää sellasta ihan pintä sirinää välillä, joka ottaa korvaan, kun auto muuten niin hiljainen :D
Mondeo Mk5 Titanium Business 2.0 TDCi A6 5D, Ruby Red
teemuri
Viestit: 18
Liittynyt: 12 Elo 2005 17:40

Re: Uusi Mondeo mk5 2015

Viesti Kirjoittaja teemuri »

Henry F. kirjoitti:Tai no, yksi asia ärsyttää: Yläpaneeli pitää sellasta ihan pintä sirinää välillä, joka ottaa korvaan, kun auto muuten niin hiljainen :D
Mittaristo piti kitinää/sirinää omassani, samoin kuskin korvan juuressa joku kohta ja sirinän voimakkuus riippui kuskin painosta (huolto sanoi, että kiristelivät paikkoja tehtaan jäljiltä, mutta ei siitä apua ollut), matkustajan puolella kuului myös sirinää/kitinää ja se tuli ilmi myös vaikka rouva ei ollut autossa. ;) Hiljaisessa autossa tietenkin nuo tulee paremmin esille, mutta en kokenut että laatuvaikutelma olisi espanjalaisella Fordilla ihan samaa tasoa kuin belgian ihmeillä.

Omassanihan tuli "Transmission malfunction" jossain 5tkm ekan kerran, seuraavan kerran 7-8tkm välissä ja sittemmin vaikka kuinka usein. Vikakoodit viittasivat EGR-venttiiliin. Noin 1850rpm kohdalla vaihde vaihtui isommalle ja meno hyytyi, kunnes taas sai hitaasti nopeutta nostettua 1850rpm kohdalle ja taas vaihde vaihtui isommalle. No, tää case selvisi onneks sillä että myyjä ja maahantuoja otti ton maanantaina tehdyn kappaleen huostaansa 10tkm kohdalla ja vaihdoin takas S-Maxiin. Pointsit kyllä myyjälle ja maahantuojalle.
Nyk: Ford S-Max 2.0TDCi PS Titanium Business '15
exät: Ford Mondeo 2.0TDCi 150hv PS Titanium Business '15, Ford S-Max 2.0TDCi PS Titanium '11, Ford Fiesta 1.6 Titanium S '12, Ford Focus 2.0TDCi PS '08, Ford S-Max 2.0TDCI '06, Ford Mondeo 2.0 4x4 STW '95
akk1965
Viestit: 412
Liittynyt: 21 Huhti 2015 20:48

Re: Uusi Mondeo mk5 2015

Viesti Kirjoittaja akk1965 »

Nyt takana hieman pidempi reissu, ja mittarissa hieman yli 1000 km. Itsellä kanssa tuli havaintoja noista ylimääräisistä hälyäänistä: natinaa/nitinää kuskin vasemman korvan kohdalta, ja jostain kojetaulun alueelta vienoa muoviselta kuullostavaa kolinaa/helinä. Tuon äänen laatu ei oikeastaan muuttunut olipa kysessä hieman epätasainen asfaltti tai oikein kuoppainen soratie :)

Säädettävä jousitus on miellyttävä , ja "Comfort" asetuksella saa jo hieman vanhan ajan sitikkamaisia fiiliksiä. Mutta normaali asetus tuntuu olevan se paras.

Adaptiivista vakionopeussäädintä ei voi kun kehua: kyllä säästää hermoja paljolta.

Nopeusrajoitusmerkit löytyivät hyvin, ja jopa ohituskieltomerkit tulivat mittariin näkyviin. Edelleenkin tuo tuntuu pitävän tien varresta havaittua nopeusrajoitusta kohtuu vähän aikaa voimassa (esim. tietyöalueilla) koska se korvaantuu usein nopeasti navigaattorin tiedolla. Toinen havainto oli että ohituskieltoalueen loppumisen osoittava merkki resetoi myös havaitun nopeusrajoituksen navigaattorin tietoon. Eli vaikka tietyöalueella oli edelleen 50 rajoitus, ohituskieltoalueen loppuminen pompautti rajoituksen 100. Eli olisi tuossa säätämistä.

Kaistavahti toimi hienosti, joskus jopa ilman varsinaisia viivoja, tähän riitti näköjään reunakivilinja tai uuden/vanhan asfaltin raja.

Kuolleen kulman varoitus toimi hyvin, tosin kapealla mutkaisella maalaistiellä vilkutteli oikean puoleista valoa, ikään kuin joku olisi tulossa ojan puolelta ohi :)

Kulutus oli tripin mukaan 5,7 l/100 km, sisältäen moottoritieajoa. Laskeskelin että oikea kulutus olisi ollut noin 0.1-0.2 l suurempi, mutta tarkkuus on minulle riittävä.

Tavaratila oli omiin tarpeisiin jopa liian iso, mutta takapenkillä oli sitten ahtaampaa kun keskelle piti saada koiran kuljetusboxi. Tässä suhteessa tuli ikävä Superbia. Mutta kyllä taakse mahtuu toinen 190 senttinen istumaan, ei siinä mitään :)

Automaatti pyyhkimistä jäi hieman ristiriitainen kuva; välillä kaikki toimi loogisesti, eikä ainakaan ylimääräistä "huitomista" esiintynyt. Päinvastoin tuntui että ajoittain systeemi päästi lasin tosi märäksi, ennen kuin alkoi pyyhkimään, huolimatta siitä että asetus oli herkimmillään.
Fiesta 1.1 85 hv 5D Titanium -17
Avatar
Tanikka
Viestit: 21
Liittynyt: 13 Heinä 2015 20:40

Re: Uusi Mondeo mk5 2015

Viesti Kirjoittaja Tanikka »

On ollut mielenkiintoista lukea uuden Mondeon "ominaisuuksista". Kiitos vinkeistä.

Tilauksessa 2,0 TDCI 150hv Tit. Bus. Wagon AWD man. Mielenkiinnolla odotan, että pääsee tien päälle... Toivon hartaasti, että noita joissain yksilöissä ilmenneitä kitinöitä ei tässä yksilössä ole.
Näyttäisi, että Valencian tuotantolinjat ovat tällä hetkellä paremmin rasvattuja. Auto tilattiin toukokuun lopussa ja tällä hetkellä saapuminen liikkeeseen elokuun alussa. Autossa varusteena mm. paljon parjattu taittuva koukku. Näyttäisi, että koukkua ei saa enää edes tilattua tehtaalta. Hämmennystä kuitenkin aiheuttaa, että Tit. Bus. -hinnastossa se vielä löytyy, mutta ns. normi Titanium -hinnastossa lukee: ei uusia tehdastilauksia...
Ford Mondeo 2,0 TDCi 150 hv M6 AWD Titanium Business Wagon vm. 2015
Ford Fiesta 1,0 EcoBoost 100hv M5 Titanium 5ov. vm. 2104
Diftongi
Viestit: 39
Liittynyt: 17 Kesä 2015 20:32
Paikkakunta: Helsinki

Re: Uusi Mondeo mk5 2015

Viesti Kirjoittaja Diftongi »

Kuulostaa hyvälle Tanikka, itse tilasin kesäkuun puolvälin kieppeillä, enkä ole kuullut sanaakaan kauppiaalta sen jälkeen koska olisi tulossa. Säkällä siis voisin toivoa saavani auton jo ensi kuussa :shock:

Pessimisti ei kuitenkaan pety niin veikkaa itse lokakuuta :lol:
Avatar
Tanikka
Viestit: 21
Liittynyt: 13 Heinä 2015 20:40

Re: Uusi Mondeo mk5 2015

Viesti Kirjoittaja Tanikka »

Tanikka kirjoitti: Näyttäisi, että koukkua ei saa enää edes tilattua tehtaalta. Hämmennystä kuitenkin aiheuttaa, että Tit. Bus. -hinnastossa se vielä löytyy, mutta ns. normi Titanium -hinnastossa lukee: ei uusia tehdastilauksia...
No nyt koukku on palannut molempiin hinnastoihin.
Ford Mondeo 2,0 TDCi 150 hv M6 AWD Titanium Business Wagon vm. 2015
Ford Fiesta 1,0 EcoBoost 100hv M5 Titanium 5ov. vm. 2104
69dude
Viestit: 432
Liittynyt: 05 Huhti 2015 18:52

Re: Uusi Mondeo mk5 2015

Viesti Kirjoittaja 69dude »

Diftongi kirjoitti:Kuulostaa hyvälle Tanikka, itse tilasin kesäkuun puolvälin kieppeillä, enkä ole kuullut sanaakaan kauppiaalta sen jälkeen koska olisi tulossa. Säkällä siis voisin toivoa saavani auton jo ensi kuussa :shock:

Pessimisti ei kuitenkaan pety niin veikkaa itse lokakuuta :lol:
Toivottavasti teillä käy parempi tuuri kuin minulla.
Auto tilattu maaliskuun puolivälissä,ja ei vieläkään tietoa milloin tulee. :evil:
Moni varoitti että älä vaan sekaannu Fordiin ja vaikuttaa että olivat oikeassa.
Jos en ensiviikolla saa tarkkaa päivää auton saamisella,tulen purkamaan kaupan.

Näin paskaa palvelua en ole saanut miltään muulta automerkiltä.Äänestän siis rahoillani,saakoon joku muu ne.
:ford: Mondeo 2015 1.5 Tdci titanium business magnetic grey
akk1965
Viestit: 412
Liittynyt: 21 Huhti 2015 20:48

Re: Uusi Mondeo mk5 2015

Viesti Kirjoittaja akk1965 »

^ Onko kyseessä passiivinen automyyjä, vai eikö ole todellakaan tietoa missä vaiheessa auton toimitus on ?
Itse sain hyvää palvelua, ja pidettiin kyllä ajantasalla. Kuitenkin onhan tuo hävytöntä ettei autosta tiedetä tässä vaiheessa yhtään mitään ?????
Fiesta 1.1 85 hv 5D Titanium -17
Avatar
Tanikka
Viestit: 21
Liittynyt: 13 Heinä 2015 20:40

Re: Uusi Mondeo mk5 2015

Viesti Kirjoittaja Tanikka »

69dude kirjoitti: Toivottavasti teillä käy parempi tuuri kuin minulla.
Auto tilattu maaliskuun puolivälissä,ja ei vieläkään tietoa milloin tulee. :evil:
Moni varoitti että älä vaan sekaannu Fordiin ja vaikuttaa että olivat oikeassa.
Jos en ensiviikolla saa tarkkaa päivää auton saamisella,tulen purkamaan kaupan.

Näin paskaa palvelua en ole saanut miltään muulta automerkiltä.Äänestän siis rahoillani,saakoon joku muu ne.
Uskaltaisin epäillä, että myyjällä saattaa nyt olla lomamoodi päällä... Minun autoni ensin luvattiin vasta lokakuun puolen välin paikkeilla. Mutta nyt tosiaan vahvistettiin luovutus elokuun alkuun. :thumbup: Onko sinulla kyseessä AWD? Myyjä kyllä pienellä vaivan näöllä saa aikataulun tietoon. Jos auto tilattu, niin sille pitäisi löytyä alustanumero ja sillä pääsee "käsiksi" auton tietoihin. Tässäkin ketjussa asiaa käsitelty aiemmin. Suosittelisin laittamaan painetta liikkeeseen.
Ford Mondeo 2,0 TDCi 150 hv M6 AWD Titanium Business Wagon vm. 2015
Ford Fiesta 1,0 EcoBoost 100hv M5 Titanium 5ov. vm. 2104
69dude
Viestit: 432
Liittynyt: 05 Huhti 2015 18:52

Re: Uusi Mondeo mk5 2015

Viesti Kirjoittaja 69dude »

akk1965 kirjoitti:^ Onko kyseessä passiivinen automyyjä, vai eikö ole todellakaan tietoa missä vaiheessa auton toimitus on ?
Itse sain hyvää palvelua, ja pidettiin kyllä ajantasalla. Kuitenkin onhan tuo hävytöntä ettei autosta tiedetä tässä vaiheessa yhtään mitään ?????
Myyjältä kyllä olen saanut aina tietoa edistymisestä,MUTTA tuntuu että tieto mitä myyjä saa on revitty sieltä minne aurinko ei paista.
Auto mm.kertaalleen piti jo olla laivassa matkalla tänne ,mutta eipäs sitten ollutkaan :evil:

Joko se mätänee syystä tai toisesta siellä +30 auringon alla kuukausi kaupalla,mikä varmasti tekee tosi hyvää maalipinnalle...
Tai oma arvaukseni on että jo minulle valmistunut auto onkin toimitettu jonnekin isommille markkinoille jonoja purkamaan,ja suomi poika nano markkinoilla saa odotella uuden valmistumista...Mutta tämä kaikki on vain siis arvailua.

Anyway,jos autosta ei tipu 100% faktaa ensi viikolla, lähtee kauppa purkuun ja ostan auton sieltä mistä asiakasta edes hieman kunnioitetaan.
:ford: Mondeo 2015 1.5 Tdci titanium business magnetic grey
Diftongi
Viestit: 39
Liittynyt: 17 Kesä 2015 20:32
Paikkakunta: Helsinki

Re: Uusi Mondeo mk5 2015

Viesti Kirjoittaja Diftongi »

69dude kirjoitti: Toivottavasti teillä käy parempi tuuri kuin minulla.
Auto tilattu maaliskuun puolivälissä,ja ei vieläkään tietoa milloin tulee. :evil:
Moni varoitti että älä vaan sekaannu Fordiin ja vaikuttaa että olivat oikeassa.
Jos en ensiviikolla saa tarkkaa päivää auton saamisella,tulen purkamaan kaupan.

Näin paskaa palvelua en ole saanut miltään muulta automerkiltä.Äänestän siis rahoillani,saakoon joku muu ne.
Hui kauheeta, kuulostaa ikävältä. Otitko hierovat penkit tai muuta eksoottista lisävarustetta? Eikö kauppias ole osannut antaa mitään järkevää selitystä miksi auto ei ole jo täällä?
Avatar
calculus
Viestit: 206
Liittynyt: 15 Tammi 2012 18:48

Re: Uusi Mondeo mk5 2015

Viesti Kirjoittaja calculus »

Sirinöitä kuului edellisessä mallissa mittaristosta, keskikyynärnojasta ja jostakin pelkääjän puolen kattopaneelista, mutta tarkempi paikka ei koskaan selvinnyt. Nykyisessä havaitsin sirinää kuljettajan puolella, mutta sen aiheuttajaksi paljastui ovilokerossa oleva parkkikiekko... :D Toistaiseksi (koputtaa puuta) ei mitään ylimääräisiä ääniä.

Automaattipyyhinten toiminta on hyvin samanlaista kuin edellisessä mallissakin: pääosin toimii todella hyvin, mutta välillä logiikka unohtuu ihmettelemään ja päästää lasin varsin märäksi. Pieni muistutus viiksestä, ja taas mennään. Viiksistä puheen ollen, mielestäni edellisessä mallissa ne olivat huomattavasti laadukkaamman ja tukevamman oloiset. Nykyiset ovat jotenkin muoviset rimpulat, varsinkin takalasin pyyhkimen painike.

Kokonaisuutena olen muutaman viikon ajelujen jälkeen sitä mieltä, että nykyinen malli on pykälää laadukkaamman ja yksityiskohdiltaan mietitymmän oloinen kuin poistunut. Fordin ja Vehon huolenpito asiakkaasta on ollut viime vuosina kokemuksieni mukaan erittäin hyvää.
Ajossa: Focus 1.5 Ecoboost 182 hp Vignale wagon M6 2019
Ex: Mondeo 1.5 Ecoboost wagon titanium business M6 2015
Ex: Mondeo 1.6 Ecoboost wagon titanium business 2012
wiljis
Viestit: 62
Liittynyt: 14 Helmi 2015 09:45

Re: Uusi Mondeo mk5 2015

Viesti Kirjoittaja wiljis »

Itse ainakin kun kyselin valmistenumeroa aikanaan niin sain sen samantien ja sillä näki etisin kautta koska auto valmistu. Siitä se 1-2kk niin auto oli täälä. Myyjä myös sanoi että kysy vaan jos on kysyttävää että näen koneelta heti suunnitellun tuotantopäivän. Itse koin ainakin saaneeni hyvää palvelua ja auton kotiutuminen taisi heittää myyjä tammikuussa annetusta arviosta 2-4vko.
Ford Mondeo 1.5 Ecoboost Titanium Business Hatchback A6 2015 Deep Impact Blue :ford:
Diftongi
Viestit: 39
Liittynyt: 17 Kesä 2015 20:32
Paikkakunta: Helsinki

Re: Uusi Mondeo mk5 2015

Viesti Kirjoittaja Diftongi »

Mistä osotteesta pystyy seurailemaan valmistenumerolla auton liikkeitä?
Avatar
janti
Viestit: 490
Liittynyt: 24 Kesä 2013 20:17
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Uusi Mondeo mk5 2015

Viesti Kirjoittaja janti »

fordever kirjoitti: Tuo pärinä saattaa johtua alustan muovisuojista. Itse asiassa tuohon ongelmaan (jos se nyt siis johtuu niistä muovisuojista) on olemassa korjausohje Fordilta. Muistaakseni siinä itse asiassa irrotetaan muutama kiinnike. Kannattaa kysellä.

Brittien foorumilla joku kertoi saaneensa tuohon lämmitys/ilmastointilaitteeseen päivityksen (lienee tuo FCIM). Kertoi että päivitys paransi tilannetta.

Niin että ei muuta kuin pajalle.
Auto kävi takuukorjauksessa ja eipä ensimmäisellä kerralla tuota muovisuojien vikaa löytäneet, mutta kun asiasta tarkemmin heille kerroin ja mainitsin korjausohjeesta, niin johan toisella kertaa saivat korjattua = irroitettua nuo mainitsemasi kiinnikkeet.
Yhtään ohjelmistopäivitystä ei tähän ajoneuvoon (valmistettu 7.1.2015) ollut vielä tarjolla. => ilmastointiin ei siis tullut tällä kertaa mitään parannusta/päivitystä

Tällä hetkellä sirisee kuskin puoleisesa takapyöräkotelossa jokin irtonainen muoviosa noin 80 km/h nopeuksissa. Tuo ääni ei kuulu etupenkille. vain takapenkillä istuja sen kuulee.

Kesälomapyörittelyissa auto on kulkenut pätkäajossa 4,3 l/100 km kulutuksella.
https://plus.google.com/110316065509774 ... 3BgFjpYayn
Kuva-15 Mondeo 1.6 TDCi M6 ECOnetic 5d
Aiemmat Fordit: -09 Mondeo 2.0 TDCi, -04 Focus C-Max 1.6 TDCi, -03 Focus 1.6, -99 Focus 1.6 ja -90 Escort 1.6
Vastaa Viestiin